My Twitter Feed

21 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Δεν ψηφιζει το μνημονιο-2, ο Θ. Παραστατιδης!

O Θόδωρος Παραστατίδης δήλωσε απόψε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το νέο μνημόνιο! Την απόφασή του γνωστοποίησε μ` επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, η οποία καταλήγει με τις λέξεις “το περιεχόμενο του μνημονίου Νο2, σας κάνω γνωστό ότι αδυνατώ να το ψηφίσω”.

Ο Κιλκισιώτης βουλευτής θέτει θέμα συνείδησης, υπογραμμίζοντας ότι ψηφίζοντας το πρώτο μνημόνιο που περιελάμβανε “μέτρα σκληρά και απάνθρωπα, που οδήγησαν στην εξαθλίωση των πολιτών”, ανέχτηκε τον βιασμό της συνείδησής του.

Η επιστολή του κ. Παραστατίδη προς τον κ. Παπανδρέου έχει ως εξής:

κ. Πρόεδρε

 Θεωρώ πως η μέχρι τώρα συμπεριφορά μου ως βουλευτής του εθνικού κοινοβουλίου που εκλέχθηκε με τη σημαία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν υπεύθυνη, στηρίζοντας μάλιστα όλες τις επιλογές της κυβέρνησης μας μέχρι τώρα.

Πριν από 2 περίπου χρόνια ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα σας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ψηφίζοντας το μνημόνιο και στηρίζοντας τα μέτρα για να σωθεί η χώρα από την χρεοκοπία, ανεχόμενος δυστυχώς τον βιασμό ακόμη και της συνείδησης μου. Μέτρα σκληρά και απάνθρωπα, που οδήγησαν στην εξαθλίωση των πολιτών.

Και όλα αυτά, γιατί στελέχη της κυβέρνησης μας διαβεβαίωναν πώς η επιλογή αυτή είναι μονόδρομος για να μην χρεοκοπήσει η χώρα και να βγούμε σύντομα από το αδιέξοδο.

Δυστυχώς, διαπιστώνω πως τίποτα από αυτά δεν ισχύει, πως οι πιστωτές μας στόχο έχουν μάλλον να μας ωθήσουν με την συμπεριφορά τους αυτή εκτός ευρωζώνης, επιβάλλοντας το 2ο μνημόνιο και τα μέτρα που προβλέπονται σε αυτό.

Αποδεικνύεται πως πρώτο μέλημα των εταίρων μας είναι κατ’αρχήν η εξασφάλιση των τραπεζών και πως δεν θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα αλλά να την τιμωρήσουν, ίσως για παραδειγματισμό.

Στην κατάσταση που περιήλθε η οικονομία μας τώρα πια, δεν μπορούν δυστυχώς παρόμοιες δανειακές συμβάσεις να την σώσουν.

Κ. Πρόεδρε

Ακόμη και αν ψηφίσουμε τα μέτρα αυτά, είναι σίγουρο πως η τρόικα θα επανέλθει σε 2-3 μήνες με σκληρότερες απαιτήσεις. Βλέπετε πως απεδείχθησαν λάθος οι ισχυρισμοί διαφόρων οικονομικών κύκλων και παραγόντων της πολιτικής ζωής, πως η παρουσία μιας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης θα έλυνε τα προβλήματα και θα εξασφάλιζε καλύτερους όρους για τη χώρα μας.

Η πολιτική για μένα δεν ήταν ποτέ μέσο ατομικής ανέλιξης ή ικανοποίησης των προσωπικών μου φιλοδοξιών, αλλά δημιουργία και κοινωνική προσφορά. Επειδή όπως είχα δηλώσει και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κ.Ο., από δω και στο εξής δεν θα επιτρέψω στο εαυτό μου να ανεχθεί να βιάζεται η συνείδηση μου σχετικά με την ψήφιση στην βουλή νόμων και διατάξεων που δεν συμφωνώ, όπως στην προκειμένη περίπτωση με το περιεχόμενο του μνημονίου Νο2, σας κάνω γνωστό ότι αδυνατώ να το ψηφίσω. 

Σχολιάστε