My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Γρίφοι για δυνατούς λύτες

Του Τάσου Παππά.


«Δεν δέχομαι ιδέες ή υποδείξεις που θέτουν σε κίνδυνο τη μακεδονική εθνική ταυτότητα, τη μακεδονική γλώσσα και το μακεδονικό μοντέλο συνύπαρξης… Η συμφωνία φέρνει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας σε μια θέση υποτέλειας και εξάρτησης από μια άλλη χώρα, δηλαδή τη Δημοκρατία της Ελλάδας. Σύμφωνα με το άρθρο 308 του Ποινικού Κώδικα, ένας πολίτης που οδηγεί τη Δημοκρατία της Μακεδονίας σε κατάσταση υποτέλειας ή εξάρτησης από άλλη χώρα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον πέντε ετών» (Ιβάνοφ, πρόεδρος της FYROM).

Κύριε πρόεδρε, δεν σας ξέρω αλλά επιτρέψτε μου να θέσω υπ’ όψιν σας ορισμένες απορίες που με βασανίζουν.

Οι απόψεις που διατυπώνετε για τη Συμφωνία των Πρεσπών έχουν ενδιαφέρον, ωστόσο δημιουργούνται κάποια προβλήματα.

Εξηγούμαι: Λέτε ότι η συμφωνία θέτει σε κίνδυνο τη μακεδονική εθνική ταυτότητα, τη μακεδονική γλώσσα και το μακεδονικό μοντέλο συνύπαρξης.

Νομίζω ότι προέρχεστε από το κόμμα VMRO, δηλαδή το αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο αρχηγός του, Κυριάκος Μητσοτάκης, μας έχει γανώσει τα αυτιά ότι με τη συμφωνία αναγνωρίζουμε πως η εθνική ταυτότητά σας είναι μακεδονική και η γλώσσα που μιλάτε μακεδονική.

Οπως καταλαβαίνετε, ένας τρίτος που θα επιχειρήσει να αποκωδικοποιήσει τις δικές σας θέσεις και τις θέσεις του ομοτράπεζού σας (ιδεολογικά εννοώ) Κυριάκου Μητσοτάκη θα μπερδευτεί.

Πώς γίνεται η συγκεκριμένη συμφωνία και να αποσπά τα ιερά και τα όσια του έθνους σας (όπως λέτε) και να σας παραχωρεί τα ιερά και τα όσια του δικού μας έθνους (όπως ισχυρίζεται ο αρχηγός της Ν.Δ.); Γρίφος για δυνατούς λύτες.

Σημειώνετε παρακάτω ότι η συμφωνία φέρνει τη δημοκρατία σας σε κατάσταση υποτέλειας ή εξάρτησης από μια άλλη χώρα, δηλαδή τη Δημοκρατία της Ελλάδας.

Να σας πληροφορήσω ότι υπάρχουν κάποιοι στην Ελλάδα που πιστεύουν ότι δεν έχουμε δημοκρατία αλλά χούντα. Αυτό όμως είναι ένα εσωτερικό ζήτημα που δεν σας αφορά. Θα το αντιμετωπίσουμε μόνοι μας. Φαντάζομαι πάντως πως θα έχετε ενημερωθεί για τις απόψεις που εκφράζει το αδελφό κόμμα στην Ελλάδα.

Υποστηρίζει ότι με τη συμφωνία ενισχύεται ο αλυτρωτισμός σας, δηλαδή βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας.

Με άλλα λόγια, εσείς θα είστε υποτελείς αν επικυρώσετε τη συμφωνία και εμείς αν την επικυρώσουμε θα ενισχύσουμε τον αλυτρωτισμό σας.

Δεν βρίσκετε, κύριε πρόεδρε, πως μπάζει από παντού αυτό το αφήγημα; Και κάτι τελευταίο.

Μας λέτε ότι σύμφωνα με το άρθρο 308 του δικού σας Ποινικού Κώδικα όποιος πολίτης οδηγεί τη χώρα σε κατάσταση υποτέλειας τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον πέντε ετών.

Κύριε πρόεδρε, ο Ποινικός Κώδικάς σας είναι πολύ επιεικής. Πέντε χρόνια μόνο; Πολύ ανεκτικοί είστε με τα σιχαμερά ερπετά που πουλάνε την πατρίδα τους.

Δεν διευκρινίζετε βεβαίως ποια είναι η ποινή αν ο δράστης δεν είναι ένας οποιοσδήποτε πολίτης, αλλά ο πρωθυπουργός της χώρας. Δεν το είχατε προβλέψει; Αβλεψία ολκής.

Εμείς πάντως το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας το τιμωρούμε με ισόβια κάθειρξη. Είμαστε αυστηροί. Δεν παίζουμε με αυτά τα θέματα. Παλιότερα στήναμε στον τοίχο τους ολετήρες.

Τώρα βολευόμαστε με το Ειδικό Δικαστήριο. Θα το υποχρεώσουμε σε διαρκή συνεδρίαση γιατί υπάρχουν και άλλες εκκρεμότητες.

Κοντολογίς: Κύριε πρόεδρε, νομίζω ότι είχε δίκιο βουνό εκείνος ο τύπος που πριν από πολλά χρόνια είχε πει πως ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων. Γενικώς μιλάω. Και για τους εκεί και για τους εδώ.

Ανάγωγα

Μήνυμα Ζάεφ στους Ελληνες:

«Μη φοβάστε τη μικρή μας χώρα, δεν θέλουμε να πάρουμε τίποτε από εσάς, δεν διεκδικούμε ούτε εδάφη, ούτε την πολιτιστική σας κληρονομιά, δεν θέλουμε αλλαγή των συνόρων, αυτό που θέλουμε είναι η συνεργασία στο εμπόριο και στον τουρισμό».

Σιγά μη σε πιστέψουμε. Γιατί αγοράζεις F-35 από τους Αμερικανούς, Λέοπαρντ από τους Γερμανούς, S-400 από τους Ρώσους; Το αεροπλανοφόρο που παζαρεύεις με τους Κινέζους τι το θέλεις;

Κάτι κακό έχεις στο μυαλό σου. Αν νομίζεις ότι θα τσιμπήσουμε στις μπλόφες σου, είσαι βαθιά νυχτωμένος.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε