My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δεν φταίει, ρε παιδί μου

Του Θανάση Καρτερού.


Δεν γίνεται να τα λύσει όλα ο πρωθυπουργός… τι είναι ο Μητσοτάκης, ο αυτοκράτορας του σύμπαντος; Τάδε έφη Άδωνις στον ΑΝΤ1, απαντώντας σε ερώτηση για το πάστωμα στα ΜΜΕ. Κι αυτή είναι η γραμμή που διακινείται τελευταία από τα επιτελικά τους επιτελεία: Να προστατέψουν με κάθε μέσο την εικόνα του Κυριάκου, που βρίσκεται κάτω από τα πυρά της πραγματικότητας και της αντιπολίτευσης. Συνεπώς, τα κεφάλια μέσα.

Δεν φταίει ο Μητσοτάκης για το πάρτι του κορωνοϊού σε Μέσα Μεταφοράς και εκκλησίες, για το ΕΣΥ που το έχουν εγκαταλείψει στη μοίρα του και πάει να φρακάρει, για τα χειρουργεία που καταργούνται, για τους υγειονομικούς που στενάζουν, για τα σύνορα που άνοιξαν χωρίς ουσιαστικό έλεγχο.

Δεν φταίει ο Μητσοτάκης για τα δόντια της κρίσης που δαγκώνουν εργαζόμενους και μικρομεσαίους, για την οικονομία που αιμορραγεί αβοήθητη, για τα σπασμωδικά μέτρα που βάζουν ταφόπλακα στην εστίαση και τον πολιτισμό, για τα λουκέτα που πολλαπλασιάζονται, για το δράμα που ζουν χιλιάδες νοικοκυριά.

Δεν φταίει ο Μητσοτάκης για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος που γίνεται κάτω από την ομπρέλα του κορωνοϊού, για τα σκόιλ και τα ελικίκου, για τις απευθείας αναθέσεις, για τα περίεργα με εταιρείες που σήμερα ιδρύονται και αύριο παίρνουν μεγάλες δουλειές, για τις απεντομώσεις και τις αναγομώσεις παντός είδους.

Δεν φταίει ο Μητσοτάκης που εν μέσω πανδημίας καλεί τους βουλευτές του να συνεχίσουν το μεταρρυθμιστικό του έργο, όπως η ποινικοποίηση της φτώχειας, η ασυλία για το ξέπλυμα και τη φοροδιαφυγή, η προστασία του κάθε τραπεζίτη που μας παίρνει το σπίτι, το ξήλωμα και των τελευταίων οχυρών για τους εργαζόμενους στο εργασιακό καθεστώς.

Δεν φταίει ο Μητσοτάκης για όσα γίνονται εν ονόματι του νόμου και της τάξης, για τα ντου όπως αυτό στο σπίτι του Ινδαρέ, για τα όσα ετοιμάζουν με τους χωροφύλακες στα πανεπιστήμια, για το κλίμα φόβου και καταστολής που απλώνεται σιγά – σιγά στη χώρα, για τον αρχιναζί που έφυγε σαν κυρία και κρύβεται σαν κύριος, για τη βία εναντίον ειρηνικών διαδηλώσεων.

Δεν φταίει ο Μητσοτάκης, ρε παιδί μου. Τι δεν καταλαβαίνεις; Όλοι οι άλλοι φταίνε γι’ αυτά που τραβάμε. Και, βασικά, ο Τσίπρας…

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε