My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Γνωριμία με γερμανική Αυτοδιοίκηση

lapordas_germaniaΟ δήμαρχος Παιονίας Θαν. Λαπόρδας ήταν ένας από τους 60 Έλληνες δημάρχους που συμμετείχε στις εργασίες της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος εκλήθη να ενημερώσει το Σώμα για τα αποτελέσματα της συμμετοχής του στη Συνέλευση. Το θέμα τέθηκε πρώτα από τον κ. Χρ.Δραγανίδη. Από τους κ. Τσιόνκη και Οργαντζή τέθηκαν ζητήματα  πιέσεων και εν τέλει, εντολών από τον επικεφαλής της Συνέλευσης Γιοακίμ Φούχτελ, υφυπουργό της Γερμανικής κυβέρνησης και εντεταλμένο σύμβουλο της Αγκ. Μέρκελ.

Ο κ. Λαπόρδας πληροφόρησε το Δημ. Συμβούλιο ότι στη Συνέλευση συμμετείχαν 60 δήμαρχοι που μαζί με τους συνεργάτες τους υπηρεσιακούς παράγοντες έφθασαν στα 200 μέλη της Συνέλευσης. Χαρακτήρισε τη συμμετοχή ως μια χρήσιμη εμπειρία η οποία σε καμμιά περίπτωση δεν είχε τον χαρακτήρα και το περιεχόμενο λήψης εντολών από την Τρόικα ή το Βερολίνο.

Ο κ. Λαπόρδας χαρακτήρισε τη συμμετοχή στη Συνέλευση σε μια μεγαλούπολη της Γερμανίας, ως μια ευκαιρία για επαφή και γνωριμία με τη λειτουργία μιας εντελώς διαφορετικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μιας Αυτοδιοίκησης σε εντελώς διαφορετικό πνεύμα και νοοτροπία από τα ισχύοντα στους ελληνικούς Ο.Τ.Α.

Ο δήμαρχος Παιονίας κατά την παραμονή του στη Νυρεμβέργη  είχε την ευκαιρία να έχει σημαντικές επαφές. Συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Νυρεμβέργης και τον εντεταλμένο σύμβουλό του για θέματα διαχείρισης απορριμμάτων. Η διαχείριση των απορριμμάτων στη Γερμανία όπως και σε όλη την Ευρώπη αποτελεί από τους πρωτεύοντες ρόλους της Αυτοδιοίκησης που αναφέρουν μάλιστα κέρδη στους οργανωμένους ΟΤΑ. Αναφερόμενος στη συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο δήμο Νυρεμβέργης, ο κ.Λαπόρδας απαντώντας στις αιχμές της Αντιπολίτευσης ανέφερε πως «όχι μόνο δεν πήραμε εντολές αλλά ούτε και απορριμματοφόρα».

Και, όπως εξήγησε στη συνέχεια, είχε πληροφορίες από διάφορους ότι θα μπορούσε ο δήμος Παιονίας να προμηθευτεί από τη Γερμανία σε πολύ συμφέρουσα τιμή, απορριμματοφόρα μικρής παλαιότητας.

Ο δήμαρχος Παιονίας εκτός από τη συνεργασία του με το δήμαρχο  Νυρεμβέργης ενός δήμου 500χιλ. κατοίκων είχε συνάντηση και συνεργασία με τον Περιφερειάρχη της πολυπληθούς Περιφέρειας Στουτγκάρδης.

proti-selida.gr

Σχολιάστε