My Twitter Feed

15 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σπουδαία έκθεση του ΑΕΙ μας -

Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Παιονία: 2η φάση αδελφοποίησης -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑΟΚ: Σπουδαίο “διπλό” στο Αιγίνιο -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Συναντήσεις Δένδια στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η επίσκεψη Φ. Σαχινίδη στο νομό -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Παππάς: Όχι χρεωκοπία της Υγείας -

Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

“Μοντέλο για τη χώρα το Σταραμάκι” -

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Δένδια για ευρωεκλογές -

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Γκώσατε; Κουράγιο!

Του Τάσου Παππά.


Κατά κανόνα οι θεωρίες συνωμοσίας είναι μια μεγαλοπρεπής μπαρούφα. Υπάρχουν όντως συνωμοσίες, αλλά δεν είναι όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και μακριά μας προϊόν συνωμοσίας. Κατασκευάζονται με μεγάλη συχνότητα και διακινούνται αστραπιαία. Εχουν πολλούς οπαδούς. Είναι φανταχτερές, εξηγούν με απλά λόγια σύνθετα φαινόμενα και ισχυρίζονται ότι έχουν τις λύσεις για τα προβλήματα που υπάρχουν. Δεν είναι εύκολο να τις αποδομήσεις. Αντιστέκονται σθεναρά στις επιθέσεις της κοινής λογικής. Επιμένουν κι ας είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού ότι δεν έχουν βάση. Ακόμη κι όταν η ζωή τις διαψεύδει, αυτές μόνο για λίγο καιρό… ξαποσταίνουν και ξανά προς τη δόξα τραβάνε. Επανέρχονται φορτσάτες και εμπλουτισμένες με νέα στοιχεία που τάχα προέκυψαν στην πορεία και δυναμώνουν το μανιχαϊστικό αφήγημα.

Στο συγκεκριμένο… άθλημα έχουν διακριθεί και η Δεξιά (σε όλες τις εκδοχές της) και η Αριστερά (με πιο σοφιστικέ φρασεολογία). Δεν θα μπορούσε να λείψει από το κάδρο ο σπαρασσόμενος ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δύο διασπάσεις μέσα λίγες μέρες έφεραν τον κατακλυσμό. Πλημμύρες παντού χωρίς να ενεργοποιηθεί το 112. Την αρχή έκαναν αυτοί που αποχώρησαν. Επειδή δυσκολεύονταν να ερμηνεύσουν το αποτέλεσμα της εσωκομματικής μάχης, επειδή δεν μπορούσαν να χωνέψουν το γεγονός ότι ένας τύπος από το πουθενά μπήκε σφήνα και κατάφερε να κερδίσει στην κούρσα διαδοχής απέναντι σε ιστορικά στελέχη με μακρά διαδρομή στον ΣΥΡΙΖΑ, κατέφυγαν στις θεωρίες συνωμοσίας. Το ρεπερτόριο πλούσιο.

Είναι φυτευτός ο Κασσελάκης. Ολα βοούν υπέρ αυτής της άποψης. Ποιος τον φύτεψε; Υποπτοι πολλοί. Μήπως ο Τσίπρας έβαλε το χεράκι του; Δεν αποκλείεται. Είναι απορίας άξιο που δεν παρενέβη αν και του το ζητούσαν μετ’ επιτάσεως πολλοί. Επέλεξε τη σιωπή και αυτό ασφαλώς προβληματίζει. Μήπως έπαιξε βρόμικο ρόλο ο ξένος παράγοντας που μονίμως συνωμοτεί εναντίον της Αριστεράς; Ενδεχομένως. Η Δεξιά του Μητσοτάκη; Πιθανόν. Από τη Δεξιά όλα πρέπει να τα περιμένεις. Είναι ικανή για τα πάντα. Ο σημερινός αρχηγός της έχει κληρονομήσει τα χούγια του πατέρα του. Η διαπλοκή; Ισως. Εχει αποθρασυνθεί. Η ατιμωρησία τη θεριεύει. Ο καθένας μόνος του ή σε συνεργασία; Το ψάχνουμε. Γιατί μπήκαν στον κόπο ο ξένος παράγοντας, η ελληνική Δεξιά και η διαπλοκή να ασχοληθούν με ένα κόμμα που υπέστη δύο μεγάλες εκλογικές ήττες και είχε βυθιστεί στην εσωστρέφεια; Ηταν η χρυσή ευκαιρία. Βρήκαν τον ΣΥΡΙΖΑ τραυματισμένο, σε αναταραχή και είπαν τώρα μπορούμε να εφαρμόσουμε το σχέδιό μας. Ποιο σχέδιο; Να διαβρώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον μετατρέψουν σ’ ένα ακίνδυνο για το σύστημα κόμμα που θα το χρησιμοποιούν σαν τσόντα όποτε υπάρχει ανάγκη. Ανέθεσαν στον Κασσελάκη να το υλοποιήσει. Γκώσατε; Αναμενόμενο.

Δεν γινόταν όμως να μην υπάρξει απάντηση του ίδιου επιπέδου από τους άλλους. Θεωρίες συνωμοσίας οι διαφωνούντες, θεωρίες συνωμοσίας και οι νικητές. Αυτοί ξεκίνησαν να τις διακινούν μετά το πρώτο κύμα αποχωρήσεων. Με το δεύτερο κύμα κλιμάκωσαν. Επρεπε με κάποιο τρόπο να δαιμονοποιήσουν όσους και όσες αποφάσισαν να φύγουν από το κόμμα. Είναι αποστάτες. Με ποιο αντάλλαγμα; Θα φανεί σύντομα. Ηταν εσωτερικός εχθρός. Πέμπτη φάλαγγα του Μητσοτάκη. Υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα για μεγάλο διάστημα. Είναι η «Αριστερά» της υπερφορολόγησης με ριζοσπαστική ρητορική. Μνημονιακός αριστερισμός. Αντικειμενικά εξυπηρετούν τη διαπλοκή. Θα φτιάξουν κομματίδιο μιας χρήσης σαν τα άλλα που στήθηκαν από ισχυρά κέντρα. Θα βοηθήσουν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε συμφωνία με τον Ερντογάν που θα βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα. Γκώσατε; Κουράγιο.

Ανάγωγα

«Δεν μπορεί να είναι ο στόχος για τις ευρωεκλογές το 17%, αλλά αυτό το ποσοστό είναι ένας δείκτης: αν πας πιο κάτω, αυτό σημαίνει πλήρη αποτυχία», είπε στο «Κόκκινο» και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Γιώργος Τσίπρας. Πολύ ψηλά βάζει τον πήχη. Είναι μήνυμα στη νέα ηγεσία;

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε