My Twitter Feed

21 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Μπλε φάλαινα» και στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διαβούλευση για πρόγραμμα δήμου

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει το νέο επιχειρησιακό του πρόγραμμα ο Δήμος Κιλκίς καλώντας τους δημότες να διατυπώσουν τις προτάσεις και τις ιδέες τους για έργα και παρεμβάσεις.

gnomi-metraei-afisaΣυγκεκριμένα, ο δημότης θα κληθεί να συμπληρώσει ειδικό ερωτηματολόγιο με το γενικό τίτλο »Η γνώμη σου μετράει», παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες του διαδικτύου να συμπληρώνουν ηλεκτρονικά το ειδικό ερωτηματολόγιο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου Κιλκίς.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Δημόσια διαβούλευση – τεκμηριωμένη πρόταση – ενεργή συμμετοχή. Στο τρίπτυχο αυτό εδράζεται το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Κιλκίς 2015 – 2019.

Οι δημότες του Δήμου Κιλκίς σχεδιάζουν το παρόν και το μέλλον τους διατυπώνουν υπεύθυνα τις προτάσεις και τις ιδέες τους για έργα και παρεμβάσεις που οι ίδιοι θεωρούν ότι θα ομορφύνουν και θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους στην πόλη του Κιλκίς και στους 116 οικισμούς του Δήμου. Συγχρόνως εντοπίζουν τις αδυναμίες και τα προβλήματα που υφίστανται στην περιοχή τους και αξιολογούν ιεραρχικά τις προτεραιότητες για τη συνολική διαχείρισή τους.

Η Δημοτική Αρχή Κιλκίς υπό το Δημήτρη Σισμανίδη δίνει τον πρώτο λόγο στο δημότη για να συνδιαμορφώσουν το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Κιλκίς 2015 – 2019 σε μια αναπτυξιακή και κοινά αποδεκτή κατεύθυνση. Με σεβασμό στην άποψη και στην κρίση του και με βασική επιδίωξη την ενεργή συμμετοχή του στις τοπικές υποθέσεις και στις σχεδιαστικές πολιτικές που συνθέτουν τη στρατηγική ανάπτυξη και τις στοχεύσεις της επόμενης πενταετίας.

Σε πρώτο επίπεδο ο δημότης θα κληθεί, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, να συμπληρώσει ειδικό ερωτηματολόγιο με το γενικό τίτλο »Η γνώμη σου μετράει» όπου θα καταθέτει την άποψή του για τα βασικά προβλήματα της περιοχής του και συγχρόνως την πρότασή του για την αντιμετώπισή τους σε όλα τα επίπεδα ανάπτυξης (π.χ. υποδομές, ύδρευση, αποχέτευση, παιδεία, πολιτισμός, τουρισμός, υγεία, αγροτική οικονομία, επιχειρηματικότητα, αναβάθμιση ποιότητας ζωής κ.α.)

Το ερωτηματολόγιο θα διατίθεται στις επτά έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Κιλκίς (Δημαρχείο Κιλκίς, κοινοτικά καταστήματα Καμπάνη – Δ.Ε. Γαλλικού, Δροσάτου – Δ.Ε. Δοϊράνης, Τερπύλλου – Δ.Ε. Κρουσσών, Σ.Σ.Μουριών – Δ.Ε. Μουριών, Μικροκάμπου – Δ.Ε. Πικρολίμνης, Χέρσου – Δ.Ε. Χέρσου) αλλά και σε άλλα σημεία εξυπηρέτησης του κοινού (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Κιλκίς, ΔΕΗ, ΟΤΕ, τραπεζικά καταστήματα).

 Μετά τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου ο δημότης θα ρίξει το σχετικό έντυπο σε ψηφοδόχο που έχει τοποθετηθεί για το λόγο αυτό στα παραπάνω σημεία.

Στην κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου Κιλκίς 2015 – 2019, με πρωτοβουλία και ενθάρρυνση της Δημοτικής Αρχής, συμμετέχουν άπαντες: δημότες, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι, προϊστάμενοι διευθύνσεων Δήμου και δημοτικοί υπάλληλοι, εκπρόσωποι νομικών προσώπων του Δήμου, θεσμοθετημένοι και παραγωγικοί φορείς οι οποίοι θα προσκληθούν να συμπληρώσουν το ειδικό ερωτηματολόγιο και να συμμετάσχουν σε ανοιχτό δημόσιο διάλογο, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση διαμόρφωσης της αναπτυξιακής στρατηγικής που θα ακολουθηθεί στο Δήμο Κιλκίς.

Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες του διαδικτύου να συμπληρώνουν ηλεκτρονικά το ειδικό ερωτηματολόγιο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου Κιλκίς www.e-kilkis.gr.

Κύρια φιλοδοξία της Δημοτικής Αρχής Κιλκίς είναι το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα να καταστεί πραγματικό εργαλείο ανάπτυξης,  μια ισχυρή και αξιόπιστη πρόταση που θα απαντά πειστικά στις προκλήσεις και ανάγκες για ένα μοντέλο ανάπτυξης με καλύτερα διαρθρωμένες διοικητικές και κοινωνικές δομές, με λειτουργικές και αναπτυξιακές υποδομές, με έργα ποιότητας, με ενίσχυση περιφερειακών και διαδημοτικών συνεργασιών,  με αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των οικονομικών πόρων εθνικών περιφερειακών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Συντονιστής του έργου κατάρτισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2015 – 2019 του Δήμου Κιλκίς είναι ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, σύμβουλος ανάπτυξης, οργάνωσης και ποιότητας, στέλεχος της Αναπτυξιακής Κιλκίς Α.Ε.»

 

 

 

Σχολιάστε