My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Δήλωση Σούλη για προϋπολογισμό

Με αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, ο πολιτευτής Κιλκίς της ΝΔ, Αναστάσιος Καζαντζίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση με τίτλο “κυβέρνηση ταχυδακτυλουργών”:

Ανακοινώθηκε το προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2018 από το αρμόδιο Υπουργείο και παραδόθηκε από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Oικονομικών κ. Χουλιαράκη στον Πρόεδρο της Βουλής. Το προσχέδιο αυτό επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά πως ο ελληνικός λαός έχει μπλέξει με την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση όλων των εποχών. Μια κυβέρνηση-τσίρκο με κλόουν, σαλτιμπάγκους και ταχυδακτυλουργούς που κάνουν τα νούμερά τους μπροστά στο κοινό.

Πριν ακριβώς ένα χρόνο, η κυβέρνηση των Τσιπρο-Καμμένων μάς έλεγε ότι η ανάπτυξη εφέτος θα έχει ρυθμό 2,7% και πρωτογενές πλεόνασμα 2% του Α.Ε.Π. Σήμερα υποστηρίζει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι πολύ χαμηλότερος, στο 1,8%, αλλά το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι υψηλότερο στο 2,2% του Α.Ε.Π. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι οι άνθρωποι είναι ταχυδακτυλουργοί μιας και με χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης δεν νοείται να έχεις πρωτογενές πλεόνασμα μεγαλύτερο.

Στο προσχέδιο που παρουσίασε με κάθε επισημότητα ο κ. Υπουργός, δεν μας είπε ότι στο τέλος το μάρμαρο θα το πληρώσουμε όλοι μας με την φορομπηχτική πολιτική που αποφάσισε η κυβέρνηση στην οποία ανήκει. Θα μπορούσε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να επιλέξει περικοπή δαπανών. Δεν το έκανε και επέλεξε την εύκολη λύση. Το διαθέσιμο εισόδημα πριν ακόμη το δουν οι πολίτες κάνει φτερά σε φόρους και κάθε λογής μέτρα της κυβέρνησης σε αντίθεση με όσα υποστήριζαν πριν αναλάβουν (δυστυχώς για όλους μας) τα ηνία της χώρας, διακηρύσσοντας ότι θα καταργήσουν το μνημόνιο, τον ΕΝΦΙΑ και τάζοντας ”λαγούς” από το ”καπέλο” τους ως καλοί και άξιοι ταχυδακτυλουργοί.

Δεν μας είπε επίσης ο κ. Υπουργός ότι κατά το νέο έτος 2018, νέα μέτρα περίπου 2 δισ. ευρώ θα βαρύνουν εκτός όλων των άλλων τα συνήθη υποζύγιά τους που είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ταυτόχρονα θα υπάρξουν νέες περικοπές και μέτρα ύψους 5 δισ. ευρώ (από το τέταρτο μνημόνιο) με τη μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, με τη μείωση του αφορολόγητου και με άλλα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής που θα πληρώσουν οι αδύναμοι συμπολίτες μας οι οποίοι βλέπουν να εξανεμίζονται από την κυβέρνηση της αριστεράς οι πενιχρές ”ανάσες” που είχαν τόσα χρόνια. Θυμίζουμε μερικά απ’ αυτά τα μέτρα:

-νέες περικοπές στο ενιαίο μισθολόγιο, – πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις και τα οικογενειακά επιδόματα, – κατάργηση του ΕΚΑΣ, – κατάργηση της έκπτωσης φόρου για ιατρικές εξετάσεις, – επέκταση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, – φόρος διαμονής, – πρόσθετες επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες, – περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, – μείωση του αφορολόγητου, – κατάργηση της έκπτωσης 1,5% στις κρατήσεις φόρου μισθών-συντάξεων,- μείωση επιδόματος θέρμανσης.

Όλα αυτά τα οδυνηρά μέτρα μάς επιφυλάσσει και μάς αποκρύπτει σκόπιμα η πιο ανίκανη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Μια κυβέρνηση που παίζει στα ζάρια την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν ήδη αποφασίσει ότι η χώρα χρειάζεται άμεση πολιτική αλλαγή.

Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη με σχέδιο, εμπειρία και υπευθυνότητα να οδηγήσει την Πατρίδα μας στο μέλλον και όχι στο παρελθόν, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συνδρομή όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων για να μπει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας η επικίνδυνη αριστεροακροδεξιά εταιρεία των ταχυδακτυλουργών που επιβουλεύεται καθημερινά τη ζωή όλων μας.”

Σχολιάστε