My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

Τι είπε ο Ν. Κακλαμάνης στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

Δήμοι: «Black out» στις υπηρεσίες

Μια μεγάλη… άνω τελεία έχουν βάλει οι δήμοι της χώρας, τόσο στη λειτουργία των υπηρεσιών τους όσο και στην εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς η παρατεταμένη εκλογική περίοδος και η ακυβερνησία έχουν «παγώσει» κάθε δραστηριότητα που αφοράστην εύρυθμη συνέχεια του έργου τους, με μοναδική ίσως εξαίρεση, όπως αποκάλυψε και η aftodioikisi.gr, τη συγκέντρωση στοιχείων υπαλλήλων από το υπουργείο Εσωτερικών για απολύσεις -ελέω τρόικα- μετά τις εκλογές.

Οι δήμοι, λοιπόν, με αφορμή τις μεγάλες τους ανάγκες σε ανταποδοτικούς τομείς εκπέμπουν «SOS» ζητούν εξαιρέσεις από το… απαγορευτικό. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι σε περίπτωση που κάποιος δήμος προχωρήσει σε πρόσληψη, υπάρχει η «δαμόκλειος σπάθη» του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο θα τη θεωρήσει παράνομη λόγω της απαγόρευσης.

Για παράδειγμα, ένας δήμος δεν μπορεί να κάνει καμία πρόσληψη, διμηνίτη ή οκταμηνίτη, στον τομέα της καθαριότητας, με δεδομένο μάλιστα τις αυξημένες ανάγκες που θα έχουν οι παραλιακοί ή οι νησιωτικοί δήμοι την καλοκαιρινή περίοδο εξαιτίας της αθρόας προσέλευσης λουομένων και τουριστών στις παραλίες και τα νησιά, άρα και της αύξησης των απορριμμάτων. Αποτέλεσμα; Λουόμενοι και τουρίστες να κολυμπούν -στην κυριολεξία- με τα σκουπίδια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ήδη επιβεβαρυμένη εικόνα της χώρας προς τα έξω, ενώ σε πολλές γειτονιές θα παρατηρούνται «βουνά» απορριμμάτων, καθώς δε θα «βγαίνουν» τα δρομολόγια των απορριμμάτων για να κάνουν τη πέρισυλλογή.

Στον «αέρα» η μεταφορά των μαθητών

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα που παραμένει άλυτο εδώ και μήνες είναι η μεταφορά των μαθητών, με δεδομένο ότι τελειώνει σε λίγο η σχολική χρονιά και πρέπει να «κανονιστούν» οι όλες διαδικασίες για την επομένη. Το συγκεκριμένο έργο έχουν στις «πλάτες» τους οι περιφέρειες μέχρι τα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα και με σχετική απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρη Κουκουλόπουλου, ο οποίος από τα τέλη του περασμένου Μαρτίου έχει ζητήσει στοιχεία-εκτιμήσεις για το κόστος μεταφοράς των μαθητών από τους ΟΤΑ. Αν δεν υπάρξει κάποια υπουργική απόφαση σύντομα -ποιος θα αναλάβει, κόστος μεταφοράς κ.λπ.- ώστε οι δήμοι να προχωρήσουν άμεσα σε προκηρύξεις διαγωνισμών για την ανακήρυξη μειοδοτών, τότε υπάρχει κίνδυνος από την επόμενη χρονιά οι μαθητές να πηγαίνουν με τα… πόδια στο σχολείο.

Απώλεια εσόδων στα δημοτικά ταμεία

Πέραν των εσόδων που χάνουν οι δήμοι εξαιτίας της μη έκδοσης κοινής υπουργικής απόφασης για τη ρύθμιση των χρεών των ιδιωτών προς τους ΟΤΑ, όπως πρόσφατα αποκάλυψε η ιστοσελίδα, απώλεια αναμένεται να έχουν και από τα δημοτικά κυλικεία, καθώς πολλά από αυτά θα παραμείνουν κλειστά, αφού λόγω εκλογών… πάσα πρόσληψη παυσάτω.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Σχολιάστε