My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Διαμαρτυρια αγροτων στην ΑΤΕ Κιλκις

Την εχόμενη Παρασκευή 27 Γενάρη, στις 11 π.μ. , θα πραγματοποιηθεί αγροτική  κινητοποίηση στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας Κιλκίς. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα λάβουν χώρα τη ίδια μέρα σε Σερρες  – Λαγκαδά – Σκύδρα – Νάουσα – Κατερίνη. Τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) Κ. Μακεδονίας, που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται και τα εξής:


Με τη νέα χρονιά που ξεκίνησε εντάθηκε, η βάρβαρη επίθεση της συγκυβέρνησης, με νέα πιο άγρια μέτρα ενάντια την μικρομεσαία αγροτιά. Όμως το 2012 μπορεί και πρέπει να γίνει η χρονιά της εργατοαγροτικής λαϊκής επίθεσης. ΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
“Προβάλουμε το συνολικό αγωνιστικό πλαίσιο πάλης, που αφορά στις βασικές διεκδικήσεις μας και τη διέξοδο, η οποία βρίσκεται στην εφαρμογή μιας διαφορετικής αγροτικής ανάπτυξης, που προϋποθέτει την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την ανάδειξη της Λαϊκής Εξουσίας και Οικονομίας. Ταυτόχρονα διεκδικούμε την επιστροφή αυτών που παρακρατήθηκαν παράνομα για λογαριασμό συνεταιρισμών (χαράτσι αίτησης ΟΣΔΕ), ΕΛΓΑ κ.ά., από τις επιδοτήσεις του κάθε δικαιούχου.

Το αγροτικό εισόδημα θα μειωθεί δραστικά ακόμα μια χρονιά. Το κόστος παραγωγής και το κόστος ζωής στην ύπαιθρο είναι αβάσταχτο. Η ακρίβεια χωρίς τέλος στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, η τιμή του αγροτικού ρεύματος αυξάνει κατά 11%, συνοδευόμενο με το χαράτσι ακινήτων. Τα ίδια στο νερό, στα διόδια, στα αγροτικά μέσα και εφόδια, στο ΦΠΑ. Οι τεράστιες αυξήσεις στον ΕΛΓΑ, στις εισφορές στον ΟΓΑ κατά 23% με ταυτόχρονη μείωση παροχών στην υγεία με τον ΕΟΠΠΥ, η εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με κίνησης, τα χαράτσια για τις γεωτρήσεις, η υποχρεωτικότητα διατήρησης λογιστικών βιβλίων και υπερφορολόγησης της αγροτιάς, που σε συνδυασμό με τα νέα βαριά χτυπήματα, που έρχονται της νέας αναθεώρησης της ΚΑΠ για το 2014 – 2020, αποτελούν μερικά από τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, που καθιστούν αφόρητη τη ζωή στο χωριό και οδηγούν στη βίαιη και ταχύτατη καταστροφή μικρών και μεσαίων αγροτών.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που οδηγεί στη μόνιμη φτώχια και εξαθλίωση τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, είναι αναγκαία η ενίσχυση του λαϊκού αγωνιστικού μετώπου εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, νεολαίας ανέργων της πόλης και του χωριού απέναντι στο μαύρο μέτωπο της Ε.Ε., των κυβερνήσεων των κομμάτων του κεφαλαίου, των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Απαιτείται αγώνας σύγκρουσης και ανατροπής αυτής της βάρβαρης πολιτικής, αγώνας για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας.

Για να υπάρξει λαϊκή ευημερία με κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και της γης, όπου θα αξιοποιούνται οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, με κριτήριο όχι το κέρδος των μονοπωλίων, αλλά την κάλυψη των διατροφικών λαϊκών αναγκών.

Δυναμώνουμε και συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας, με συντονισμό της δράσης μας σε Πανελλαδικό επίπεδο και στη περιοχή της Κ.Μακεδονίας.”

Σχολιάστε