My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Δήμπαλας: Μη διαγράφετε την ΕΠΣ

epoO υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς, Γιώργος Δήμπαλας, μ` επιστολή του προς το ΔΣ της ΕΠΟ ζητά να μη διαγραφούν οι ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου μ` απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης  της ΕΠΟ, η οποία θα συγκληθεί στις 14 Ιουλίου.

Η επιστολή: 

Αξιότιμε πρόεδρε της ΕΠΟ κ. Σαρρή, αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, αξιότιμοι πρόεδροι των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων όλης της χώρας,

21 Ιουνίου 1913 το Κιλκίς απελευθερώνεται από το βουλγάρικο αλυτρωτισμό και τα 450 και πλέον χρόνια οθωμανικής σκλαβιάς.
Έλληνες πρόσφυγες, ξεκληρισμένοι από τις πατρογονικές τους εστίες, Στρωμνιτσιώτες, Πόντιοι, Θρακιώτες, με την Ορθοδοξία και την Ελλάδα στην καρδιά, στήνουν τα όνειρα τους στην ακριτική και κατεστραμμένη περιοχή του Κιλκίς.
Στεριώνουν με ιδρώτα ,δάκρυα και αίμα. Από τα πρώτα τους μελήματα η ίδρυση ποδοσφαιρικών συλλόγων. Οι νέοι των πέτρινων χρόνων βρίσκουν διέξοδο και όραμα στη ζωή με το ποδόσφαιρο, τους οποίους ξεσηκώνει, δυναμώνει και γίνεται ο συνδετικός κρίκος των απόκληρων τοπικών κοινωνιών.
Τα χρόνια περνούν και το ποδόσφαιρο οργανώνεται, βγάζει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βλαστάρια, αυτά που με καμάρι διαλαλούν την κιλκισιώτική τους καταγωγή, τις κιλκισιώτικές τους ρίζες .Άλλοι παίζοντας ποδόσφαιρο στα πρωταθλήματα του Κιλκίς και άλλοι γόνοι παλαιών και νυν Κιλκισιωτών σε όλη την Ελλάδα.
Από αυτά τα αιματοβαμμένα κιλκισιώτικα χώματα έχουν την καταγωγή τους λαμπροί άνθρωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου που αγωνίστηκαν στην Α΄ εθνική κατηγορία στις εθνικές ομάδες και σε ιστορικά σωματεία.
Παιδιά τούτου του τόπου είναι οι: Λάζαρος Κεσίδης, Λάκης Σημαιοφορίδης, Κώστας Χαραλαμπίδης, Μιχάλης Μπέλης, Κώστας Ιωσηφίδης, Γιώργος Σεμερτζίδης Μανώλης Κεραμιδάς , Δημήτρης Σαλπιγκίδης , Χρήστος Αποστολίδης Αρίσταρχος, Φουντουκίδης, Γιώργος Παναγιωτίδης, Παγώνης Βακαλόπουλος, Μίλτος Ανδρεανίδης, Νίκος Παπαδόπουλος, Λέανδρος Σημαιωνίδης, Νάκος Σισμανίδης, Γιώργος Κερμενίδης, Τοτός Ζιγκιρίδης , Παναγιώτης Μολακίδης , Βίκτωρας Ιωσηφίδης , Γιώργος Τερζής , Φάνης Αθανασιάδης, Γιώργος Καλπάκης, Βασίλης Αντωνιάδης, Οδυσσέας Ζευγαρίδης, Παναγιώτης Μηλιωρίτσας, Σπύρος Αντωνιάδης, Θόδωρος Τσαχουρίδης, Στράτος Δανάμπασης, Χρήστος Τομπουλίδης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Γιώργος Πανιτσίδης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Τάκης Ξαρχάκος, Σάκης Σημαιοφορίδης οι διαιτητές Τάκης Ασβεστόπουλος, Μανώλης Παπατριανταφύλλου, Δημήτρης Τακίδης, Βασίλης Παμπορίδης, Γιάννης Αιδονίδης, Πέτρος Κωτούλας, καθώς και πολλοί άλλοι που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται στα εθνικά πρωταθλήματα.
