My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ με μια μονάδα

dimoskopisi2Με μία ποσοστιαία μονάδα προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής σε νέα δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ. Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και στην παράσταση νίκης, καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής προηγείται η Νέα Δημοκρατία με 28,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,5%, η Χρυσή Αυγή με 11%, το ΠΑΣΟΚ με 8%, η ΔΗΜΑΡ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ισοβαθμούν με 6,5%, και το ΚΚΕ με 5,5.

Σε σχέση με τον περασμένο μήνα, η ΝΔ έχει αμετάβλητο ποσοστό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει 2%. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει ποσοστά αυξημένα κατά 0,5%, όσο και η ΔΗΜΑΡ. Οι ΑΝΕΛ πέφτουν 1,5%, ενώ η ΧΑ ανεβαίνει 1%. Το ΚΚΕ είναι αμετάβλητο.

Στην παράσταση νίκης μπροστά βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία που λαμβάνει 45% (σε σχέση με το 41% που λάμβανε το Μάρτιο), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 43% (έναντι 44% τον Μάρτιο).

Καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα εμφανίζεται το σχήμα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ που λαμβάνει το 34%, ενώ ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει το 21%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς που λαμβάνει 41%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 21%. Τον «κανένα» ψηφίζει το 31%.

Δημοφιλέστερο κόμμα εμφανίζονται η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ με 36%, και ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 33%, οι ΑΝΕΛ με 28% το ΚΚΕ με 23%, το ΠΑΣΟΚ με 18% και η Χρυσή Αυγή με 15%.

Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα τη μεγαλύτερη πτώση εμφανίζει η ΝΔ με 7% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ με 5%, το ΠΑΣΟΚ 3%, το ΚΚΕ 2%. Το μόνο κόμμα που έχει αυξημένα ποσοστά είναι η Χρυσή Αυγή με 4%.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο Φώτης Κουβέλης με 43%, δεύτερος ο Αντώνης Σαμαράς με 39% και ακολουθούν οι Αλέξης Τσίπρας με 36%, Πάνος Καμμένος και Αλέκα Παπαρήγα με 27%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 24% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 15%.

Πάντως σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα το ποσοστό του Αλέξη Τσίπρα εμφάνισε «βουτιά» 8 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ του Πάνου Καμμένου εμφανίζεται μειωμένο κατά 7%.

Ο Αντώνης Σαμαράς έπεσε 4 μονάδες, ο Φώτης Κουβέλης και η Αλέκα Παπαρήγα 3, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 2, ενώ αυξημένο κατά δύο μονάδες είναι το ποσοστό του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Αναφορικά με την αναγκαιότητα των εκλογών, το 60% θεωρεί ότι μάλλον δεν χρειάζονται εκλογές, αντίθετα με το 36% που εκτιμά ότι μάλλον χρειάζονται.

Δυσαρεστημένο εμφανίζεται το 92% όσον αφορά τους χειρισμούς της Γερμανίας για την κρίση στην ευρωζώνη.

Tο 87% των ερωτηθέντων έχει αρνητική γνώμη για την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ το 82% για τον Βόλφανγκ Σόιμπλε.

inews.gr

Σχόλια
One Response to “Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ με μια μονάδα”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Προσωπικό συμπέρασμα: είμαστε η χώρα με τους πιό αντιφατικούς και πολιτικά ανώριμους πολίτες του κόσμου μακράν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των συνεχών δημοσκοπήσεων που διενεργούνται εδώ και καιρό πανταχόθεν… εκτός κι’ ΑΝ: 1ον) όλες, μα όλες οι δημοσκοπήσεις είναι απολύτως κατευθυνόμενες, μιάς και είναι πληρωμένες. 2ον) το 43%(ποσοστό της τριμερούς συγκυβέρνησης) των ψηφοφόρων είναι, ή οικονομικά απολύτως βολεμένοι ή είναι αποπροσανατολισμένοι λόγω ανηλεούς προπαγάνδας ή κομματικά φανατισμένοι ή πολύ πιθανόν όλα μαζί και 3ον)… δεν καταλαβαίνω κάτι.

Σχολιάστε