My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Διαγωνισμός: ΑΚΤΩΡ κι απο πισω…ΕL DORADO!

Στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ, συμφερόντων Μπόμπολα, κατοχυρώνεται το δικαίωμα έρευνας στον Δημόσιο Μεταλλευτικό Χώρο Κρουσίων. Αυτή είναι η πληροφόρηση που υπάρχει σήμερα στο Κιλκίς για το αποτέλεσμα του Δημόσιου Διεθνούς  Πλειοδοτικού Διαγωνισμου, που προκήρυξε το ΥΠΕΚΑ, και που οι προσφορές επρόκειτο ν` ανοιχτούν σήμερα το μεσημέρι.

Χωρίς να υπάρχει προς το παρόν κάποια επίσημη ενημέρωση από πλευράς Υπουργείου, οι έγκυρες πληροφορίες που υπάρχουν, κάνουν λόγο και για μια ακόμη, πλην αυτής της ΑΚΤΩΡ, προσφορά που κατατέθηκε από πλευράς μικρής εταιρείας που σχετίζεται με το αλουμίνιο!

Θεωρείται, όμως, βέβαιο ότι επρόκειτο για εικονική κατ` ουσίαν προσφορά, με στόχο ν` αποκλειστεί η περίπτωση κήρυξης του διαγωνισμού ως άκυρου. Κι αυτό επειδή ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Μανιάτης είχε δεσμευτεί ότι σε περίπτωση που κατατεθεί μια μόνο προσφορά, ο διαγωνισμός θα χαρακτηρίζονταν άκαρπος. Δέσμευση, που ασφαλώς έγινε με τη βεβαιότητα ότι περίπτωση μιας μόνο προσφοράς δεν θα υπήρχε!

Από πίσω EL DORADO!

Ποιά είναι, όμως, αυτή η εταιρεία ΑΚΤΩΡ, που αναδεικνύεται νικήτρια του διαγωνισμού; Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία στην Ελλάδα, μέλος του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που δραστηριοποιείται σε τομείς όπως, Κτηριακά Έργα, Έργα Υποδομής, Βιομηχανικά Έργα, Επεξεργασία Λυμάτων, Διαχείριση Εγκαταστάσεων κ.α.

Σύμφωνα με την εταιρεία, “η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση σε ορυκτά και μέταλλα από ταχέως αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία και η Ρωσία και η προοπτική της εκμετάλλευσης του πλούσιου υπεδάφους της Ελλάδας και του ευρύτερου χώρου των Βαλκανίων”, την οδήγησαν στην απόφαση να εισέλθει στον τομέα των μεταλλικών ορυκτών.

Σήμερα, η ΑΚΤΩΡ κατέχει το 12,22% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης στα χρηματιστήρια του Τορόντο (TSX) και του Λονδίνου (AIM) μεταλλευτικής εταιρείας EUROPEAN GOLDFIELDS (EGU) και το 5% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.

Στο πλαίσιο παγίωσης μιας στρατηγικής συμμαχίας με την EUROPEAN GOLDFIELDS (EGU), συμφωνήθηκε στις 5 Ιουνίου 2007 η ανταλλαγή 30% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. (από το 35% που κατείχε πριν η ΑΚΤΩΡ) με 19,9% του μετοχικού κεφαλαίου της EUROPEAN GOLDFIELDS (EGU). Σήμερα, η ΕUROPEAN GOLDFIELDS (EGU) κατέχει το 95% του κεφαλαίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η καναδέζικων συμφερόντων εταιρεία Eldorado Gold, που ελέγχει τα Χρυσωρυχεία Θράκης, συμφώνησε να εξαγοράσει τα Μεταλλεία Χαλκιδικής από τις εταιρείες επιχειρηματικών συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα.
Η Eldorado Gold προχώρησε σε οριστική συμφωνία με την European Goldfields Ltd, βάσει της οποίας η πρώτη απέκτησε όλες τις μετοχές της δεύτερης μέσω ανταλλαγής μετοχών στο Χρηματιστήριο του Τορόντο.  Το σύνολο της συμφωνίας αυτής ανέρχεται περίπου σε 2,5 δισ. δολάρια Καναδά, δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, οι τωρινοί μέτοχοι της Eldorado και της European Goldfields  έχουν στην νέα εταιρεία ποσοστά 78% και 22% αντίστοιχα.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την κατάληξη της αμοιβαίως επωφελούς αυτής Συμφωνίας με την European Goldfields.  H ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων της European Goldfields σε αυτές της Eldorado, θα μας καταστήσει μία πολύ σημαντική μεταλλευτική εταιρεία χρυσού στην περιοχή. Η νέα εταιρεία θα είναι η ταχύτερα αναπτυσσομένη εταιρεία στον κλάδο των μεταλλείων χρυσού, και χαμηλού κόστους σε διεθνές επίπεδο.  Παράλληλα, χαιρετίζουμε την συνεργασία μας με την εταιρεία Άκτωρ, που είναι μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας, που θα συμβάλει με τη σειρά της  στην ασφαλή και έγκαιρη υλοποίηση των έργων στην Ελλάδα», είχε δηλώσει ο κ. Paul Wright, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado.

Σχόλια
4 Σχόλια to “Διαγωνισμός: ΑΚΤΩΡ κι απο πισω…ΕL DORADO!”
 1. Ο/Η fokas λέει:

  Να παραφράσουμε και λίγο το γνωστό, πλέον, σύνθημα και να πούμε «Αγάπη μου, είσαι όμορφη σαν γεωτρύπανο που καίγεται».
  Και με ευκαιρία την επέτοιο που έρχεται ας δούμε πλάνα από επετείους προηγούμενων χρόνων Κερατέα: Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση 04-04-2011
  Το παρακάτω βίντεο δείτε το ολόκληρο. Απλά δώστε προσοχή στο συγκεκριμένο σημείο και στα ονόματα που αναφέρονται. Ο αγώνας της Κερατέας και η συμβολική του διάσταση.

 2. Ο/Η Εθνικιστής λέει:

  Τα μεταλλεία τα πήρε ο Μπόμπολας

 3. Ο/Η dimitra λέει:

  Μην στέκεστε μόνο στον Μπόμπολα.

  Ο πρόεδρος της ΕΛΜΙΝ είναι ο Βαρδινογιάννης με Δ/ντα Σύμβουλο τον Πολυχρονόπουλο.

Σχολιάστε