My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Δημοσκοπήσεις: Όχι στο “μαύρο” της ΕΡΤ

ert_no-signalΝέα δημοσκόπηση της VPRC δείχνει προβάδισμα 2,5 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 65% τάσσεται κατά της κυβερνητικής απόφασης για «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Εξ` άλλου, δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για την ΕΡΤ από την Metron Analysis για την εφημερίδα Επενδυτής, δείχνει πλειοψηφία των πολιτών με ποσοστό 68%, διαφωνεί με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Επίσης, σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, με το λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση διαφωνεί το 64,4%. Καταγράφεται επίσης οριακό προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, κατά δύο μονάδες αυξάνει το ποσοστό της η ΝΔ φτάνοντας στο 29,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με απώλεια μισής μονάδας συγκεντρώνοντας το 27,5% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής».

VPRC

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα της VPRC που έγινε για λογαριασμό του ιστοτόπου tvxs.gr  στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

 • ΝΔ 26,5%ΣΥΡΙΖΑ:29%

  ΠΑΣΟΚ: 7%

  Ανεξάρτητοι Ελληνες: 6%

  Χρυσή Αυγή: 14%

  ΔΗΜΑΡ: 4,5%.

  ΚΚΕ 7%

  Αλλο κόμμα: 6%

Πάντως στο σύνολο του εκλογικού σώματος το 44% δηλώνει εκλογική προτίμηση, το 12,9% δηλώνει αναποφάσιστο, το 31,5% δηλώνει ότι θα απείχε/θα έριχνε λευκό ή άκυρο στις εκλογές ενώ το 11,6% Δεν ξέρει/Δεν απαντά αναφορικά με την εκλογική του προτίμηση.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο «κανένας» λαμβάνοντας το συντριπτικό ποσοστό 60,2%. Ο νυν πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει ποσοστό καταλληλότητας 15,4% ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 9,2%.

Αναλυτικά:

Το 65% των πολιτών τάσσεται κατά του «λουκέτου» στην ΕΡΤ

Οσον αφορά το «λουκέτο» στην ΕΡΤ βάσει της έρευνας της VPRC το 65% των πολιτών δηλώνει ότι διαφωνεί με το «λουκέτο» στην ΕΡΤ. Το 27% δηλώνει ότι συμφωνεί, ενώ Δεν Γνωρίζω απαντά το 3% των πολιτών.

Metron Analysis

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis το 68% διαφωνεί με το κλείσιμο της ΕΡΤ ενώ το 29% δηλώνει ότι συμφωνεί.

Στο ερώτημα «ποια στάση πρέπει να κρατήσουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, εφόσον έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην απόφαση για την ΕΡΤ», το 49% απαντά ότι πρέπει να παραμείνουν στην κυβέρνηση και το 47% ότι πρέπει να αποχωρήσουν.

Όσον αφορά το μέλλον της ΕΡΤ, το 49% δηλώνει ότι η ΕΡΤ θα πρέπει να ανοίξει και να παραμείνει ως έχει έναντι του 43% που θεωρεί ότι πρέπει να δημιουργηθεί νέος φορέας.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 20,2%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 20%, η Χρυσή Αυγή με 11,4%, το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, η ΔΗΜΑΡ με 6,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%, το ΚΚΕ με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,6% και το ΛΑΟΣ με 1,4%.

Το 7,8% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άκυρο ή λευκό και το 13,2% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει.

Στο ερώτημα  ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, προηγείται ο κανένας”με 40% και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 28% και ο Αλέξης Τσίπρας με 15%.

Καπα Research

Σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, που κυκλοφόρησε το Σάββατο, το 64,4% των ερωτηθέντων κρίνει την απόφαση για το λουκέτο «μάλλον αρνητικά και αρνητικά», ενώ «θετικά και μάλλον θετικά» απαντά το 32,1%.

Στο ερώτημα εάν πρέπει η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, το 57,1% απαντά «μάλλον όχι και όχι», ενώ «ναι και μάλλον ναι» απαντά το 40,1%.

Στην πρόθεση ψήφου, εάν διεξάγονταν τώρα εκλογές, η ΝΔ προηγείται οριακά του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 0,3%. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 21,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,1%, το ΠΑΣΟΚ 6,3%, οι ΑΝΕΛ 4,4%, η Χρυσή Αυγή 9,5%, η ΔΗΜΑΡ 3,9% και το ΚΚΕ 5,1%.

Πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue

Κατά δύο μονάδες αυξάνει το ποσοστό της η ΝΔ φτάνοντας στο 29,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με απώλεια μισής μονάδας συγκεντρώνοντας το 27,5% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής». Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 11,5%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 6,5% και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 6%. Απώλεια μισής ποσοστιαίας μονάδας αποτυπώνεται για το ΚΚΕ, που πέφτει στο 6%, ενώ μία ποσοστιαία μονάδα χάνει η ΔΗΜΑΡ, που μετράται στο 4,5%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει το 57% έναντι του 31% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός από το 41% των ερωτηθέντων, έναντι του 27% του Αλέξη Τρίπρα. Το 30% απάντησε «κανένας από τους δύο». Μ

Μια κυβέρνηση συνεργασίας σαν τη σημερινή, δηλαδή με τη συμμετοχή Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, θεωρείται καλύτερη για τη χώρα από το 37% των ερωτηθέντων, ενώ το 22% εκτιμά ότι θα ήταν καλύτερη μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Καμία από τις δύο» επιλέγει το 37%.

Μεταξύ άλλων ευρημάτων, ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά, αυξημένα σε σχέση με μετρήσεις ακόμα και του Απριλίου του 2012 συγκεντρώνει η απόρριψη του Μνημονίου. Κατά του Μνημονίου δηλώνει το 76% και υπέρ μόλις το 18% των ερωτηθέντων. Επίσης, το 76% θεωρεί ότι το Μνημόνιο έβλαψε τη χώρα και μόλις το 10% απαντά ότι την ωφέλησε.


Σχόλια
One Response to “Δημοσκοπήσεις: Όχι στο “μαύρο” της ΕΡΤ”
 1. Ο/Η Ταγματασφαλίτης λέει:

  Πρωτη φορα βλεπω αναρχικους να υποστηριζουν κρατικα καναλια (ΕΡΤ)….τι κωλοτουμπα κι αυτη…..εαμ ελας μελιγαλας τα συνθηματα των απολυμενων, μα σιγουρα προκειται για δεξιους. Και μη ξεχναμε το ραδιομεγαρο της ΕΡΤ το εχτισε η 21 Απριλη….συντροφια!!

Σχολιάστε