My Twitter Feed

26 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Δηλώσεις Τζιτζικώστα – Κολότσιου

Τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς της «Αλληλεγγύης», Περικλή Κολότσιο, παρουσίασε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, ο περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού,  Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία των περιφερειακών συμβούλων Ανδρέα Βεργίδη και Παύλου Θωμαΐδη, εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης και πλήθους κόσμου.

Kilkis_Tzitzikostas_Kolotsios-thomaidis-vergidis“Ο Περικλής Κολότσιος είναι ένας άνθρωπος επιτυχημένος, ο οποίος τόσο στον επαγγελματικό και τον επιστημονικό όσο και στον αυτοδιοικητικό στίβο έχει αποδείξει τις ικανότητές του. Είναι, πρώτα απ’ όλα, ένας εξαίρετος γιατρός. Είναι ταυτόχρονα, επιτυχημένος και στο χώρο της αυτοδιοίκησης, Επί τέσσερα χρόνια, ήταν πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς. Το 2010 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς και σήμερα είναι Αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς.

Η «Αλληλεγγύη» ακούει το μήνυμα του Κιλκίς, ακούμε τα μηνύματα των πολιτών σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Ψάχνουμε και βρίσκουμε τους άξιους και τους ικανούς, τους  ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν. Αυτούς που μας υποδεικνύει η κοινωνία”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας.

Αναφερόμενος δε στα έργα που εκτελούνται στο νομό Κιλκίς, σημείωσε :

“Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που εκτελούνται στο Κιλκίς είναι 158 εκατομμύρια ευρώ. 76 εκατομμύρια ευρώ αξιοποιούμε στη Σιδηροδρομική Γραμμή Πολύκαστρο – Ειδομένη. Με 28 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτούμε την Είσοδο Κιλκίς, στην οποία όπως είχαμε δεσμευτεί, έχουν ήδη ξεκινήσει και προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του. Ακόμα 28 εκατομμύρια ευρώ είναι ο προϋπολογισμός του έργου  για το τμήμα Άσσηρος – Νέα Σάντα του Οδικού Άξονα Θεσσαλονίκη – Κιλκίς – Δοϊράνη. Εδώ, θέλω να το υπογραμμίσω, πετύχαμε την απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου για την επίσπευση των απαλλοτριώσεων σε στενή συνεργασία με το κ. Γεωργαντά, τον Αντιπεριφερειάρχη μας και τους Περιφερειακούς μας Συμβούλους.  Έτσι μετά την αναβολή που δόθηκε από το  δικαστήριο του Φεβρουαρίου, κινητοποιήσαμε τη διαδικασία που προβλέπει ο Νόμος, για έργα Εθνικής σημασίας, στέλνοντας γραπτό αίτημα στο Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου και το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να κινηθεί η όλη διαδικασία από το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως και τελικά έγινε. Το έργο λοιπόν δεν κινδυνεύει με απένταξη από το ΕΣΠΑ και θα κατασκευαστεί κανονικά, όπως ακριβώς προβλέπεται στη μελέτη του.

Επίσης, ακόμα 12 εκατομμύρια ευρώ αξιοποιούμε για έργα υποδομής και βελτίωσης της ποιότητας ζωής σε ολόκληρο το νομό. Κατασκευάζονται αποχετευτικά δίκτυα και άλλα έργα στην Κορυφή, στη Δοϊράνη, στο Μικρόκαμπο, το Μαυρονέρι, την Πικρολίμνη, τη Γοργόπη και τον βιολογικό στην Τούμπα στην Παιονία.  Αποκαθιστούμε τις παλιές χωματερές στη Γουμένισσα, την Αξιούπολη, το Πολύκαστρο και τον Ευρωπό. Αποκαθιστούμε το χώρο ταφής απορριμμάτων του Κιλκίς. Χρηματοδοτούμε με 4 εκατομμύρια ευρώ τα έργα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γουμένισσας. Έχουμε ήδη διαθέσει 1,5 εκατομμύρια ευρώ και συνολικά θα αξιοποιήσουμε κονδύλια 4 εκατομμυρίων ευρώ για την Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου Κιλκίς. Αλλάζουμε τον αστικό ιστό, αλλάζουμε την εικόνα, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών. Και για εμάς, για την «Αλληλεγγύη», το να κάνουμε καλύτερη τη ζωή και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, είναι η βασική μας επιδίωξη. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε εφαρμόζοντας το πρόγραμμά μας, για τα επόμενα πέντε κρίσιμα χρόνια στην Περιφέρειά μας>>.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Περικλής Κολότσιος δήλωσε :

“Αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή η υποψηφιότητά μου για τη θέση του  Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς με τον αυτοδιοικητικό συνδυασμό της «Αλληλεγγύης». Για το μόνο που μπορώ να δεσμευτώ απέναντι στους πολίτες του Κιλκίς είναι πως θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας παρέχει ο θεσμικός μας ρόλος, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη μας και τους Περιφερειακούς μας συμβούλους θέλουμε να συνεχίσουμε το έργο που επιτελείται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και να στείλουμε ισχυρό το μήνυμα της «Αλληλεγγύης», αγκαλιάζοντας ολόκληρη την κοινωνία του Κιλκίς».

Από δελτίο τύπου της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 

Σχολιάστε