My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΓΝΚ: Νέα απόπειρα δυσφήμισης

Με αφορμή νέα δυσφημιστική για το Νοσοκομείο Κιλκίς ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, τα μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Υγειονομικών στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων κάνουν λόγο για “αήθη παραπληροφόρηση των πολιτών” μέσω μιας μονότονης επιθετικής ρητορικής “καταστροφολογίας, υποβάθμισης, δυσφήμισης και απαξίωσης του έργου” που προσφέρουν καθημερινά οι εργαζόμενοι.

“Παρακολουθούμε μια συγκεκριμένη πολιτική στοχοποίηση του Νοσοκομείου που κατά κύριο λόγο χρησιμοποιεί η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ και τα δεκανίκια της με στόχο την απαξίωση των εργαζομένων και τη διάλυση των δομών Υγείας του Νομού Κιλκίς χρησιμοποιώντας κάθε αθέμιτο μέσο”, υπογραμμίζουν οι υπογράφοντες την ανακοίνωση, Πασχάλης Μασούρας, Δημήτρης Τουρσίδης και Ιωάννης Ισαακίδης.

Η ανακοίνωση έρχεται ως απάντηση σ` αυτήν της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία έκανε λόγο για “κατάσταση εκτός ελέγχου” καθότι “σκυλιά εισέρχονται στο Νοσοκομείο και επιτίθενται στο προσωπικό”!

Η ανακοίνωση-απάντηση των μελών της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Υγειονομικών έχει ως εξής:

“Θεωρούμε ότι όλες οι επιθέσεις το τελευταίο διάστημα προς το Νοσοκομείο Κιλκίς αποσκοπούν στην δυσφήμηση του, στην απαξίωση των εργαζομένων που προσπαθούν να προσφέρουν υπηρεσίες Υγείας στους πολίτες, στην αήθη παραπληροφόρηση των πολιτών, γιατί δεν αντέχουν πλέον να βλέπουν ένα Νοσοκομείο που όταν βρέθηκε στη δίνη του προσφυγικού στάθηκε όρθιο και σταδιακά να προοδεύει κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες με την υποστήριξη των εργαζομένων.

Εμείς οι εργαζόμενοι το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε άναυδοι μια μονότονη επιθετική ρητορική καταστροφολογίας, υποβάθμισης, δυσφήμισης και απαξίωσης του έργου που προσφέρουμε καθημερινά. Παρακολουθούμε μια συγκεκριμένη πολιτική στοχοποίηση του Νοσοκομείου που κατά κύριο λόγο χρησιμοποιεί η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ και τα δεκανίκια της με στόχο την απαξίωση των εργαζομένων και τη διάλυση των δομών Υγείας του Νομού Κιλκίς χρησιμοποιώντας κάθε αθέμιτο μέσο.

Ξεπέρασε κάθε όριο πλέον, με τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, (ότι είναι: τρισάθλιο, απαράδεκτο με αποκορύφωμα τη φράση: της τρισάθλιας φυλακής υψίστης ασφαλείας), η πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ διασύροντας για ακόμη μια φορά πανελλαδικά το Νοσοκομείο Κιλκίς, η αήθης παραπληροφόρηση των πολιτών θεωρούμε ότι έχουν ένα μόνο στόχο, να βλάψουν όσο το δυνατόν περισσότερο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Είμαστε επαγγελματίες προσφέροντας υπηρεσίες Υγείας και ΟΧΙ εργαζόμενοι σε τρισάθλια φυλακή υψίστης ασφαλείας. Δεν μας αξίζουν τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί.

Ως Ενωτική Πρωτοβουλία Υγειονομικών καταγγέλλουμε διαφωνούμε και διαχωρίζουμε τη θέση μας με τις εν αγνοία μας δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις και κυρίως όταν δεν προσυπογράφονται από το Δ.Σ. του εργασιακού Σωματείου, αλλά αποτελούν απόψεις εξυπηρετητών της ΠΟΕΔΗΝ με μοναδικό σκοπό να αμαυρώσουν τη μνήμη των προγόνων μας την ιστορία του Νοσοκομείου μας αλλά και έναν Νόμο ολόκληρο και τους πολίτες του.

