My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Διεκδικήσεις για την Υγεία σε Κιλκίς

(Βίντεο) Τη κατάσταση που επικρατεί στο νομό Κιλκίς και τις διεκδικήσεις που προβάλουν στο τομέα της Υγείας, περιέγραψαν σε κοινή συνέντευξη τύπου, τα Συνδικάτα Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, Τροφίμων και Τύπου – Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας, ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς.

Με σύνθημα “η Υγεία γιά Όλους είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια”, οι ανωτέρω φορείς κάλεσαν όλα τα εργατικά σωματεία, τα σωματεία αυτοαπασχολούμενων και επιστημόνων, τους αγροτικούς συλλόγους, τα σωματεία συνταξιούχων, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τους συλλόγους γονέων, τους συλλόγους γυναικών και όλους τους μαζικούς φορείς του νομού Κιλκίς, να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη δημόσια Υγεία και να συντονίσουν τη δράση τους..

Για τη Ειδικά “διαλυτική κατάσταση με τις τεράστιες ελλείψεις και τα προβλήματα στις υγειονομικές δομές στο Κιλκίς”, στη συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 22 Ιουλίου στο υπαίθριο αμφιθεατράκι της Πλατείας Δημαρχείου στο Κιλκίς, τονίστηκαν τα εξής:

“Σήμερα, σε ένα νομό με 80.000 κατοίκους, με σημαντικό ποσοστό ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων, με αντίστοιχα μεγάλο ποσοστό εργατικών – λαϊκών οικογενειών με παιδιά και με 3 βιομηχανικές περιοχές και χιλιάδες εργαζόμενους:

  • Λειτουργούν δύο Νοσοκομεία (Κιλκίς, Γουμένισσα), τα οποία παραμένουν υποστελεχωμένα (λείπουν σχεδόν οι μισοί μόνιμοι γιατροί από το Νοσοκομείο του Κιλκίς με βάση το επίσημο οργανόγραμμα, καθώς και άλλες ειδικότητες), υποχρηματοδοτούμενα (ειδικά την τελευταία δεκαετία), με σοβαρά κτιριακά προβλήματα και σοβαρές ελλείψεις στον εξοπλισμό τους.
  • Υπάρχουν μόλις 3 Κέντρα Υγείας, με σοβαρές ελλείψεις σε όλους τους τομείς (προσωπικό, εξοπλισμό, χρηματοδότηη), τα οποία δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμα και τις στοιχειώδεις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, ενώ ολόκληρες δημοτικές ενότητες παραμένουν χωρίς καθημερινή κάλυψη.
  • Τα Αγροτικά Ιατρεία, εκτελούν μόνο το έργο της συνταγογράφησης, για ένα ή δύο πρωινά την εβδομάδα, με μόλις έναν γιατρό, αφήνοντας «ξεκρέμαστους» τους κατοίκους των χωριών ειδικά στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, της εξέτασης και της πρόληψης.

Ακόμα και την περίοδο της καραντίνας, τη στιγμή που όλοι μιλούσαν για την άμεση ανάγκη αύξησης των ΜΕΘ (Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) αφού μπορούσαν να σωθούν ζωές, το Νοσοκομείο του Κιλκίς δεν έχει ούτε μια!!! Και όλα αυτά την ώρα που μεγάλες βιομηχανίες του νομού, έσπευσαν να «δωρίσουν» κρεβάτια ΜΕΘ για τα νοσοκομεία ενώ παράλληλα με τα ιδιωτικά συμβόλαια που παρέχουν στους εργαζόμενούς τους τούς σπρώχνουν στην ιδιωτική υγεία, που όμως εξαιρέθηκε απόλυτα από την περίθαλψη ασθενών με κορωνοϊό!

Οι ελλείψεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήρθαν να αναδείξουν τις τραγικές συνέπειες των πολιτικών της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά που έχουν σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας.

Αυτή η πολιτική επιλογή «δίνει χώρο» σε επιχειρηματίες και ιδιώτες να δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας, με σκοπό βέβαια την εξασφάλιση κερδών και όχι άμεσα την υγεία του λαού. Γι’ αυτό αυξάνονται τα τελευταία χρόνια τα ιδιωτικά ιατρεία, τα διαγνωστικά και άλλα ιδιωτικά κέντρα στον νομό, γι’ αυτό πολλές φορές αναγκαζόμαστε να μεταφερόμαστε σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, δημόσια και ιδιωτικά, για προβλήματα που δεν μπορούν να καλυφθούν στο Κιλκίς, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για την υγεία τους, την πρόληψη, τη θεραπεία, το φάρμακο”.

Οι διεκδικήσεις των φορέων:

  • Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου ιατρικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού στα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας, καθώς και στα Κέντρα Υγείας Κιλκίς, Πολυκάστρου και Δροσάτου, με μόνιμη και πλήρους απασχόληση σχέση εργασίας.
  • Επισκευή και συντήρηση των κτιρίων των δύο Νοσοκομείων του νομού. Κατασκευή νέων κτιρίων όπου απαιτείται. Να προχωρήσει άμεσα ο πλήρης έλεγχος της κτιριακής κατάστασης των δύο Νοσοκομείων. Ανανέωση του εξοπλισμού των δωματίων.
  • Άμεση λειτουργία και κάλυψη όλων των αναγκών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
  • Αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας Κιλκίς και Πολυκάστρου, για την παροχή ΠΦΥ, ώστε να μην επιβαρύνονται τα 2 Νοσοκομεία του νομού.
  • Ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Υγειάς πλήρως εξοπλισμένων, με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες, με διάθεση ασθενοφόρου και μόνιμου προσωπικού, σε 24ωρη βάση, στις Δημοτικές Ενότητες Γαλλικού, Πικρολίμνης και Ευρωπού.
  • Επαναλειτουργία του ιατρείου στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου.
  • Εξοπλισμένο και στελεχωμένο ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα και προσωπικό, με διαρκή συντήρηση των οχημάτων, από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι μέσω ιδιωτών – χορηγών.
  • Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, με:
    • Αποκεντρωμένα ιατρεία, δηλαδή αγροτικά ιατρεία σε κάθε χωριό, με οικογενειακό γιατρό, στελεχωμένο και με άλλες ειδικότητες (π.χ. γυναικολόγο, παιδίατρο, νοσηλευτή), πλήρως εξοπλισμένο και
    • Κινητές μονάδες για κατ’ οίκον επισκέψεις που να συνδέονται με τα Κέντρα Υγείας.
  • Ιατρείο στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στη Ν. Καβάλα.

Η συνέντευξη τύπου:

Σχολιάστε