My Twitter Feed

17 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κόντρα δήμου με διευθύντρια ΔΕ -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Παππάς: Επικίνδυνη μετεστέγαση -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Κασσελάκη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Έντονο προεκλογικό τριήμερο -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κιλκίς: Αλληλεγγύη στη Παλαιστίνη -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

24ωρη απεργία στα νοσοκομεία -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Σπουδαία έκθεση του ΑΕΙ μας -

Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Παιονία: 2η φάση αδελφοποίησης -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δήλωση για τις εκλογές σε Παιονία

Σε δήλωσή του ενόψει των επικείμενων εκλογών στο δήμο Παιονίας, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Τάσος Βασιλακάκης, αναφέρει τα εξής:

“Ως “Λαική Συσπείρωση Παιονίας” συναντηθήκαμε και συμπορευθήκαμε μαζί με πολλούς αγωνιστές και προοδευτικούς ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια, ενώσαμε τις δυνάμεις μας μαζί τους, ακόμη και αν δεν συμφωνούμε σε όλα, για την υπεράσπιση της ζωής και των συμφερόντων του λαού μας.

Θυμόμαστε τους αγώνες των παιδιών μας στον Ευρωπό για να μην κλείσουν τα ολιγομελή τμήματα του Λυκείου τους, θυμόμαστε τους αγώνες των κατοίκων στη Γουμένισσα για να μην υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο τον καιρό της πανδημίας, θυμόμαστε τους αγώνες των παραγωγών και μικροπωλητών στις λαϊκές αγορές για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και του Δήμου Παιονίας, θυμόμαστε τον αγώνα των γονέων της περιοχής που υπερασπίστηκαν το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση στα σχολεία της περιοχής, θυμόμαστε τον αγώνα όλων μας για σχολεία ασφαλή τον καιρό της πανδημίας, θυμόμαστε τον αγώνα των εργαζομένων για να παρθούν πίσω οι απολύσεις στην Alumil.

Αυτός ο αγώνας συνέβαλλε στο να κρατηθεί το ηθικό του λαού μας ψηλά, να μην μας τσακίσει η αντιλαϊκή πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Αυτοί οι αγώνας έφεραν αποτελέσματα και συνεχίζονται.

Μέσα από αυτούς τους αγώνες ο λαός της περιοχής κατανόησε καλύτερα για ποιο λόγο ενώ οι κυβερνήσεις και οι τοπικές διοικήσεις αλλάζουν, το αντιλαϊκό έργο παραμένει. Για ποιο λόγο η αγάπη των άλλων δυνάμεων για τον τόπο μας, την Παιονία, έχει συγκεκριμένα όρια και σταματά στο σημείο που αμφισβητούνται τα κυρίαρχα οικονομικά συμφέροντα που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Μέσα από αυτούς του αγώνες περισσότερος κόσμος προβληματίστηκε και σήμερα αναρωτιέται.

Πως είναι δυνατόν αυτοί που καταπιέζουν τις ανάγκες μας εδώ και δεκαετίες να αυτοπροσδιορίζονται σήμερα ως “σωτήρες του τόπου”;

Γιατί ανέχονται όλα αυτά τα χρόνια “το ταμείο να είναι πάντα μείον” για τις ανάγκες του Δήμου Παιονίας, για τις ανάγκες του λαού μας, τη στιγμή που τα κρατικά έσοδα αυξάνονται συνεχώς και η καπιταλιστική ανάπτυξη συνεχίζεται απρόσκοπτα;

Γιατί την επομένη των εκλογών όλοι μαζί μας καλούν να συμβιβαστούμε με την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης που κυριαρχεί στους Δήμους και υπηρέτησαν πιστά διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ αλλά και τα στελέχη τους στην τοπική διοίκηση;

Γιατί μας κουνάνε το δάχτυλο και μας επιβάλλουν την επομένη των εκλογών να κοιτάξουμε τι θα κάνουμε εμείς ως τοπική κοινωνία για τα τοπικά προβλήματα, με τα μέσα που μας έχουν απομείνει και μας στερούν τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε οργανωμένα από το κράτος αυτά που έχει ανάγκη ο τόπος;

Μήπως τελικά στις προτεραιότητες αυτού του κράτους, που οι άλλες πολιτικές δυνάμεις “πίνουν νερό στο όνομα του”, δεν είναι οι ανάγκες του λαού και αυτή την πραγματικότητα θέλουν να την συγκαλύψουν;

Η ίδια η ζωή απέδειξε τελικά ότι δεν υπάρχουν τοπικά προβλήματα που να μην πηγάζουν από τις κεντρικές κατευθύνσεις του κράτους και των διακρατικών ενώσεων. Αποδείχτηκε επίσης ότι αυτές οι δυνάμεις είναι τα αμορτισέρ αυτού του συστήματος, μιας και όλη τους η πολιτική και δράση αποσκοπεί στην απορρόφηση των κραδασμών που προκαλεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική.

