My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύεται Κέντρο Φορολογουμένων στη Παιονία

Ένα απ` τα πρώτα 34 Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) θα λειτουργήσει στο νομό Κιλκίς, και συγκεκριμένα στο Δήμο Παιονίας, στη θέση της καταργηθείσας ΔΟΥ Γουμένισσας. 
Τις εξελίξεις για τη δημιουργία των πρώτων 34 ΚΕΦ σε ισάριθμους δήμους της χώρας, δρομολογεί απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, με την οποία προσδιορίζονται και οι συναλλαγές με τους φορολογούμενους τις οποίες θα διεκπεραιώνουν οι νέες υπηρεσίες μετά την κατάργηση των Δ.Ο.Υ της περιοχής.Στην απόφαση ορίζεται ότι προϋπόθεση για τη δημιουργία τους είναι οι Δήμοι να διαθέσουν τους κατάλληλους χώρους στέγασης των νέων αυτών υπηρεσιών και να αναλάβουν το πλήρες κόστος λειτουργίας των γραφείων, με εξαίρεση τη μισθοδοσία των εφοριακών που θα τα στελεχώσουν.Όσον αφορά στις αρμοδιότητες των ΚΕΦ ή “γραφείων Δ.Ο.Υ.” όπως επίσης ονομάζονται περιλαμβάνονται:

Φορολογία εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας: Παραλαβή δηλώσεων και διαβίβασή τους στην αρμόδια Δ.Ο.Υ στην περίπτωση μη υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής, χορήγηση εντύπων, ενημέρωση των φορολογουμένων για υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους.

· Φορολογία κεφαλαίου: Χορήγηση πιστοποιητικών και προσωρινή παραλαβή δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, κερδών από λαχεία και μεταβίβασης ακινήτων, έλεγχος των στοιχείων, αποστολή των δηλώσεων στην Δ.Ο.Υ. και χορήγηση των αντιγράφων αυτών μετά από την επιστροφή τους από την Δ.Ο.Υ.

Η διαδικασία αυτή μπορεί να ακολουθηθεί μόνο για τις περιπτώσεις, στις οποίες δεν απαιτείται άμεση καταβολή του αναλογούντα φόρου με την υποβολή (όπως, φ.μ.α.) ή όταν δεν προκύπτει φόρος για καταβολή.

· Έμμεσοι και ειδικοί φόροι: Παραλαβή αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ αγροτών, προώθηση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ αιτημάτων απαλλαγής (π.χ. από τέλη κυκλοφορίας για ανάπηρους πολίτες) παραλαβή άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για ακινησία οχημάτων.· ΚΒΣ: Παραλαβή αιτήσεων και αποστολή τους στη Δ.Ο.Υ, χορήγηση απαντητικών εγγράφων από τη Δ.Ο.Υ.· Μητρώο: Χορήγηση ΑΦΜ, διαδικασίες έναρξης εργασιών ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, διακοπή εργασιών, μεταβολές στοιχείων, μεταφορά έδρας, αλλαγή κατηγορίας βιβλίων μόνο εφόσον οι σχετικές αιτήσεις υποβάλλονται εμπρόθεσμα.

· Δικαστικό: Παραλαβή και διαβίβαση στη Διεύθυνση Παρακολούθησης Νομικών Υποθέσεων Ελέγχου και Αναγκαστικής Είσπραξης αιτημάτων που αφορούν συμψηφισμούς χρεών, διαγραφή χρεών του ΚΕΔΕ λόγω οικονομικής αδυναμίας, χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας ή βεβαίωσης οφειλής μηνιαίας διάρκειας .

Πηγή: euro2day.gr
Σχολιάστε