My Twitter Feed

3 Μάιος, 2018

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης! -

Πέμπτη, 3 Μάιος, 2018

Ημερίδα και έκθεση για Σκρά -

Πέμπτη, 3 Μάιος, 2018

Διακοπή νερού στη πόλη του Κιλκίς -

Πέμπτη, 3 Μάιος, 2018

Κιλκίς: Στις 9 Ιουνίου τα «Ελευθέρια» -

Πέμπτη, 3 Μάιος, 2018

Δεύτεροι στη φτώχεια καταθέσεων -

Τετάρτη, 2 Μάιος, 2018

Κιλκίς: Τιμήθηκε η Πρωτομαγιά -

Τετάρτη, 2 Μάιος, 2018

Κιλκίς: Ανακύκλωση στην πράξη -

Δευτέρα, 30 Απρίλιος, 2018

Βεργίδης: Στις καλένδες η ΠΑΘΕ! -

Δευτέρα, 30 Απρίλιος, 2018

Δήλωση για την Ημέρα της Ελευθεροτυπίας

Με αφορμή την 3η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας, ο πολιτευτής Κιλκίς της ΝΔ, Σούλης Καζαντζίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΜΑΓΕΡ)

Η γνωστή αυτή ρήση κοσμεί τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και αποτυπώνει πλήρως την πραγματικότητα καθώς πέραν της δικαιοσύνης είναι και η ψυχή της δημοκρατίας.

Σήμερα 3 Μαϊου όπως κάθε χρόνο γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας η οποία καθιερώθηκε το 1993 με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ένωσης Εφημερίδων (ΠΕΕ) σε ανάμνηση της Διακήρυξης του Βίντχουκ, μία έκκληση ελευθεροτυπίας που υπέγραψαν αφρικανοί δημοσιογράφοι το 1991 για ελεύθερα, ανεξάρτητα και πλουραλιστικά Μ.Μ.Ε.

Η ελευθερία έκφρασης και η διάχυση της πληροφορίας μέσω του τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, αποτελεί αναπόσπαστο και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων και ως τέτοιο προστατεύεται τόσο από τον ΟΗΕ όσο φυσικά και από το Σύνταγμα μας.

Σήμερα στην εποχή της ταχύτατης μετάδοσης της είδησης και της πληροφορίας από το ένα άκρο του κόσμου στο άλλο βρίσκει την κοινωνία των δημοσιογράφων σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Συλλήψεις, διώξεις, απειλές, επιθέσεις, ξυλοδαρμοί, δολοφονίες αποτελούν την ζοφερή  εικόνα μέσα από την οποία οι άνθρωποι του τύπου προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους και να αναδείξουν με αντικειμενικότητα τα γεγονότα ανά την υφήλιο.

Και όλα αυτά εντός ενός δύσβατου καθημερινού αγώνα για την προάσπιση της αλήθειας και της ελευθερίας της έκφρασης μέσα σε συνθήκες πλήρους ασυδοσίας και ετευλισμού και καταπάτησης των δικαιωμάτων εργασίας και ασφάλειας των εργαζομένων στον τύπο.

Στη χώρα μας οι ανακατατάξεις στον χώρο των ΜΜΕ με τις γνωστές παλινωδίες της κυβέρνησης έχουν επιφέρει τεράστιο πλήγμα στο χώρο της λεγόμενης τέταρτης εξουσίας καθιστώντας έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων έρμαιο της ανεργίας.

Μέσα σε όλη αυτή την δύσκολη συγκυρία λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει εδώ και οκτώ χρόνια τη χώρα μας είναι αναγκαία η Πολιτεία να ενσκύψει με σοβαρότητα, ειλικρίνεια και διαφάνεια στα ζητήματα του ευαίσθητου αυτού τομέα διασφαλίζοντας την ορθή λειτουργία μέσω ενός κανονιστικού πλαισίου που δεν θα επιδέχεται καμιά μα καμιά αμφισβήτηση. Και το πλαίσιο αυτό διασφαλίζεται μόνο εφόσον η Πολιτεία το προωθήσει για να το διαχειρισθεί και να το υλοποιήσει η Ανεξάρτητη Αρχή του ΕΣΡ. Tην οποία το προηγούμενο έτος προσπάθησε να παραγκωνίσει με κάθε τρόπο κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ελέω της κομματικής στόχευσης που είχε για τον πλήρη εναγκαλισμό των μέσων για ίδιον όφελος. Πρακτική που απέτυχε παταγωδώς με γνωστές τις συνέπειες.»   

Σχολιάστε