My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Δεν μας πτοούν τέτοιοι νόμοι”

(Βίντεο) «Η κοινωνία δεν πτοείται από τέτοιους νόμους», τόνισε η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, μιλώντας χθες Πέμπτη στην ολομέλεια της Βουλής για το σ/ν του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που αφορά τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Η κ. Αγαθοπούλου ξεκαθάρισε ότι η χρονική στιγμή του συγκεκριμένου νομοσχεδίου δεν είναι τυχαία, καθώς «όλα αυτά που έχετε κάνει αλλά και όλα αυτά που σκοπεύετε να κάνετε δεν μπορείτε να τα επιβάλλετε με άλλο τρόπο, παρά μόνο με καταστολή και περιορισμό των ελευθεριών των πολιτών».

Και συνέχισε λέγοντας πως «η αλήθεια για αυτό το νομοσχέδιο είναι ότι φέρνετε βία, καταστολή και περιστολή συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών και δικαιωμάτων, κάτι που καμιά κυβέρνηση δεν τόλμησε να κάνει μετά τη χούντα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ρόλο της αστυνομίας λέγοντας ότι «είναι δεδομένο ότι θέλετε μια αστυνομία απέναντι στον πολίτη και δίπλα στην εξουσία».

Αναφερόμενη στην προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης τόνισε ότι «απέναντι στην ποινικοποίηση, την τιμωρία και τις απαγορεύσεις εμείς προτάξαμε κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ την πρόληψη, την εκπαίδευση και την αλλαγή κοινωνικών προτύπων» ξεκαθαρίζοντας ότι η λύση είναι η εξάλειψη των ανισοτήτων.

Κλείνοντας, η κ. Αγαθοπούλου, ανέφερε ότι πολλά ιστορικά και κοινωνικοπολιτικά γεγονότα συνδέονται με τις διαδηλώσεις και τέτοιοι νόμοι δεν πτοούν και δεν φοβίζουν την κοινωνία. Το νομοσχέδιο θα ακυρωθεί στην πράξη «…θα μείνει κενό γράμμα, θα φροντίσουμε εμείς για αυτό, θα φροντίσει η ίδια η κοινωνία».

Πηγή: Δελτίο τύπου από Ειρήνη Αγαθοπούλου

Δείτε το βίντεο με την ομιλία

Σχολιάστε