My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

ΔΗΜΑΡ Μακεδονίας: Όχι στα μεταλλεία

Μετά τη Ν.Ε. Χαλκιδικής και το Περιφερειακό Γραφείο Κεντρικής Μακεδονίας της ΔΗΜ.ΑΡ. στρέφεται κατά των επενδύσεων στα μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική και το Κιλκίς, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην ηγεσία του κόμματος. Το Περιφερειακό Γραφείο  χαρακτηρίζει καταστροφικές για περιβάλλον, ανάπτυξη και απασχόληση, τις εξορύξεις.

Στη σχετική ανακοίνωση, αφού χαρακτηρίζονται “αμφιλεγόμενες” για τα αποτελέσματά τους “επενδύσεις στα μεταλλεία χρυσού” και τονίζεται “δεν συνάδουν ούτε με την αειφόρα αγροτική ανάπτυξη ούτε με την ανάδειξη του φυσικού κάλους της περιοχής, των αρχαιολογικών της χώρων, αλλά και με τη μοναδικότητα της Μοναστικής πολιτείας του Αγίου Όρους”.

Το Π.Γ. της Κεντρικής Μακεδονίας της ΔΗΜ.ΑΡ. επισημαίνει ότι “στις σημερινές συνθήκες αποτελεί επιτακτική ανάγκη η διαμόρφωση ολοκληρωμένων στρατηγικών επιλογών που θα θέσουν την οικονομία σε κίνηση, με αιχμή τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό” και προσθέτει ότι “παρά το γεγονός ότι επιβάλλεται η διαμόρφωση πολιτικής και για τον ορυκτό πλούτο της χώρας, δραστηριότητες εξόρυξης και επεξεργασίας χρυσοφόρων μεταλλευμάτων στην περιοχή θα είναι ετεροβαρής και καταστροφικές όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και την ανάπτυξη και την απασχόληση της περιοχής”.

 

Σχολιάστε