My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Γλύτωσε η ΚΔΕΚ το “λουκέτο”

*Δήλωση του προέδρου της ΝΟΔΕ Κιλκίς.

Με τη ψήφο της μειοψηφίας αποφεύχθηκε τελικά το “λουκέτο” στη Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (ΚΔΕΚ). 

Συγκεκριμένα, με την υπερψήφιση του προϋπολογισμού της Επιχείρησης και από τη μειοψηφία, στη 2η κατά σειρά συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου τέθηκε το θέμα, διασκεδάστηκε ο κίνδυνος να επέλθει καίριο πλήγμα στη κοινωνική πολιτική του δήμου και απώλεια εργασίας για τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές.

Σχετικά, σε ανακοίνωσή της με τον τίτλο «με την κοινωνική πολιτική δεν παίζουμε παιχνίδια», η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΩΝ αναφέρει τα εξής:

“Την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019, κληθήκαμε για 2η φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς να εγκρίνουμε τον Προϋπολογισμό και το Ετήσιο Σχέδιο Δράσης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (Κ.Δ.Ε.Κ.), έτους 2019.

Προηγήθηκε η… ατυχής συνεδρίαση της 28ης Δεκεμβρίου 2018, όπου το ίδιο θέμα ψηφίστηκε με σχετική πλειοψηφία και όχι με απόλυτη, όπως απαιτείται από τις διαδικασίες και όπως θα έπρεπε πολύ καλά να γνωρίζει το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, με τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους απόντες και με μια συμπολίτευση, σχεδόν υπό διάλυση.

Σίγουρα, την τελευταία πενταετία, η στάση μας σε ό,τι αφορά στην ΚΔΕΚ υπήρξε επιφυλακτική, πάντα όμως στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής μας παρουσίας. Και πως θα μπορούσε άλλωστε να ισχύει το αντίθετο, καθώς οι διαφορές μας με τη διοίκηση του Δήμου, ως προς τον γενικότερο σχεδιασμό και τις πραγματικές δυνατότητες και προοπτικές της, υπήρξαν ουσιώδεις.

Τη θέση μας αυτή ενίσχυε και το γεγονός ότι κάθε φορά που απαιτούσαμε ενημέρωση από τους αρμόδιους αναφορικά με τις δράσεις των κοινωνικών δομών, τους ωφελούμενους, τον βαθμό ικανοποίησης αυτών ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες κ.ο.κ., δεν λαμβάναμε ποτέ ικανοποιητικές απαντήσεις.

Ποτέ όμως δεν αμφισβητήσαμε το έργο που επιτελεί και δεν κρύψαμε το πραγματικό ενδιαφέρον μας και την πεποίθησή μας ότι με σωστό συντονισμό και ορθή αξιοποίηση, η ΚΔΕΚ μπορεί να ξεπεράσει τη στασιμότητα στην οποία έχει περιέλθει και από απλός διαχειριστής προγραμμάτων, μπορεί να καταστεί πραγματικός μοχλός κοινωνικής ανάπτυξης με περισσότερες κοινωνικές υπηρεσίες, δομές μέριμνας και ουσιώδεις δράσεις για όλες τις ηλικίες.

Έτσι και τώρα, αυτήν την τόσο κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της Κ.Δ.Ε.Κ., ο συνδυασμός μας και προσωπικά ο επικεφαλής αυτού, κ. Παύλος Τονικίδης, έλαβε την απόφαση να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό της, προκειμένου να μην ανακύψουν προβλήματα και να συνεχίσει απρόσκοπτα να παρέχει τις υπηρεσίες της στους δημότες του Κιλκίς, κρατώντας ωστόσο, σαφείς αποστάσεις σε σχέση με το γενικότερο πνεύμα που τη διέπει τη δεδομένη στιγμή.

Συναισθανόμενοι πλήρως το βάρος του ρόλου και της λειτουργίας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και κατ’ επέκταση των αποφάσεών μας, δεν μπορούμε να σφυρίξουμε αδιάφορα, παραθέτοντας αστείες δικαιολογίες και επιδεικνύοντας μικροκομματικές συμπεριφορές.

Με την κοινωνική πολιτική δεν παίζουμε παιχνίδια, ούτε φυσικά με την αγωνία και τις τύχες των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και όλων των συμπολιτών μας που απολαμβάνουν αυτές τις υπηρεσίες.”

Δήλωση προέδρου ΝΟΔΕ

Για την ψήφιση του προϋπολογισμού της ΚΔΕΚ, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κιλκίς της ΝΔ, Μηνάς Παπαδόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Αισθάνομαι ευτυχής που η πολιτική μου παρέμβαση για την αδήριτη ανάγκη υπερψήφισης του προϋπολογισμού της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Στην προχθεσινή κρίσιμη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, στην πλειονότητά του, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και με την ψήφο εμπιστοσύνης του κράτησε όρθιους τη Κ.Δ.Ε.Κ. και το εργαζόμενο προσωπικό της στηρίζοντας το προσφερόμενο κοινωνικό τους έργο.

Δε θα σταθώ σε πικρόχολα σχόλια ούτε θα…απολογηθώ για το γεγονός ότι η πολιτική λειτουργία της παράταξης στην οποία ανήκω έχει ως επίκεντρό της τον Άνθρωπο.

Αυτονόητα έκανα το καθήκον μου υπερασπιζόμενος τους εκατοντάδες συμπολίτες μου, ωφελούμενους των κοινωνικών δομών και εργαζόμενους σ’ αυτές.

Αναρωτιέμαι αν οι συντάκτες και υποκινητές των θλιβερών σχολίων έχουν απλώσει ποτέ ένα χέρι βοηθείας σε κάποιον ανήμπορο. Ας το κάνουν και θα συναισθανθούν το μέγεθος και της προσωπικής και της πολιτικής ικανοποίησης.”

Σχολιάστε