My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Γιόρτασε η Παιονία τα 100 χρόνια απελευθέρωσης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 100η επέτειο απελευθέρωσης της Παιονίας, παρουσία του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου.

Χθες 23 Οκτωβρίου η  Ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου Παιονίας, Γουμένισσα, φόρεσε τα γιορτινά της και υποδέχτηκε τους επίσημους προσκεκλημένους και πλήθος κόσμου για να γιορτάσει τα 100 χρόνια ελευθερίας .

Μετά την δοξολογία στην Ιερά Μονή Παναγίας Γουμένισσας, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Δημήτριος, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δάσκαλος Κωνσταντίνος Ίντος, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στο Ηρώο των Μακεδονομάχων και κατάθεση στεφάνων.

Ακολούθησε παρουσία του  κ. Καράογλου, παρέλαση τμημάτων σχολείων, πολιτιστικών συλλόγων, Σ.Ε.Ο., και τμημάτων Στρατού.

Μετά το τέλος της παρέλασης παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τους συλλόγους, «Παίονες», «Άγιος Τρύφων» και «Διογένης ο Σινωπεύς».

Στη συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση από τον δήμαρχο Παιονίας, Αθανάσιο Λαπόρδα, στο ΚΑΠΗ της Γουμένισσας .

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης,  ο βουλευτής ν.Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης, ο αναπληρωτής δήμαρχος Κιλκίς Περικλής Κολότσιος , ο διοικητής της 2ας Μεραρχίας Πεζικού υποστράτηγος Πέτρος Γεωργίου, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Παρασκευάς Μαραπίδης κ.α.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε διάλεξη με θέμα «Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-1913 – Η Απελευθέρωση της Γουμένισσας», με ομιλητή τον εκπαιδευτικό, συγγραφέα και ιστορικό Χρήστο Ίντο και ακολούθησε συναυλία από την χορωδία ενηλίκων του Δημοτικού Ωδείου Παιονίας .

 

 

 

 

Σχολιάστε