My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Δήμος Κιλκίς: Απομακρύνθηκε ο φόβος απολύσεων

Συνεχίζεται αυτήν την ώρα η γενική συνέλευση του συλλόγου των εργαζομένων στους δήμους Κιλκίς και Παιονίας, μ` αντικείμενο τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ενάντια στην “εργασιακή εφεδρεία”.

Σύμφωνα με τις ως τώρα ενδείξεις,  πιθανότερη απόφαση της πλειοψηφίας θεωρείται αυτή των επαναλαμβανόμενων 3ωρων ή 4ωρων αποχών των εργαζομένων, από αύριο Τετάρτη 21 Νοεμβρίου.

Πάντως, από χθες υπάρχει μια θετική εξέλιξη για τον Δήμο Κιλκίς, αφού η “εφεδρεία” απομακρύνεται ως ενδεχόμενο για τους 21 εργαζόμενους, που κινδύνευαν. Πράγματι, με βάση χθεσινή νομοθετική διάταξη της κυβέρνησης, ο Δήμος Κιλκίς πλοιρεί ένα απ` τα τρία κριτήρια που προβλέπονται για εξαίρεση των εργαζομένων απ` την “εφεδρεία”. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των 21 εργαζόμενων που κινδύνευαν, υπερβαίνει το όριο του 25% του συνόλου των διοικητικών υπαλλήλων. Έτσι, με βάση την προαναφερθείσα νομοθετική διάταξη, η “εφεδρεία” δεν μπορεί να πιάσει κανέναν εργαζόμενο.

Όσο για τον Δήμο Παιονίας, εντάσσονταν εξ` αρχής στις εξαιρέσεις, που εγκρίθηκαν απ` το μεσοπρόθεσμο.

Πάντως, οι εργαζόμενοι στους δυο δήμους του νομού μας δεν εφησυχάζουν αφού πιστεύουν ότι θα πρέπει να έχουν χειροπιαστές αποδείξεις ότι δεν πρόκειται να μπει κανείς σε καθεστώς “εφεδρείας”, ενώ θεωρούν ότι σε κάθε περίπτωση ο αγώνας τους θα πρέπει να συνεχιστεί σ` ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους άλλων δήμων, που απειλούνται.

Να σημειωθεί ότι και σήμερα Τρίτη με τις καταλήψεις των δημαρχείων σε Κιλκίς και Πολύκαστρο, που συνεχίστηκαν, δεν λειτούργησε  παράλληλα καμιά δημοτική υπηρεσία, μη εξαιρουμένων της καθαριότητας, των παιδικών σταθμών και των κοινωνικών δομών.

Σχολιάστε