My Twitter Feed

30 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διαμαρτυρία για το πάρκο Γαλήνη -

Τρίτη, 30 Αυγούστου, 2022

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ -

Δευτέρα, 29 Αυγούστου, 2022

Μαθήματα προς δημοσιογράφους -

Κυριακή, 28 Αυγούστου, 2022

“Βούλιαξε” από το νερό το Ίσωμα! -

Κυριακή, 28 Αυγούστου, 2022

Επανέρχεται η γιορτή του Κιλκίς -

Κυριακή, 28 Αυγούστου, 2022

Οι πέντε μικροί Αϊνστάιν του Κιλκίς! -

Σάββατο, 27 Αυγούστου, 2022

“Πράσινο” για το Open Mall Κιλκίς -

Σάββατο, 27 Αυγούστου, 2022

Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο -

Σάββατο, 27 Αυγούστου, 2022

Διαμαρτυρία για το πάρκο Γαλήνη

Εικόνα εγκατάλειψης εμφανίζει το πάρκο Γαληνή στη πόλη του Κιλκίς, υπογραμμίζουν 75 κάτοικοι της περιοχής σε επιστολή διαμαρτυρίας που απέστηλαν στο δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη.

Με την επιστολή τους οι κάτοικοι ζητούν την άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής σε θέματα που αφορούν στην περίφραξη και στον ευπρεπισμό του χώρου, ενώ ζητούν να συζητηθεί το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η επιστολή των κατοίκων έχει ως εξής:

«Εμείς οι κάτωθι υπογράφοντες/υπογράφουσες, κάτοικοι της περιοχής που βρίσκεται το πάρκο Γαλήνη, γονείς και επισκέπτες του εν λόγω πάρκου, άνθρωποι που αφιερώνουμε καθημερινά χρόνο στο πάρκο Γαλήνη, ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής προκειμένου το πάρκο να καταστεί ασφαλές για τα παιδιά μας και για εμάς, και να γίνει σειρά παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν τα κακώς κείμενα.

Πριν δύο περίπου μήνες η Δημοτική Αρχή ξήλωσε σε μία νύχτα τμήμα του φράχτη περιμετρικά του χώρου χωρίς ουδέποτε να το αντικαταστήσει. Η απάντηση ότι δεν εγκρίθηκε το κονδύλιο αντικατάστασης του φράχτη, αφού προηγήθηκε το ξήλωμα του παλιού φράχτη, δεν ικανοποιεί κανέναν πολλώ μάλλον τους γονείς καθώς είναι ορατός ανά πάσα στιγμή ο κίνδυνος ατυχήματος.

Το πάρκο Γαλήνη, ένα αντικειμενικά όμορφο πάρκο, με φυσικό κάλλος λόγω κυρίως της παρουσίας δέντρων που πλαισιώνουν τον εσωτερικό χώρο, παρουσιάζει εδώ και πολύ καιρό την εικόνα της εγκατάλειψης. Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις εντός του πάρκου, ώστε να βελτιωθεί αρχικά η άσφαλτος που έχει φθαρεί σε πολλά σημεία ή ιδανικά, να αντικατασταθεί με υλικό ασφαλές τύπου ταρτάν και να αντικατασταθούν τα σπασμένα πλακάκια. Πλέον μία βόλτα με ποδήλατα θυμίζει αγώνα ανωμάλου δρόμου σε ορεινή περιοχή με όσους κινδύνους ελλοχεύει αυτό το εγχείρημα.

Εδώ και πολύ καιρό δεν υπήρξε καμία περιποίηση των δέντρων, αλλά και των χώρων περιμετρικά των δέντρων, όπου κάλλιστα θα μπορούσαν να φυτευτούν λουλούδια ή και γρασίδι που θα ομορφύνουν το πάρκο και θα βελτιώσουν την ποιότητα παραμονής σε αυτό.

Αν δεν υπήρχε η αντικειμενική όπως αναφέραμε και παραπάνω ομορφιά του πάρκου, κάποιος επισκέπτης ενδεχομένως να το περνούσε και για σκουπιδότοπο. Οι παρεμβάσεις αντικατάστασης κάδων που έγιναν πρόσφατα, έγιναν τόσο πρόχειρα που ενέτειναν το πρόβλημα αντί να δώσουν λύση σε αυτό.

Ο φωτισμός είναι ελλιπής, το δίκτυο υδροδότησης ανύπαρκτο στο πάρκο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό επισκεπτών. Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται έντονα και διαρκώς για την απουσία τουαλετών.

Δεν υπάρχει καμία μελέτη, κανένας προγραμματισμός ορθολογικής διαχείρισης του χώρου και αξιοποίησής του. Οι όποιες παρεμβάσεις των τελευταίων χρόνων αφορούν πρόχειρες παρεμβάσεις, χωρίς συγκεκριμένο σχεδιασμό και μελέτη, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δημιούργησαν επιπρόσθετα προβλήματα από αυτά που κλήθηκαν να λύσουν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε να τεθεί το θέμα του πάρκου Γαλήνη άμεσα ως τακτικό θέμα συζήτησης σε ένα από τα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια όπου θα κληθεί μία Επιτροπή από εμάς τους/τις υπογράφοντες/υπογράφουσες να παρευρεθούμε προκειμένου να εκθέσουμε αναλυτικά την κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά και να παρουσιάσουμε συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις».

Σχολιάστε