My Twitter Feed

18 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Δεν θα γίνει κέντρο υποδοχής

Τελικά, φαίνεται πως κέντρο υποδοχής προσφύγων και μεταναστατών δεν θα υπάρξει στο νομό Κιλκίς, καθότι -σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΙΛΚΙΣ24 – αυτή είναι η κοινή θέση των φορέων που θα συμμετάσχουν στη σχετική κλειστή σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο Δημαρχείο Κιλκίς.

eidomeni3Η ανωτέρω θέση προκύπτει απ` το γεγονός ότι στο παραμεθόριο νομό μας δεν παρατηρείται είσοδος προσφύγων και μεταναστών, παρά μόνο το αντίστροφο φαινόμενο. Να προσπαθούν, δηλαδή, αυτοί που βρίσκονται στη χώρα μας, να φύγουν προς τη ΠΓΔΜ απ` τη περιοχή της Ειδομένης αλλά και των Ευζώνων.

Βεβαίως, για τις δραματικές και άθλιες συνθήκες που βιώνουν αυτοί οι συνάνθρωποί μας στη προσπάθειά τους να βρουν μια καλύτερη τύχη αλλού, έχουν δημοσιοποιηθεί πολλά ρεπορτάζ. Και, ίσως, είναι μια ευκαιρία τώρα, ν` αποφασιστούν κάποιες συντονισμένες παρεμβάσεις από πλευράς φορέων του νομού, έτσι ώστε να υπάρξει μια ουσιαστική διαχείριση του ανθρωπιστικού προβλήματος που παρατηρείται εδώ και πάρα πολλούς μήνες στο νομό μας με τους απόκληρους αυτούς, κυρίως από περιοχές που φλέγονται, όπως η Συρία.

Να σημειωθεί ότι ακόμα και κάποιοι απ` τους πρόσφυγες – μετανάστες που καταφέρνουν να “αποδράσουν” απ` τη χώρα μας, συλλαμβάνονται οι περισσότεροι στην ΠΓΔΜ, απ΄ όπου ξαναστέλνονται πίσω στην Ελλάδα, τις περισσότερες φορές σε χειρότερη κατάσταση. Κι όλα αυτά, ένεκα των γνωστών συνθηκών του Δουβλίνου…

Σχολιάστε