Αλήθεια, τι φταίει, τι μεσολάβησε και τι άλλαξε ώστε το τελευταίο διάστημα ώστε το Νοσοκομείο Κιλκίς να είναι στην ημερήσια διάταξη τους αλλά και αρνητικός πρωταγωνιστής των μέσων ενημέρωσης;

Σε αυτό το ερώτημα την απάντηση θα την δώσουν όλοι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Μια απάντηση δυναμική και ουσιαστική.

Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας.

Παρ’ όλα αυτά επειδή η στοχοποίηση του Νοσοκομείου, μας αφορά όλους και όλες και γι’ αυτό θα θέλαμε να ενημερώσουμε την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ ότι η ογδοντάχρονη ιστορία του Νοσοκομείου αποτελεί παρακαταθήκη των προγόνων μας προς τις νεότερες γενιές. Κάθε ένας από τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς προσβάλει την μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν αλλά και αυτών που αγωνίζονται καθημερινά ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στην δημόσια υγεία.

Δε θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να ακυρωθεί και να αμαυρωθεί η προσφορά των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η απαξίωση των δημόσιων δομών υγείας από την ΠΟΕΔΗΝ και των εξυπηρετητών της, η προσπάθεια να ευτελίσουν το καθημερινό έργο των εργαζομένων οι οποίοι βρίσκονται δίπλα στον πολίτη, δίπλα στον ανασφάλιστο που τους χρειάζεται θα μας βρει απέναντι τους.

Οι εργαζόμενοι είναι το Νοσοκομείο και η στοχοποίηση τους προσβάλλει, τους υποβαθμίζει και τους δυσφημεί και κυρίως απαξιώνει το καθημερινό δύσκολο έργο της προσφοράς.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία Υγειονομικών Γ. Νοσοκομείου Κιλκίς σας διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί ότι είναι σε θέση να βοηθήσει στην λειτουργία και στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

Κύριοι στόχοι μας είναι:

· Επαρκής χρηματοδότηση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους

· Προσλήψεις Ιατρών

· Νέο οργανισμό αναπτυξιακού χαρακτήρα (λειτουργία νέων κλινικών, οργάνωση ΜΕΘ, αυτονόμηση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, χωροταξική αναδιάταξη Παιδιατρικής – Μαιευτικής κλινικής).

· Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

· Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων

· Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους.

Η δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους είναι ένα κοινωνικό αγαθό για το οποίο θα αγωνιζόμαστε πάντα και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει παιχνίδια στην πλάτη του.”

Η ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ:

«Στο Γ.Ν. Κιλκίς οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς αντιμετωπίζουν επικίνδυνες καταστάσεις από την έλλειψη φύλαξης.

Στο χώρο του Νοσοκομείου υπάρχουν αγέλες αφηνιασμένων αδέσποτων σκυλιών που εξαγριωμένα επιτίθενται στο προσωπικό. Καμία μέριμνα δεν λαμβάνεται για την φιλοξενία τους σε ειδικό χώρο και για την στείρωσή τους σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Τα σκυλιά εισέρχονται εντός του Νοσοκομείου στους διαδρόμους, τα σκαλιά, στους θαλάμους νοσηλείας.

Από το βιβλίο συμβάντων του Νοσοκομείου την Κυριακή 12/11/2017 και από αναφορές προκύπτουν περιστατικά με επιθέσεις σκύλων σε προσωπικό του Νοσοκομείου. Έχουμε περιστατικό που τα σκυλιά έριξαν κάτω και δάγκωσαν στο πόδι ιατρό.

Η κατάσταση δεν ευαισθητοποιεί τη Διοικήτρια να πάρει μέτρα. Πότε θα πάρει μέτρα η κυρία Βλάχου; Όταν θρηνήσουμε θύματα;

Από την παντελή έλλειψη φύλαξης συμβαίνουν κατά καιρούς ξυλοδαρμοί, προπηλακισμοί ,καταστροφές ιατρικού εξοπλισμού, κατάληψη χώρων από περιθωριακά άτομα.

Το Νοσοκομείο δεν διαθέτει ούτε ένα φύλακα. Θυρωρός -τηλεφωνητής υπάρχει μόνο τις εργάσιμες ημέρες και μόνο κατά το πρωινό ωράριο. Γι’ αυτό η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου».

 

Σχολιάστε