My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

«Μεταρρύθμιση για ημετέρους»

Περί «διοικητικής μεταρρύθμισης για ημετέρους», κάνουν λόγο ο υπεύθυνος της ΝΔ στον Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς και ο συντονιστής της Ομάδας Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Μάκης Βορίδης.

ypologistisΗ κοινή τους δήλωση έχει ως εξής:

«Η διοικητική μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει καταντήσει πλέον ανέκδοτο. Η “αποσυμφόρηση” του δημοσίου τομέα από τις στρατιές των συμβούλων και των μετακλητών του κου Τσίπρα και η “αποκομματικοποίηση” του κου Βερναρδάκη είναι μόνο για επικοινωνιακή κατανάλωση σεομιλίες και ημερίδες. Πιο συγκεκριμένα:

1) Κάθε μέρα βλέπουμε τη σύσταση των πλέον απίθανων γενικών και ειδικών γραμματειών. Η κα Τζάκρη ανακοινώνει τη δημιουργία Ειδικής Γραμματείας Ναυπηγικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας. Ο κος Κατρούγκαλος νομοθετεί δύο Ειδικές Γραμματείες, μια για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, και μια για την Ένταξη των Ρομά, με κόστος σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους 662.000 ευρώ το χρόνο.

2) Σύμφωνα με την Απογραφή, από το Δεκέμβριο του 2015 μέχρι και τον Αύγουστο του 2016 οι μετακλητοί υπάλληλοι έχουν αυξηθεί κατά 170, και για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια ξεπέρασαν τους 2000 φτάνοντας τους 2070.

3) Επιπλέον, ενώ τα νέα οργανογράμματα που τέθηκαν σε εφαρμογή το 2014, επί θητείας Κυριάκου Μητσοτάκη, είχαν πετύχει μείωση δομών (διευθύνσεων, τμημάτων κλπ) κατά 40% περίπου, ο κος Βερναρδάκης φαίνεται να δίνει οδηγίες να αυξηθούν εκ νέου οι δομές κατά 10%.

4) Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν ενώ ο νόμος 4369/2016 για το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, ορίζει την 30.9.2016 ως καταληκτική ημερομηνία για την προκήρυξη όλων των θέσεων Διοικητικών και Αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων Υπουργείων, καθώς και των κενών θέσεων Προέδρων, Αντιπροέδρων, Διοικητών, Αναπληρωτών Διοικητών, Υποδιοικητών και εν γένει επικεφαλής των νομικών προσώπων. Όπως ήταν αναμενόμενο από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η προθεσμία της 30.9.2016 παρήλθε άπρακτη αφού ουσιαστικά οι θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί από κομματικά στελέχη.

5)  Ένα μεγάλο επίτευγμα βέβαια του αρμόδιου Υπουργού είναι ότι για μια ακόμα φορά «κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης» παρατείνει σε ευθεία παραβίαση του Συντάγματος και των σχετικών νόμων τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου των Ο.Τ.Α. και των Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, δημιουργώντας εκ νέου κομματικούς στρατούς ομήρων συμβασιούχων.

Φαίνεται, πως για το ΣΥΡΙΖΑ η διοικητική μεταρρύθμιση σημαίνει κατάληψη του κρατικού μηχανισμού από ημέτερους. Και ίσως για το λόγο αυτό οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν εμπιστεύονται το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών με αποτέλεσμα, μετά από 2 μήνες λειτουργίας, να έχουν εγγραφεί σε αυτό λιγότεροι από τριακόσιους.»

 

 

 

Σχολιάστε