My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δεκτές εκ νέου οι αντιρρήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι δημότες Πολυκάστρου και Πευκοδάσους θα μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία διαμόρφωσης των δασικών χαρτών προβάλλοντας τις τυχόν αντιρρήσεις τους όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες. Κι αυτό, ανεξάρτητα αν για τις εν λόγω περιοχές του νομού μας είχε τρέξει ανάλογη διαδικασία πριν 5 χρόνια, χωρίς όμως τότε να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι.

Την διευκρίνηση αυτή έδωσε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, στον βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρο Παραστατίδη, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους χθες Μ. Τετάρτη στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, ο κ. Φάμελλος του διεμήνυσε ότι η διαδικασία του 2012 δεν μπορεί μεν να ακυρωθεί, ωστόσο η διαμόρφωση των δασικών χαρτών που θα γίνει με βάση το νόμο που ψήφισε η Βουλή τη Μ. Δευτέρα θα αφορά το σύνολο της Επικράτειας συμπεριλαμβανομένων και των περιοχών εκείνων που συμμετείχαν στη πρώτη διαδικασία, όπως οι περιοχές Πολυκάστρου και Πευκοδάσους.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ψήφισης του σχετικού νόμου, ο κ. Φάμελλος διαβεβαίωσε ότι το νομοσχέδιο είναι προσανατολισμένο στον γεωργικό κόσμο και διευκρίνισε ότι μόνο για την γεωργική χρήση επιτρέπονται οι παρεμβάσεις.

“Ο αγροτικός κόσμος περιμένει τις ρυθμίσεις αυτές, οι οποίες καθυστέρησαν, αλλά τώρα που η δέσμευση της κυβέρνησης για νομοθέτηση του έργου, ξέρουν όλοι σε πιο περιβάλλον κατατίθενται οι αντιρρήσεις και διαμορφώνονται οι δασικοί χάρτες”, τόνισε ο αν. υπουργός, ο οποίος ενημέρωσε ότι μετά την δημοσίευση του νόμου, θα υπάρξει επαρκής χρόνος πληροφόρησης για όλες τις ρυθμίσεις.

Σχολιάστε