My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Γουμένισσα: Το γλέντησε η τρίτη ηλικία

Μία πολύ ζεστή και όμορφη γιορτή για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘’ Άγιος Τρύφων “ την Κυριακή  16 Νοεμβρίου , στο εντευκτήριο του Συλλόγου.

ag.tryfon-goumenissaΤα ‘’περήφανα γηρατειά’’ της Γουμένισσας είχαν για άλλη μια φορά την ευκαιρία να αποδράσουν από την καθημερινότητα και να διασκεδάσουν μέσα σε μια γεμάτη ζωντάνια και κέφι ατμόσφαιρα με τραγούδια , χορό και παραδοσιακά εδέσματα.

‘’ Σκοπός μας είναι να κρατάμε με κάθε τρόπο ζωντανούς και δραστήριους τους ηλικιωμένους και να τους δίνουμε κίνητρα να συμμετέχουν ενεργά σε οποιαδήποτε κοινωνική δραστηριότητα, ώστε να ξεπερνούν τη μοναξιά τους μέσα από την συντροφικότητα και την αλληλεγγύη’’, ανέφερε ο πρόεδρος κ. Α. Τάτσης.

‘’ Σήμερα είναι μια μέρα υπενθύμισης τους χρέους μας προς την Τρίτη ηλικία,. Η σημερινή μέρα αποτελεί φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, ευαισθητοποίησης και υπενθύμισης στην κοινωνία των δικαιωμάτων τους για ποιότητα ζωής. Παράλληλα αποτελεί ημέρα αναγνώρισης της προσφοράς των πολύτιμων γνώσεων και των εμπειριών τους στην οικογένεια αλλά και στην κοινωνία»», ανέφερε στην ομιλία της η κ. Μ Γραμματικού.

Οι ηλικιωμένοι αποτελούν αφενός μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα που χρειάζεται την υποστήριξη και ενθάρρυνση της κοινωνίας, αφετέρου συμβάλλουν σημαντικά στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη καθώς διαθέτουν γνώσεις και εμπειρία ,χρήσιμη στις νεότερες γενιές, παράγουν εθελοντικό έργο, βοηθούν τα παιδιά και εγγόνια τους.

ag.tryfon-goumenissa2Σε κάθε περίπτωση ο κάθε ηλικιωμένος έχει τη δική του ιστορία, την προσωπικότητα του και την περηφάνια του. Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία σ’αυτούς τους ανθρώπους να μην επιτρέψουν στον εαυτό τους να αποσυρθούν από τη ζωή, να γίνουν από μόνοι τους πιο δραστήριοι, πιο δυνατοί.

Υποχρέωση μας είναι να στεκόμαστε με αγάπη δίπλα τους. Οφείλουμε σεβασμό στη ζωή που πάλλεται μέσα τους για τόσα χρόνια και παρά τα τυχόν λάθη και τις αδυναμίες τους, πρέπει να φροντίζουμε να διατηρούν την αξιοπρέπεια τους.

Οι σωματικές λειτουργίες μπορεί να αλλάξουν με τα χρόνια η σάρκα να εξασθενεί ή να αδυνατεί, η ψυχή των περισσότερων ηλικιωμένων όμως , όταν είναι υγιής, παραμένει νέα και θέλει να συνεχίσει να προσφέρει και να χαίρεται. Τις δυνατότητες αυτές προσφοράς, αναγνώρισης και χαράς δεν πρέπει να είμαστε εμείς που θα τους τις στερήσουμε. Εμείς πρέπει να είμαστε κοντά τους όταν μας έχουν ανάγκη, να συγχωρούμε και να εκδηλώνουμε την αγάπη μας προς αυτούς τώρα που μπορούμε και είναι ακόμα εδώ.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί τους χορηγούς Παπαλεξάνδρου Αθανασία, Φάρμα Κουκάκη, ΒΕΚ Κιουρτσίδης, Λαίνα Δημήτριο, Πετσανούκη Κώστα, Τζάκο Αντώνιο, Κουβάτση Ιωάννη, Ιερέα Τάνγκο Ιωάννη, Ιερά Μονή Παναγίας, Καζέλη Σούλα, Τσιμερίκα Χρήστο, Χατζηβαρύτη Ευάγγελο, Ζέγλη Δημήτριο, Περπερίδου Άννα, Καρατζιά Ζωή, Αλεκτορίδου Τερέζα, Γραμματικού Μαρία, Τάτση Σοφία, Σανίδα Κατερίνα, Τάτση Ελένη, Ρήτου Κυριακή, Ματζίρη Στάυρο και τους μουσικούς ακορντεόν Δραγανίδη Δημήτριο, κλαρίνο Ασαρτζή Τριαντάφυλλο και τύμπανα Νίκλη Χρήστο.

Δελτίο τύπου από ΑΓ. ΤΡΥΦΩΝΑ

Σχολιάστε