My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Δήμοι: Συνεχίζονται οι καταλήψεις μέχρι τη Τρίτη

Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, τουλάχιστον, θα παραμείνουν υπό κατάληψη τα δημαρχεία Κιλκίς και Παιονίας, μαζί με όλα τα υπόλοιπα της χώρας, που έχουν καταλάβει οι εργαζόμενοι. Θυμίζουμε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκαστρο νέα γενική συνέλευση των εργαζόμενων στους δήμους του νομού μας, για ν` αποφασίσουν τη κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Χθες (Παρασκευή) το βράδυ,  το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε  τη συνέχιση των καταλήψεων σε γραφεία προσωπικού, δημαρχεία και δημοτικά κτίρια έως και την Τρίτη. Η απόφαση ελήφθη σχεδόν ομόφωνα από το σύνολο των παρατάξεων με εξαίρεση την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία πρότεινε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα.

Σχετικά, το newsit γράφει:

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από την εργασία τους το Σαββατοκύριακο και θα συνεχίσουν τις καταλήψεις, κυρίως στα γραφεία Προσωπικού και σε άλλα δημοτικά κτίρια (ανάλογα με τις αποφάσεις των κατά τόπων συλλόγων) έως την Τρίτη.

Την Τρίτη θα κάνουν στάσεις εργασίας (από τις 11 το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι και από τις τρεις το μεσημέρι έως τις επτά το απόγευμα) και θα πραγματοποιήσουν νέα πορεία στο υπ. Δ. Μεταρρύθμισης, οπότε θα επιδιώξουν εκ νέου συνάντηση με τον υπουργό κ. Αντ. Μανιτάκη.

Ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώνονται για την Τρίτη και στις υπόλοιπες πρωτεύουσες Νομών της χώρας.

Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία έχει εξουσιοδοτηθεί από το Γενικό Συμβούλιο να αποφασίσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων εάν το υπουργείο δεν αποσύρει το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Επίσης, το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι στο Νομό Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση συμπαράστασης στους τρεις συλληφθέντες στις 12 το μεσημέρι μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Το Γενικό Συμβούλιο, στο ψήφισμά του, απευθύνει κάλεσμα προς τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και ειδικά προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ «να αποδείξει εμπράκτως τη στήριξή του στους υπό απόλυση εργαζομένους παίρνοντας αποφάσεις αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών των Δήμων».

Υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε «αδιέξοδο» και εκφράζει για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητά του να μην απολυθεί κανένας υπάλληλος. Καταλογίζει στην τρικομματική κυβέρνηση «απροκάλυπτο εκβιασμό» και «προσπάθεια δημιουργίας ρήγματος στο αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων» και σχολιάζει: «Διαρροές και απειλές πως είτε εφόσον δεν αποσταλούν τα στοιχεία δεν θα πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι Αορίστου Χρόνου, είτε ότι με νομοθετική παρέμβαση θα αρθεί η αρμοδιότητα για την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στερούνται σοβαρότητας και εγκυρότητας».

Κοινό μέτωπο εργαζομένων- αιρετών

Σε ό,τι αφορά το κοινό μέτωπο που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μεταξύ εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αιρετών, με την αρχή να γίνεται χθες στην κοινή πορεία αιρετών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σημειώνεται ότι σε δυο σημεία αιρετοί και εργαζόμενοι παρουσιάζουν ταύτιση απόψεων.

Αυτά είναι η μη εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, ενόψει της ανάληψης σύμφωνα με τον Καλλικράτη 300 νέων αρμοδιοτήτων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση την 1η Ιανουαρίου 2013 και η καταγραφή από την ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση των ελλείψεων και των πλεονασμάτων προσωπικού στους δήμους, ώστε η μετακίνηση εργαζομένων να προωθηθεί με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία.

Σχολιάστε