My Twitter Feed

18 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κόντρα δήμου με διευθύντρια ΔΕ -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Παππάς: Επικίνδυνη μετεστέγαση -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Κασσελάκη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Έντονο προεκλογικό τριήμερο -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κιλκίς: Αλληλεγγύη στη Παλαιστίνη -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

24ωρη απεργία στα νοσοκομεία -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δεξίωση Σιωνίδη σε συνεργάτες του

Ευχαριστήρια δεξίωση του επανεκλεγέντος δημάρχου Κώστα Σιωνίδη προς τους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ», δόθηκε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στο κέντρο «Αλεξάνδρειο» στο Πολύκαστρο.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Σιωνίδη ανέφερε τα εξής:

“Αγαπητοί συνεργάτες

Στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου η παράταξη μας κατέγραψε μια σημαντικότατη νίκη. Οι δημότες μας έδωσαν ισχυρότατη εντολή ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας και την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.

Τα εξαιρετικά ποσοστά που καταγράψαμε σε όλες τις δημοτικές ενότητες είναι απτή απόδειξη της ισόρροπης και ισόνομης διοίκησης που ασκήσαμε και του έργου που παράξαμε την τετραετία που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες.

Το 2019 οι δημότες μας χάρισαν ευρεία πλειοψηφία 53,95 % έναντι 40,78% και διαφορά 2600 ψήφους απέναντι σε μια διοίκηση που είχε πενιχρές επιδόσεις και έργο.Τον Οκτώβριο του 2023 οι δημότες της Παιονίας επιβράβευσαν το αποτύπωμα της διοικητικής μας δράσης διευρύνοντας μάλιστα την πλειοψηφία σε 58,8 % έναντι 37,7 % και την διαφορά σε 4000 ψήφους.

Αυτά τα αποτελέσματα φίλοι μου δεν ήρθαν ούτε εύκολα ούτε από μόνα τους. Ήρθαν γιατί κάναμε πράξη όσα είπαμε το 2019 και γιατί διοικήσαμε 4 χρόνια με το ήθος και το ύφος που χαρακτηρίζει την παράταξη μας.

Αυτά τα χρόνια μεγαλώσαμε και δυναμώσαμε την «Παιονία της Προόδου» όλοι μαζί. Καταρτίσαμε ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο το οποίο ο κάθε ένας και η κάθε μία από εσάς κόσμησε με την παρουσία του. Ένα ψηφοδέλτιο νίκης που σηματοδότησε την ευπρέπεια και την ηθική και άφησε απέναντι τον φανατισμό την λαϊκισμό και την ιδιοτέλεια.

Είμαι περήφανος για όλους σας , είμαι ευγνώμων για τον αγώνα που κάνατε και για την συμπεριφορά και την πολιτισμένη στάση που κρατήσατε. Όλοι γνωρίζαμε από την αρχή ότι κάποιοι θα εκλεγούν στο δημοτικό και τα τοπικά συμβούλια και κάποιοι όχι. Δυστυχώς οι εκλόγιμες θέσεις ήταν πολύ λίγες σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των υποψηφίων μας.

Θέλω να σας συγχαρώ όλους ανεξαιρέτως. Σήμερα ανάμεσα μας δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Υπάρχουν μόνο νικητές που συνέβαλαν στην μεγάλη εκλογική επικράτηση της παράταξης μας.

Καταθέσαμε στους δημότες μια κοστολογημένη και ρεαλιστική προγραμματική πρόταση που εγγυάται την αναλογική κατανομή δράσεων και έργων ανάμεσα στις δημοτικές ενότητες για την επόμενη πενταετία. Αυτή την δέσμευση θα υλοποιήσουμε και αυτό θα έχει αντίκτυπο σε όλους. Διοίκηση είμαστε όλοι και η πόρτα μου θα είναι ανοικτή για όλους.

Η δέσμευση μου για ουσιαστική συνεργασία ισχύει και το ίδιο θα ήθελα να γίνει ανάμεσα σας και σε όλες τις κοινότητες. Να συνεχίσετε με ενδιαφέρον και να συνεργαστείτε μεταξύ σας για το καλό των χωριών μας. Αντίπαλος μας πλέον είναι μόνο τα προβλήματα και οι αλλαγές που επιβάλει ο νόμος να γίνουν από 1η Ιανουαρίου είναι πολλές και δύσκολες.

Ίσως κάποιοι να το γνωρίζετε αλλά να σας ενημερώσω ότι καταργούνται το δύο Νομικά πρόσωπα του δήμου άμεσα και οι δύο σχολικές επιτροπές τον Ιούνιο του 2024. Για να αντιμετωπίσουμε τις εξελίξεις και τις αλλαγές πρέπει να καταβάλουμε μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια και σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε τον δρόμο της συνεννόησης.

Το ίδιο θα επιδιώξουμε και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, να λειτουργήσουμε δηλαδή με συναίνεση και συνεργασία, ανεξάρτητα από πλειοψηφίες, γιατί κατά την άποψη μας αυτό θέλουν οι δημότες. Άλλωστε αυτά τα 4 χρόνια, φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο δήμος για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται η συνεννόηση και ο εποικοδομητικός διάλογος που επιδιώξαμε να έχουμε στα θεσμικά όργανα.

Φίλες και φίλοι

Η συμμετοχή σας στο ψηφοδέλτιο της παράταξης και η συνεργασία μας ήταν για μένα ιδιαίτερα τιμητική και η παρουσία σας σήμερα εδώ με χαροποιεί πολύ. Σας ευχαριστώ ειλικρινά. Με εμπιστευτήκατε και σας εμπιστεύτηκα. Αυτήν την εμπιστοσύνη είμαι αποφασισμένος να την τιμήσω.

Ο εκλογικός νόμος που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές μείωσε δυστυχώς τον αριθμό των δημοτικών και των τοπικών συμβούλων που εκλέχτηκαν ενώ δημιούργησε και αποτελέσματα που δεν συμβαδίζουν με την λαϊκή βούληση.

Λόγω της μείωσης που επέφερε ο νόμος εκλέξαμε δύο λιγότερους δημοτικούς και 23 λιγότερους τοπικούς συμβούλους από όσους θα εκλέγαμε με τον προηγούμενο νόμο. Στην δημοτική ενότητα της Γουμένισσας, ενώ καταγράψαμε 58% και η αντιπολίτευση συνολικά 42%, εμείς εκλέξαμε δύο δημοτικούς συμβούλους και η αντιπολίτευση τρεις.

Είναι φανερό ότι το αποτέλεσμα αυτό δεν αποτυπώνει την βούληση των κατοίκων και δημιουργεί ανισοροπία στην εκπροσώπηση των δημοτικών ενοτήτων.

Αγαπητοί μου συνεργάτες και φίλοι , στον αγώνα μας για το αύριο του τόπου μας δεν περισσεύει κανείς από εμάς. Όλοι μαζί ενωμένοι, με τεκμηριωμένες προτάσεις και διεκδικητικό πνεύμα προς την κεντρική διοίκηση μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Σήμερα , λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και πριν να ξεκινήσει η νέα διοικητική περίοδος για την παράταξή μας, σας κάλεσα εδώ για να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ για την συμμετοχή σας στις εκλογές , για να επιβεβαιώσουμε την συνεργασία μας και να σηματοδοτήσουμε την πορεία μας για τα επόμενα πέντε χρόνια,και για να ευχηθούμε όλοι μαζί καλά Χριστούγεννα, με υγεία και προκοπή για τις οικογένειες μας.”

Σχολιάστε