My Twitter Feed

22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Διαπαραταξιακή στο δήμο, με συμμετοχή Μετώπου

Αναφερόμενο στη συνεδρίαση της 1ης Μαρτίου, του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, το Μέτωπο Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία γνωστοποιεί ότι όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν και αποφάσισαν την άμεση δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής στην οποία θα συμμετέχει και το Μέτωπο.

Η εν λόγω επιτροπή θα έχει αγωνιστικό χαρακτήρα με σκοπό την αποτροπή της μεταλλευτικής δραστηριότητας που το ΥΠΕΚΑ προσπαθεί να μας επιβάλλει, καθώς χαρακτήρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης προς τους πολίτες. Η επιτροπή θα αναλάβει αμέσως δράσεις κατά των μεταλλείων σε συνεργασία και με φορείς του Νομού που έχουν τοποθετηθεί κατά των μεταλλείων“, τονίζει σε ανακοίνωσή του, το Μέτωπο.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρεται και στη στάση του δημ. συμβούλου Β. Καραμπίδη, σημειώνοντας τα εξής:

Η μόνη παραφωνία στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ ήταν η εξοργιστικά θλιβερή στάση του Δημοτικού συμβούλου Βασίλη Καραμπίδη, ο οποίος στην περίοδο των τελευταίων μηνών επιδεικνύει μια διαρκώς εναλλασσόμενη συμπεριφορά και τοποθέτηση επί του θέματος των Μεταλλείων:

  • 15/01/2012 Τοποθετήθηκε ΚΑΤΑ και εισέπραξε πρώτος το χειροκρότημα στην ημερίδα του μετώπου στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς.
  • 13/02/2012 Έβγαλε πύρινο λόγο ΚΑΤΑ των μεταλλείων στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς.
  • 16/02/2012 Παρίσταται στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και στην τοποθέτησή του εκείνης της ημέρας, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης, μεταξύ άλλων, λέει:
    • Ότι το υπουργείο άργησε να ενημερώσει και έτσι «κυριάρχησε η αντίθετη άποψη.»
    • Ξεκαθάρισε πως είναι πολύ θετικός λέγοντας «προσωπικά εμένα που είμαι πολύ θετικός,» αλλά δεν πέτυχαν τα στελέχη του υπουργείου να τον πείσουν.
    • Τέλος κατέληξε πως το υπουργείο θα πρέπει να μας πείσει: «Θα πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος και αν πεισθούν, να προχωρήσουμε,».

Δηλαδή, την ημέρα εκείνην ο κ. Καραμπίδης ήταν στη δυστυχή θέση να είναι  ΚΑΤΑ αλλά χωρίς να το θέλει επί της ουσίας και έτσι απολογήθηκε προς τη διοίκηση του Υπουργείου για την επιβεβλημένη εκ των συνθηκών τοποθέτησή του;

  • Και ερχόμαστε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς της 01/03/2012 κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Καραμπίδης επιμένει σε περισσότερη ενημέρωση προκειμένου να διαμορφωθεί άποψη υπέρ ή κατά των μεταλλείων. Κορύφωσε δε, λέγοντας πως θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει εκ νέου το θέμα και να πάρει την τελική απόφαση ! Όλα αυτά ενώ η ΤΕΛΙΚΗ απόφαση πάρθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ και μετά από τοποθετήσεις 4,5 ωρών την 13η Φεβρουαρίου 2012! Θέλοντας αργότερα να αντικρούσει τις ερωτήσεις του Άγγελου Αραμπατζή από το Μέτωπο, ξαναπήρε τη θέση ότι είναι ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ και κατά των μεταλλείων!

Ας ξεκαθαρίσει λοιπόν το τοπίο από πλευράς κ.Καραμπίδη. Ας ακούσουμε με κρυστάλλινα λόγια και από το στόμα του ό,τι ξεκάθαρα δηλώθηκε και εχθές από όλους υπόλοιπους συναδέλφους του, του Δημοτικού Συμβουλίου. Το Μέτωπο Αγώνα ενάντια στα μεταλλεία σέβεται την αντίθετη άποψη και επιχειρηματολογία. Όμως δεν ανεχόμαστε σε καμία περίπτωση 13 ημέρες πριν τη λήξη του διαγωνισμού, τη συνέχιση των ασκήσεων κυβίστησης (κοινώς κωλοτούμπες) του κ. Καραμπίδη. Πόση εμπιστοσύνη μπορεί να δείχνει ο κ.Καραμπίδης στο υπουργείο όταν στέλεχός του (Σπ. Τζίμας) λέει «ο λόγος που επιλέξαμε αυτή τη συγκεκριμένη περιοχή για να βγάλουμε στο διαγωνισμό ήταν γιατί δεν έχει δάσος. Δηλαδή, η κάλυψη εκεί που εμφανίζονται τα κοιτάσματα δεν έχει δάσος, ενώ η Ποντοκερασιά που είναι επίσης ένα σημαντικό κοίτασμα δεν προωθήθηκε.» και ταυτόχρονα το υπουργείο επενδύει μεγάλα κονδύλια του ΕΣΠΑ για μεταλλευτική «έρευνα» στην Ποντοκερασιά; Αυτούς εμπιστεύεται ο κ.Καραμπίδης ;

Επιτέλους ας γίνει αντιληπτό ότι δε μπορεί κανένας Δημόσιος άντρας να διαλαλεί το «ΟΧΙ στα ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ» θέλοντας να εξασφαλίσει εύνοια και συμπάθεια των πολιτών / ψηφοφόρων, ΚΑΙ ταυτόχρονα να κάνει κινήσεις «ΝΑΙ στα ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ» θέλοντας να διατηρήσει καλές σχέσεις με το υπουργικό σχήμα! “

Σχολιάστε