Στην ενιαία επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής μας, υπάρχει η ανάγκη ο λαός μας να απαντήσει εξίσου ενιαία, να έχει τη δική του ασπίδα προστασίας, να προτάξει τις δικές του ανάγκες. Αυτή την υπαρκτή ανάγκη ικανοποιεί η ενιαία κάθοδος του ΚΚΕ στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η “Παιονία της Προόδου” του κ. Σιωνίδη ή η “Νέα Ισχυρή Παιονία” του κ. Γκουντενούδη που υπόσχονται, είναι η Παιονία της υποτέλειας στα συμφέροντα των βιομηχάνων και των επιχειρηματιών, είναι η Παιονία των λίγων και των ευεργετημέων του σημερινού δρόμου ανάπτυξης. Η ανάγκη εξυπηρέτησης αυτών των συμφερόντων αποτελεί τη συγκολλητική ουσία ακόμη και μεταξύ ετερόκλητων δυνάμεων στα ίδια δημοτικά ψηφοδέλτια, που οδηγεί στα μεταξύ τους σύμφωνα συμβίωσης και τις εκατέρωθεν μεταγραφές. “Αν δεν ταιριάζανε, δεν θα συμπεθεριάζανε”, όπως λέει ο σοφός λαός μας.

Γυρίζουμε την πλάτη σε όλους αυτούς που μας έφεραν εδώ, που ζητάνε την ψήφο μας για να την καταθέσουν στις κυβερνήσεις και τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτοί ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι από τις μεγάλες καθυστερήσεις σε αναγκαία έργα υποδομής στην περιοχή και το αυξημένο κόστος συντήρησης των υπαρχόντων, ταλαιπωρώντας το λαό της Παιονίας.

Να τους θυμίσουμε ότι το 95 % των κρατικών εσόδων προέρχεται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Κάθε ευρώ που “επιστρέφει” στην Παιονία είναι βγαλμένο από τον κόπο και το υστέρημα των ανθρώπων του μόχθου και όχι από τη φορολογία των βιομηχάνων και των επιχειρηματιών της περιοχής, που εκμεταλλεύονται “επί πινακίου φακής” τον πλούτο της. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ευεργέτες του τόπου και οι πραγματικοί παραγωγοί του πλούτου της περιοχής και αυτούς πρέπει ο Δήμος να ευγνωμονεί και να υπηρετεί.

Ήρθε η ώρα ο λαός της Παιονίας “να το πάρει αλλιώς” και να αγκαλιάσει τον όμορφο αγώνα που δίνουμε και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης όλα αυτά τα χρόνια. Ένας αγώνας δύσκολος αλλά ταυτόχρονα δίκαιος, τίμιος και αναγκαίος γιατί αφορά τις ίδιες τις ανάγκες του λαού μας και των παιδιών μας, την ίδια μας τη ζωή.

Για την “Παιονία της καρδιάς μας”, για την “Παιονία της ανάγκης”, για την “Παιονία των ανθρώπων του μόχθου, των πολλών” που δεν αντέχουν άλλο να εκμεταλλεύονται τις ανάγκες τους.

Μπροστά στις εκλογές στις 8 Οκτωβρίου έχουμε μια ακόμη ευκαιρία να ενισχύσουμε και εδώ στο Δήμο Παιονίας το ρεύμα αμφισβήτησης, που θα θέσει στην πρώτη γραμμή τις δικές μας ανάγκες. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της “Λαικής Συσπείρωσης Παιονίας”, πρέπει και μπορούν τώρα να γίνουν πιο πολλοί.

Γιατί η αλλαγή πορείας που χρειάζεται ο λαός της Παιονίας απαιτεί σύγκρουση:

— Με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που μετατρέπει σε εμπορεύματα τις λαϊκές ανάγκες, που θεωρεί “μη επιλέξιμες δαπάνες” τις ανάγκες των πολλών, για να αυγαταίνουν τα κέρδη των λίγων.

— Με τη συμμετοχή της χώρας μας στα Νατοϊκά σχέδια, που μετατρέπουν την περιοχή μας σε αμερικανο- Νατοϊκό ορμητήριο, ειδικά για τον πόλεμο στην Ουκρανία, βάζοντας μας σε μεγάλους κινδύνους.

— Με την πολιτική και της επόμενης δημοτικής αρχής που είναι απόλυτα προσανατολισμένη στην εξειδίκευση της πολιτικής της κυβέρνησης στο Δήμο και στην ικανοποίηση των αναγκών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Σε αυτή την κατεύθυνση, με αυτούς τους στόχους, με αυτή τη δράση, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ισχυρή, εργατική- λαϊκή αντιπολίτευση και εδώ στο Δήμο Παιονίας που θα ενώνει τον αγώνα της με το μαζικό εργατικό κίνημα και τις διεκδικήσεις των σωματείων και θα αντιμετωπίζει όσους μας καταδυναστεύουν.

Γιατί τα προβλήματα της περιοχής μας ενώνονται με ένα κοινό νήμα με τις ίδιες αιτίες που κρατούν χαμηλούς τους μισθούς, που τσακίζουν τα δικαιώματα μας, που αυξάνουν τις τιμές σε βασικά λαϊκά αγαθά.

Προέρχονται από ένα σύστημα, που δημιουργεί στις ζωές μας ένα ασφυκτικό πλαίσιο επιβίωσης, μεγάλα αδιέξοδα και αμφιβολίες.

Το δίλημμα που τέθηκε εκκωφαντικά τον Μάρτη του 2023, είναι διαρκώς εδώ: Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

Οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές που είναι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση επιλέγουμε να παλέψουμε για τις ζωές μας. Η επόμενη μέρα των εκλογών του Ιούνη το επιβεβαίωσε. Πιο πολλοί εκλεγμένοι κομμουνιστές και υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, σημαίνει πιο δυνατός ο λαός!

Στις 8 Οκτώβρη ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση.

Εκλέγουμε περισσότερους κομμουνιστές και αγωνιστές δημοτικούς συμβούλους στο Δήμο Παιονίας.”

Σχολιάστε