My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για παιδικούς σταθμούς

Παράσταση διαμαρτυρίας για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 ιουλίου, στις 10 το πρωί έξω από το Δημαρχείο Κιλκίς, απ` τον Σύλλογο Γυναικών νομού Κιλκίς και την Γραμματεία Κιλκίς του ΠΑΜΕ.

paidikoi_stathmoiΣτη σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα, ο σύλλογος αναφέρει τα εξής:

Ο Σύλλογος γυναικών νομού Κιλκίς μέλος της ΟΓΕ, το ριζοσπαστικό μαχητικό γυναικείο κίνημα, ενώνει τη φωνή του με τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, με τα νέα ζευγάρια που έχουν δικαίωμα τα παιδιά τους να πηγαίνουν σε σύγχρονους δωρεάν κρατικούς σταθμούς γιατί η προσχολική αγωγή είναι δικαίωμα κάθε παιδιού, αποτελεί λαϊκή ανάγκη. Οι ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών μας δεν μπορεί να αποτελούν εμπόρευμα. Η πολιτική της ΕΕ και της συγκυβέρνησης για περικοπή των κοινωνικών παροχών θα μας βρει απέναντί της στο δρόμο του αγώνα.

Για τη χρονιά που μας έρχεται τα προβλήματα θα οξυνθούν καθώς:

 

Παιδικοί σταθμοί πανελλαδικά κλείνουν ή συρρικνώνονται, το προσωπικό δεν φτάνει, οι συμβάσεις πολλών εργαζομένων έχουν λήξει ή λήγουν, πολλοί είναι απλήρωτοι. Ήδη στο ΚΙΛΚΙΣ έχουν κλείσει παιδικοί σταθμοί από την περσυνή χρονιά. Κλείνουν τμήματα ή συγχωνεύονται.

 

Τα προβλήματα και φέτος είναι οξυμμένα, τόσο από τις ελλείψεις σε αναγκαίο προσωπικό (βρεφονηπιοκόμοι, καθαρίστριες κτλ,). που αγγίζουν έως και το 50%. Μεγάλη ανάγκη υπάρχει και σε κατάλληλες, ασφαλείς και κτηριακές υποδομές. Τα κονδύλια ανά παιδί έχουν μειωθεί.

 

Επίσης ανακοινώθηκε η μείωση κατά των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ που αφορούν στο πρόγραμμα των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ Με Αναπηρίες (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ).

 

Όσοι «τυχεροί» λοιπόν κερδίσουν μια θέση, ενδεχομένως να χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν το μειωμένο προϋπολογισμό Αυτό σημαίνει: πολλά παιδιά (ακόμη περισσότερα από πέρυσι) εκτός παιδικών σταθμών, υποβαθμισμένο φαγητό, λειψή καθαριότητα και θέρμανση, έλλειψη αναλώσιμων υλικών και βέβαια τροφεία που οι γονείς δεν μπορούν να πληρώσουν.

 

Ο Σύλλογος μας τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κιλκίς και συζήτησε με μητέρες και εργαζόμενες για τις δυσκολίες που υπάρχουν στη λειτουργία τους. Άλλωστε πολλές από τα μέλη του Συλλόγου μας είμαστε μητέρες και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την κατάσταση. Για όλους αυτούς του λόγους που αναφέρονται παραπάνω στην ανακοίνωσή μας,

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ μαζί με την Γραμματεία Κιλκίς του ΠΑΜΕ σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 10.00 το πρωί έξω από το Δημαρχείο Κιλκίς.

 

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ – ΓΟΝΕΙΣ, ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ.

 

Να διεκδικήσουμε : Αποκλειστικά Κρατικούς – Δημόσιους – Δωρεάν – Σύγχρονους και Ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς.

 

· Κατάργηση των τροφείων. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

· Κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, αξιοποίηση της δημοτικής ή κρατικής περιουσίας.

 

· Ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής που να ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα.

 

· Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός.

 

· Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις

 

· Κάθε παιδί Ελληνίδας ή μετανάστριας να έχει μια θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό

 

· Σίτιση επαρκή σε ποσότητα και ποιότητα

 

· Προσωπικό σταθερό και μόνιμο, επαρκές, άρτια εκπαιδευμένο και διαρκώς επιμορφούμενο με ευθύνη του κράτους.

 

· Καμιά απόλυση. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων. Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο στους παιδικούς σταθμούς”

 

Σύλλογος Γυναικών νομού Κιλκίς – ΟΓΕ – Τηλ επικοινωνίας 2341071564, 2341071280, 2343023613″

Σχολιάστε