My Twitter Feed

18 Μάρτιος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΓΝΓ: Αρνητικό το πρώτο δείγμα -

Τετάρτη, 18 Μάρτιος, 2020

Παιονία: Σχολεία φιλικά σε ΑΜΕΑ -

Τετάρτη, 18 Μάρτιος, 2020

ΟΣΔΕ: Αναστολή για 15 μέρες -

Τετάρτη, 18 Μάρτιος, 2020

Καταστήματα: «Ρολά» με αιτήματα -

Τετάρτη, 18 Μάρτιος, 2020

Πέρασαν πρώτοι στο e-learning -

Τετάρτη, 18 Μάρτιος, 2020

Διακοπή ρεύματος σε έξι οικισμούς -

Τρίτη, 17 Μάρτιος, 2020

Φαίη Σκορδά: Μένουμε σπίτι -

Τρίτη, 17 Μάρτιος, 2020

Αρνητικό το δείγμα νοσηλεύτριας -

Τρίτη, 17 Μάρτιος, 2020

ΓΝΓ: Αρνητικό το πρώτο δείγμα

Αρνητικό ήταν το δείγμα από το πρώτο ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό, που δέχτηκε το Νοσοκομείο Γουμένισσας την περασμένη Κυριακή 15 Μαρτίου, ενώ το αποτέλεσμα της εξέτασης ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη 18 Μαρτίου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ίδρυμα αναφέρονται τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε η διαδικασία διαλογής διερεύνησης και διεκπεραίωσης του περιστατικού σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και το επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης που έχει συντάξει και εφαρμόζει το Νοσοκομείο μας.

Το περιστατικό υπεβλήθη στον προβλεπόμενο εργαστηριακό έλεγχο και απομονώθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο εντός του Νοσοκομείου όπου και διανυκτέρευσε. Λήφθηκε δείγμα για εξακρίβωση ύπαρξης του ιού και στάλθηκε στο αρμόδιο εργαστήριο. Επειδή όμως η γενική κατάσταση της υγείας του ήταν καλή, εξήλθε με σαφείς προφορικές και γραπτές οδηγίες προς περιορισμό, στον προσωπικό του χώρο.

Σήμερα στις 18.03.2020 είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το δείγμα που εστάλη για ανίχνευση του ιού COVID – 19 είναι αρνητικό και να σας διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε έτοιμοι, βάσει σχεδίου να αντιμετωπίσουμε τα επόμενα, που είναι βέβαιο ότι θα έρθουν.

Συνεχίζουμε με έντονο το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης να παρέχουμε τις προβλεπόμενες υπηρεσίες υγείας και τις μέγιστες δυνατές, όσον αφορά τη νέα πρόκληση του COVID – 19. Πέραν της δικής μας προσπάθειας, επικαλούμαστε την συμμόρφωση όλων σας στις οδηγίες των ειδικών, ώστε όλοι μαζί να βγούμε νικητές στο τέλος της πανδημίας.

Για το λόγω αυτό:

– περιορίζουμε τις κοινωνικές συναναστροφές μας,

– τηρούμε τους κανόνες υγιεινής,

– περιορίζουμε τις επισκέψεις μας στο Νοσοκομείο και καταφεύγουμε σε αυτό μόνο όταν συντρέχει σοβαρός λόγος,

– όλα τα τακτικά ιατρεία του Νοσοκομείου μας, ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου, παραμένουν κλειστά,

– δεν υποπίπτουμε σε πανικό, που μόνο κακή διαχείριση θα επιφέρει,

– εφαρμόζουμε την πρόταση που χρησιμοποιείται όσο καμία άλλη τελευταία »ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ».

Υ.Γ.1

Χθές, ως σημάδι των καιρών και παράδειγμα προς μίμηση, αποδήμησε η συμπολίτης μας Π.Σ. σε ηλικία 102 ετών, η οποία ήταν ίσως και η γηραιότερη δημότης μας. Ας γίνει η μακροζωία της κίνητρο για όλους εμάς και πρότυπο για την επίτευξη μιας ανώδυνης διαβίωσης χωρίς περιορισμούς, στερήσεις και φόβο.

Υ.Γ.2

Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Υ.Γ.3

Σε προηγούμενη ανακοίνωση που έγινε το Σάββατο στις 07.03.2020 συνεστήθη να μην υπάρξει πανικός, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτήν την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά όλοι μας και να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα με όσο γίνεται λιγότερες απώλειες. Το ίδιο συστήνεται και τώρα ψυχραιμία, όχι πανικός, όχι παραπληροφόρηση.

Η πατρίδα μας αξίζει καλύτερες μέρες, το ίδιο και εμείς.»

Σχολιάστε