My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία εργαζόμενων για Γηροκομείο

girokomeioTo Σωματείο Εργαζομένων του Οίκου Ευγηρίας (Γηροκομείο) Κιλκίς διαμαρτύρεται για την απόσπαση τεσσάρων νοσηλευτών του στον Οίκο Ευγηρίας ”Άγιος Παντελεήμων” Θεσσαλονίκης, μετά τη διοικητική συγχώνευση των δυο ιδρυμάτων.

Όπως σημειώνει το Σωματείο, στην δύναμη του Θεραπευτηρίου του Κιλκίς υπάρχουν 13 νοσηλευτές, εκ των οποίων δυο έχουν ειδική άδεια 22 ημερών το χρόνο και άλλος ένας 20 μέρες εκπαιδευτική άδεια εκτός της κανονικής. Κι επειδή καθημερινά πρέπει να απασχολούνται επτά εργαζόμενοι, θεωρείται αδύνατη η μετακίνηση εργαζόμενου.

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο έχει ως εξής:

To 2012 μετά από τις πολλές αλλαγές που προχώρησε η Κυβέρνηση στο Δημόσιο Τομέα, μία από αυτές ήταν και η Διοικητική συγχώνευση του Θ.Χ.Π ”Αγίου Παντελεήμων” Θεσσαλονίκης, με το Οίκο Ευγηρίας και Θ.Χ.Π Κιλκίς. Το γεγονός αυτό προκάλεσε αναστάτωση και ανησυχία για το μέλλον του Ιδρύματος στον Νομό, τόσο στο προσωπικό, όσο και στην την τοπική κοινωνία.

 Όλο αυτό το διάσημα μετά την συγχώνευση η Διοίκηση του ”Αγίου Παντελεήμων” προσπάθησε επανειλημμένος να μετακινήσει προσωπικό (νοσηλευτικό και μη) από το Ίδρυμα του Κιλκίς στη Θεσσαλονίκη. Αυτό προσπαθεί και σήμερα. Στις 4-4-2013 μετά από ανακοίνωση της και συγκεκριμένα από τον Υποδιοικητή του Ιδρύματος ανακοινώθηκε προφορικά η αποστολή τεσσάρων νοσηλευτών από τον εργασιακό χώρο του ΘΧΠ Κιλκίς στον εργασιακό χώρο του ΘΧΠ Θεσσαλονίκης.

Σκέφτηκε όμως η διοίκηση ότι αυτό θα έχει ως συνέπεια την προβληματική λειτουργία του ιδρύματος μας, διότι στην δύναμη του θεραπευτηρίου του Κιλκίς έχουμε εν ενεργεία 11 νοσηλευτές (2 ΤΕΙ) και 2 Βοηθών Θαλάμων. Σύνολο 13 εκ των οποίων όμως 2 έχουν ειδική άδεια 22 ημερών το χρόνο (λόγω αναπηρίας) και άλλος ένας εργαζόμενος έχει 20 μέρες εκπαιδευτική άδεια εκτός της κανονικής. Καθημερινά πρέπει να απασχολούνται επτά εργαζόμενοι (3 πρωί, 2 απόγευμα, 2 βράδυ) και καταλαβαίνετε από αυτό, ότι είναι αδύνατη η μετακίνηση εργαζόμενου της νοσηλευτικής υπηρεσίας, με τα υπάρχοντα δεδομένα για την ομαλή/εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος.

Ελπίζουμε και θέλουμε να πιστεύουμε πως η ενέργεια αυτή της διοίκησης, για την υπολειτουργία αρχικώς του ιδρύματος, να μην υποκρύπτει μελλοντική μετακίνηση του παραρτήματος στον Άγιο Παντελεήμων Θεσσαλονίκης.”

Σχολιάστε