My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δήλωση Σούλη για Περιβάλλον

Δήλωση του πολιτευτή Κιλκίς της ΝΔ, Αναστάσιου Καζαντζίδη, για τη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος:

“Aπό την 5η Ιουνίου 1972 έχει ορισθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών η σημερινή ημέρα ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο, για να θυμίζει σε όλους το μεγάλο διακύβευμα για κάθε άνθρωπο, της προστασία του περιβάλλοντος σε έναν πλανήτη που ολοένα και περισσότερο με τις παρεμβάσεις μας τον οδηγούμε στην καταστροφή.

Είναι γνωστά τα όσα κατά καιρούς έχουν ειπωθεί και συνεχίζονται να ακούγονται από όλους ανά τον κόσμο ότι το περιβάλλον περνά δύσκολες ώρες και είναι διαρκές το μήνυμα ότι η ανθρωπότητα κρατά το μέλλον του πλανήτη στα χέρια της.

Η διεθνής κοινότητα διαπιστώνοντας την ανάγκη ανάληψης δράσης για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων και της κλιματικής αλλαγής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθημερινά ότι ήρθε η ώρα της ανάληψης σημαντικών αποφάσεων και δεσμεύσεων και τελικώς της προώθησης ουσιαστικών μέτρων προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος.

Είναι αδήριτη ανάγκη σήμερα όσο ποτέ η στροφή σε ένα μοντέλο αειφόρου ανάπτυξης και προώθησης νέων εναλλακτικών πράσινων μορφών που έχουν ως στόχο τους την φιλική μεταχείριση του φυσικού πλούτου του πλανήτη μας.

Η καθιέρωση της 5ης Ιουνίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος αποτελεί μια ημέρα υπενθύμισης και αφύπνισης να σκεφτούμε πόσο χρήσιμη είναι για τον άνθρωπο και την ίδια μας την ζωή η προστασία της φύσης και ο σεβασμός προς το περιβάλλον. Κάτι που μετά λύπης φαίνεται να ξεχνά ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος ο οποίος αναιρεί με τις θέσεις του την υπογραφή των ΗΠΑ στην Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα το 2015.

Γι΄ αυτό λοιπόν όλοι μαζί Πολιτεία και εκπαιδευτική κοινότητα σε αγαστή συνεργασία καλούνται σήμερα να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο προς μία κατεύθυνση, την εμπέδωση περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης ώστε με υπομονή και διαρκή ενημέρωση να καταφέρουμε από κοινού να σταματήσουμε αφενός την κατρακύλα του σήμερα και αφετέρου να περισώσουμε ότι μπορούμε με στόχο ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες νέες γενιές.

Mε επίκεντρο λοιπόν ένα καλύτερο και πιο καθαρό περιβάλλον για τα παιδιά μας θα πρέπει να αποφεύγονται όμως και οι κάθε λογής ακρότητες και κατευθυνόμενες θέσεις διαφόρων ‘’καλών’’ τέκνων του διεθνούς συστήματος που εξυπηρετούν διάφορες σκοπιμότητες και στο όνομα δήθεν της προστασίας του περιβάλλοντος στήνουν τοίχους σε επενδύσεις αφαιρώντας το ιερό δικαίωμα της εργασίας από δεκάδες ανθρώπους.”

Σχολιάστε