Η ΕΠΣ Κιλκίς ιδρύθηκε το 1960. Πρόσωπα διαλεκτά, σημαντικά, ηγετικά αφιέρωσαν τη ζωή τους στην υπηρεσία της. Ένας εξ αυτών τα τελευταία 3Ο χρόνια είναι ο Βασίλης Χατζηαποστόλου. Έχοντας μέσα του την προσφυγική του καταγωγή, αφιέρωσε την επιστήμη και μεγάλο μέρος της ζωής του στο ποδόσφαιρο και την ΕΠΣ Κιλκίς. Της έδωσε οντότητα, ο ίδιος έφθασε στη διοικητική κορυφή της ΕΠΟ και για μια εικοσαετία διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η μακρόχρονη αθλητική – παραγοντική διαδρομή του.
Οι διοικητικές του πράξεις, με τις όποιες παραλήψεις, αδυναμίες και λάθη, δεν μπορούν να σκιάσουν τη συνεισφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα στο νομό Κιλκίς.
Αξιότιμε πρόεδρε της ΕΠΟ κ. Σαρρή, αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, αξιότιμοι πρόεδροι των ΕΠΣ όλης της χώρας,
ο Βασίλης Χατζηαποστόλου, ΟΜΩΣ, δεν είναι όλο το κιλκισιώτικο ποδόσφαιρο.
Το κιλκισιώτικο ποδόσφαιρο είναι τα εβδομήντα σωματεία ενεργά και μη και οι εργάτες διοικούντες τους, είναι τα χιλιάδες παιδιά των ομάδων και ακαδημιών, είναι οι διαιτητές, είναι οι προπονητές , είναι οι πτυχιούχοι γυμναστές, είναι οι παρατηρητές , είναι οι φίλαθλοι και πάνω απ’ όλα ΕΙΝΑΙ η αιματοβαμμένη ιστορία αυτού του ευαίσθητα εθνικά νομού.
Το Κιλκίς δεν είναι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Η διέξοδος των παιδιών αλλά και των μικρών κοινωνιών των χωριών στο Κιλκίς είναι το ποδόσφαιρο.
Αυτή τη χαρά, αυτό το όνειρο, αυτή την ελπίδα μην την ξεκληρίσετε με μια σας διοικητική απόφαση, διότι ξεκληρίζοντας την ΕΠΣ Κιλκίς θα βιαιοπραγήσετε κατά της ιστορίας του προσφυγικού Κιλκίς και των πατριωτών κατοίκων του.
Αρκετοί από εσάς και ο Βασίλης Χατζηαποστόλου μαζί σας, για πολλά χρόνια, ήσασταν στο ίδιο μετερίζι. Οι διοικητικές σας αποφάσεις άλλοτε έβλαψαν και άλλοτε έκαναν καλό και προήγαγαν το ελληνικό ποδόσφαιρο.
21 Ιουνίου 2013 οι υπερήφανοι Κιλκισιώτες γιόρτασαν το έπος της εκατονταετίας έχοντας μνήμη, σοφία και αξιοπρέπεια, αναμένοντας τις επόμενες ημέρες και χρόνια, σε κάθε επίπεδο και δραστηριότητα, μόνο την πρόοδο του τόπου τους .
Θερμή παράκληση,
με τη νηφαλιότητά σας, σύνεση, σοφία ,διόρασή σας μη συνδέσετε το όνομα σας, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ, με μια καταστροφική απόφαση την 14 Ιουλίου 2013 για την ΕΠΣ Κιλκίς και ιδιαίτερα για την «ψυχή» της, που είναι τα σωματεία και οι νεαροί ποδοσφαιριστές της, με την αποβολή της από τις τάξεις της ΕΠΟ λόγω της γνωστής δικαστικής αδελφοκτόνας διαμάχης.

Με τιμή
Γιώργος Δήμπαλας
Επικεφαλής Ανεξάρτητης Παράταξης  ΠΑΚ

Σχολιάστε