My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Μπλε φάλαινα» και στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Δημαράς: Πρώτα το Περιβάλλον κι οι πολίτες

dimaras-tonikidis

«Η Ελλάδα είναι χώρα υπό κατοχή – Αντιμνημονιακή κυβέρνηση συνεργασίας, η λύση». Τι είπε στη συνέντευξη τύπου στο Επιμελητήριο Κιλκίς.

«Για μας το θέμα – μεταλλεία είναι καθαρό: Προηγούνται, η προστασία του Περιβάλλοντος κι η ψυχική υγεία των πολιτών. Είμαστε εναντίον κάθε εξορυκτικής δραστηριότητας, σε Κιλκίς, Χαλκιδική και Θράκη, χωρίς να τηρούνται αυτές οι προϋποθέσεις». Το είπε ο Γιάννης Δημαράς απαντώντας σ` ερώτηση του ΚΙΛΚΙΣ24 κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε το μεσημέρι στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Ο πρόεδρος του ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ενημερώθηκε νωρίτερα απ` τον πρόεδρο του ΕΒΕ, Παύλο Τονικίδη, για τη λειτουργία του Επιμελητήριου και τα προβλήματα των επιχειρήσεων στο Κιλκίς, παρόντων των μελών του ΔΣ, Γεωργίας Κωλεσιώτου και Ανέστη Κωστίδη, καθώς και του διευθυντή, Γιώργου Ηλιάδη. Στη συνάντηση παρούσα ήταν κι η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς, Αθηνά Χαραλαμπίδου, καθώς κι ο Κιλκισιώτικης καταγωγής βουλευτής Θεσσαλονίκης, Γαβρίλος Αβραμίδης, όπως κι ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς, Τάσος Αμανατίδης.

Ο κ. Δημαράς ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην τρικομματική συγκυβέρνηση και την τρόικα, κάνοντας λόγο για προέκταση της αγωνίας του ελληνικού λαού και σε θέματα εθνικά και για επίθεση του «γερμανικού ιμπέριουμ» ενάντια στο σύνολο του Ελληνισμού. «Η Ελλάδα είναι χώρα υπό κατοχή», υπογράμμισε.

«Τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης θα `πρεπε να δημοσιοποιήσουν τις κοινές θέσεις τους πριν απ` τις εκλογές, έτσι ώστε να έχουν την πολιτική και ηθική νομιμοποίηση για τη συνεργασία τους. Μετεκλογικά δε, θα `πρεπε η κυβέρνηση να θέσει θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου, καθώς και άρθρων του Συντάγματος όπως πχ το 86 περί ευθύνης υπουργών», είπε ο κ. Δημαράς.

Αναφερόμενος σε θέματα συνεργασιών, ο πρόεδρος του ΑΡ.ΠΟ. τόνισε ότι «από `δω και μπρος θα `χουμε κυβερνήσεις συνεργασίας», προτείνοντας ως λύση τον σχηματισμό αντιμνημονιακής κυβέρνησης. Απ` ότι μάλιστα φάνηκε από απάντησή του σ` ερώτηση του ΚΙΛΚΙΣ24, καταλήγει δια της εις άτοπον απαγωγής, όπως είπε, σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τους ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Δημαράς τόνισε ότι οι δανειστές μας, θέλουν έναν λαό παράλυτο και φοβισμένο για να δέχεται κάθε μέτρο. Τάχθηκε πάντως υπέρ της Ε. Ένωσης και της Ευρωζώνης, αλλά όχι και υπέρ  του «ευρώ πάση θυσία». Κατέληξε δε, με την πεποίθηση ότι «ήταν μεθοδευμένο να φτάσει η χώρα μέχρι εδώ προκειμένου να βάλουν χέρι στον πλούτο της».

Αμέσως μετά, ο κ. Δημαράς και το κλιμάκιο που τον συνόδευε είχε συνάντηση με μέλη και φίλους του ΑΡ.ΠΟ. σε καφετέρια της πόλης.

Σχολιάστε