My Twitter Feed

14 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παιονία: 2η φάση αδελφοποίησης -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑΟΚ: Σπουδαίο “διπλό” στο Αιγίνιο -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Συναντήσεις Δένδια στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η επίσκεψη Φ. Σαχινίδη στο νομό -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Παππάς: Όχι χρεωκοπία της Υγείας -

Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

“Μοντέλο για τη χώρα το Σταραμάκι” -

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Δένδια για ευρωεκλογές -

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα ομιλιών -

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δήλωση του Δ. Κυριακίδη για την Δικαιοσύνη

Με αφορμή την γιορτή του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, πολιούχου των Αθηνών και προστάτη του Δικαστικού Σώματος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς και δικηγόρος, Δημήτρης Κυριακίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα όπως και κάθε χρόνο στις 3 Οκτωβρίου εορτάζεται από την Εκκλησία μας η μνήμη του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη.

Ο Αγιος  Διονύσιος πέραν από Πολιούχος των Αθηνών αποτελεί και Προστάτη των Λειτουργών της Θέμιδος, Δικαστικών και όλων των υπηρετών του Δικαστικού Σώματος γενικότερα.

Η Δικαστική εξουσία αποτελεί την τρίτη βάσει του Συντάγματος της Ελλάδος εξουσία και η συμβολή της στην πρόοδο και την ευημερία των ανθρώπων αλλά και της κοινωνίας μας συνολικά είναι εκ των ων ουκ άνευ εάν θέλουμε να λεγόμαστε επί της ουσίας ευνομούμενη Πολιτεία.

Σε έναν κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται λόγω της ιλλιγιώδους ταχύτητας με την οποία πληροφορίες, απόψεις, ιδέες, γεγονότα και πρόσωπα τρέχουν επί καθημερινής βάσεως, είναι ουσιαστική η διαφύλαξη αφενός μεν των συνθηκών εκείνων που θα προσφέρουν υψηλής ποιότητος Υπηρεσίες, αφετέρου δε θα εξασφαλίσουν τον κυριότερο-σημαντικότερο ρόλο και σκοπό της Δικαστικής εξουσίας που δεν είναι άλλος από την απρόσκοπτη και ισότιμη απονομή της δικαιοσύνης. Που μόνο μέσα από την τήρηση των κανόνων και των επιταγών του νομικού πλαισίου διασφαλίζεται η αμερόληπτη και αντικειμενική απόδοση του υψίστου αυτού αγαθού.  

Η ελληνική κοινωνία, στην δύσκολη εποχή μας όπου η οικονομική στενωπός στην οποία έχει περιέλθει το κράτος μας που όλοι μαζί συναποτελούμε είναι χρήσιμο πάντοτε να θυμόμαστε όσο ποτέ άλλοτε έχει ανάγκη την διαρκή και ταχύτατη κυρίως παρουσία της Δικαιοσύνης προκειμένου να διαφυλαχθεί η συνοχή της.

Μακριά από ακρότητες και φανατισμούς που λόγω της δύσκολης συγκυρίας σε οικονομικό επίπεδο έχει οδηγήσει στην ηθική κατάπτωση των πάντων και στην αμφισβήτηση ακόμη και των αυτονόητων πράξεων και ενεργειών του ατόμου. Kαι πολύ περισσότερο οδηγεί στην χειρότερη σύμμαχο της αμφισβήτησης στην υπόνοια, στην υποψία που όλοι επικαλούνται εξαιτίας της νοοτροπίας που έχει εμφυλοχωρήσει στα ενδότερα της κοινωνίας μας.

Γι’ αυτό και oι Λειτουργοί της Δικαιοσύνης έχουν στις μέρες μας έναν παραπάνω λόγο στην καθημερινότητα τους με την εξέταση και διερεύνηση της αλήθειας από την ενασχόληση τους στις δικαστικές αίθουσες με τις δεκάδες υποθέσεις που τους ανατίθενται, να ακολουθήσουν επακριβώς τις εντολές, τα νοήματα και τα όσα με την ζωή του δίδαξε ο Αγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης.

Ετσι άλλωστε θα επιβεβαιωθούν πλήρως και τα λόγια του Ζ.Φρόϋντ ότι Το πρώτο προαπαιτούμενο του πολιτισμού είναι η Δικαιοσύνη.

Χρόνια Πολλά, υγεία και Σοφία Θεού

σε όλους και όλες τους υπηρέτες της Δικαιοσύνης.”

Σχολιάστε