My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Δήλωση για Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία

Για επίθεση του Αζερμπαϊτζάν εναντίον των Αρμενίων του Ναγκόρνο Καραμπάχ, κάνει λόγο ο πολιτευτής Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Αναστασιάδης, σε δήλωσή του που έχει ως εξής:

“Η υποστηριζόμενη από την Τουρκία επίθεση του Αζερμπαϊτζάν εναντίον των Αρμενίων του Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι μία απολύτως άδικη, απαράδεκτη και πέρα από κάθε λογική ενέργεια.

H Τουρκία συνεχίζει ένα νέο γύρο προκλήσεων που ξεκίνησαν με τη στρατιωτική εισβολή της στη Συρία, την υπογραφή του παράνομου Τουρκολιβυκού συμφώνου καθορισμού θαλασσίων ζωνών, τη στρατιωτική παρέμβαση της στη Λιβύη και τις εν γένει ενέργειες της έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.

Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε αποδεχτεί την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής όταν πολύ έγκαιρα είχαμε ζητήσει τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής απέναντι στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, επιλέγοντας να αναλάβει μόνος του την ευθύνη χωρίς να αντιλαμβάνεται τους κινδύνους που γεννά μία τέτοια επιλογή.

Την κρίσιμη αυτή στιγμή, η χώρα μας, με αφορμή τη στάση της Τουρκίας έναντι του Αρμενικού λαού, με τον οποίο μας συνδέουν και ιστορικοί δεσμοί, οφείλει να αναδείξει σε όλα τα επίπεδα ότι η γείτονα χώρα με τις ενέργειες της δυναμιτίζει συνεχώς το κλίμα στην ευρύτερη περιοχή.

Επιπλέον, η Κυβέρνηση αφουγκραζόμενη τον Ελληνικό λαό πρέπει άμεσα να δηλώσει τη στήριξη της στο λαό της Αρμενίας παίρνοντας ταυτόχρονα και πρωτοβουλίες για τη διεξαγωγή συζητήσεων με σκοπό την αποκλιμάκωση της κρίσης στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτραπεί στην Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν να κλιμακώσουν τις ενέργειες τους με συνέπεια την απώλεια εκατοντάδων ή και χιλιάδων ανθρώπων σε έναν πόλεμο που μόνο νέες πληγές μπορεί να ανοίξει στην πολύπαθη περιοχή του Καυκάσου.”

Σχολιάστε