My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Γιορτή Κιλκίς για απελευθέρωση

Μηνύματα ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΟΔΕ ΝΔ, Δ. Κυριακίδη και Κ. Κιλτίδη.

Εκδηλώσεις εορτασμού της 106ης επετείου της ιστορικής Μάχης του Κιλκίς και της απελευθέρωσης της πόλης πραγματοποιούνται στη πρωτεύουσα του νομού μας σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Πέμπτη 20η Ιουνίου 2019

Διαδραστική εκδήλωση με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής του Γ’ Σ.Σ. “Σελίδες ημερολογίου, Δι’ εφ’ όπλου λόγχης”

Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς, 8 μ.μ.

71η Α/Μ Ταξιαρχία “Πόντος” – Δήμος Κιλκίς

Παρασκευή 21η Ιουνίου 2019

Ώρα 8:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς (Λ.Α.Φ.) Κιλκίς

Ώρα 10:10 Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Κιλκίς

Ώρα 10:15 Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Ώρα 10:30 Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Εκπαιδευτικό κ. Κωνσταντίνο Ταλαμπίρη, Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Στη συνέχεια μετάβαση στον ιερό χώρο του Ηρώου Μάχης του Κιλκίς

Ώρα 11:00 Τελετή στο Ηρώο Μάχης του Κιλκίς:

-Επιμνημόσυνη δέηση

-Προσκλητήριο νεκρών

-Κατάθεση στεφάνων

-Τήρηση σιγής ενός λεπτού

-Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

-Ξενάγηση στο Πολεμικό Μουσείο Κιλκίς

Ώρα: 12:00 Παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων επί της οδού 21ης Ιουνίου

Μουσική Παράσταση “Ερωτόκριτος”

Με μια ανάγνωση του Ερωτόκριτου διαφορετική από τις συνηθισμένες που προτείνουν οι Χαΐνηδες και η ομάδα ελλήνων χορευτών και ακροβατών Κι όμΩς κινείται γιορτάζει ο Δήμος Κιλκίς τα “Ελευθέρια 2019” την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 και ώρα 9.30 το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο Λόφου Αγ. Γεωργίου

Είσοδος ελεύθερη

Η μουσική παράσταση Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου είναι μια τραγουδαφήγηση, που πότισε, με τέτοιο απόλυτο τρόπο, τη μουσική παράδοση, έπλασε σε μεγάλο βαθμό τη γλώσσα που μιλιέται σε αυτόν τον τόπο, συγκίνησε γενιές ανθρώπων, τους δάνεισε εικόνες και σύμβολα για τον έρωτα, τον ηρωισμό, τη φιλία, τη γενναιότητα, την αξιοπρέπεια, τον πόνο, το σωστό, το λάθος και τελικά υιοθετήθηκε απόλυτα ως σύμβολο-αντιπρόσωπος του πολιτισμού τους.

Την Κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις για την ιστορική μάχη του Κιλκίς και την απελευθέρωση της Πόλης θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Γεώργιος Φλωρεντής.

Μηνύματα

Μήνυμα της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ

Την 21η Ιουνίου του 1913 οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις  μετά από σκληρές συγκρούσεις με τους Βουλγάρους, εισήλθαν στο Κιλκίς και έθεσαν την πόλη υπό ελληνικό έλεγχο.Οι μάχες ήταν πεισματώδεις και πολλές φορές διεξάγονταν σώμα με σώμα και εφ’ όπλου λόγχη. Οι ελληνικές απώλειες υπήρξαν μεγάλες όπως και των Βουλγάρων . Μετά την επικράτηση των ελληνικών όπλων, ανακοινώθηκε στον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο η κατάληψη της πόλης που επετεύχθη μετά από τριήμερη σφοδρή μάχη.

Η μάχη του Κιλκίς έκρινε την νικηφόρα έκβαση του Β’ Βαλκανικού πολέμου. Σήμερα, 106 χρόνια μετά τιμούμε τους νεκρούς αυτής της ιστορικής μάχης και αναστοχαζόμενοι τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι της πόλης του Κιλκίς τις δεκαετίες του Μεσοπολέμου αλλά και της μεταπολεμικής περιόδου, καλούμαστε  ν’ ανοίξουμε  δρόμους προς το μέλλον. Αποτελεί καθήκον μας, λοιπόν, να αγωνισθούμε για ένα αύριο που θα διασφαλίζει την ελευθερία, την ισονομία και την αλληλεγγύη και θα ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Μήνυμα της ΝΟΔΕ Κιλκίς της ΝΔ

«Μετά χαράς αναγγέλλω την κατάληψιν του Κιλκίς, μετά τριήμερον σφοδρόν αγώνα. Ο εχθρός καταδιώκεται κατά πόδας. Ηθικόν στρατού μας έκτακτον».

Το μήνυμα αυτό υπό την μορφή τηλεγραφήματος του Ελληνα επιτελάρχη αντιστρατήγου Βίκτωρα Δούσμανη προς τον τότε πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο αποτελεί την ιστορική αναφορά ότι η Μάχη του Κιλκίς στις 21 Ιουνίου 1913 έλαβε τέλος με νίκη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Μια μάχη τόσο σπουδαία αλλά ταυτόχρονα με ιδιαιτέρως βαρύ κόστος σε αίμα καθώς οι απώλειες ήταν τεράστιες. 8.828 άνδρες (στρατιώτες και αξιωματικοί) έδωσαν και την ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Οπως ασφαλώς και για τους ηττημένους και διωκόμενους από τον περήφανο ελληνικό στρατό Βουλγάρους οι οποίοι εποφθαλμιούσαν την γη της Μακεδονίας μας μετρούν και αυτοί βαρύτατες απώλειες (6.971 άνδρες νεκροί και τραυματίες, καθώς και 2.500 αιχμάλωτοι).

Η ένδοξη και συνάμα επική αυτή μάχη του Κιλκίς αποτελεί, έναν αιώνα και έξι έτη μετά, οδηγό μας πως όταν ως Ελληνες είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά τίποτε και κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει και να μας νικήσει σε όλα τα επίπεδα.

Για την θυσία των Ηρώων Ελλήνων του Ιουνίου του 1913 που ”έπεσαν” στο πεδίο της Μάχης προκειμένου εμείς σήμερα να ζούμε ελεύθεροι αποδίδουμε τιμή και ευγνωμοσύνη και διδασκόμασθε από τις χρυσές στιγμές της ιστορίας μας αυτό που με λίγα λόγια απέδωσε εύγλωττα ο Ανδρέας Κάλβος με τη φράση του: θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία . Σήμερα κυρίως όσο ποτέ άλλοτε στις δύσκολες ώρες που περνά η Πατρίδα μας αντιμετωπίζοντας έναν άλλο εχθρό τον οικονομικό που οι συνθήκες επιβάλλουν να έχουμε διαυγή μνήμη, ομόνοια και ομοψυχία προκειμένου και πάλι να σταθούμε όρθιοι ως Εθνος και ως ανεξάρτητο κράτος.

Ζήτω η 21η Ιουνίου 1913,

Χρόνια Πολλά.

Μήνυμα του νεοεκλεγμένου δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη

Με σεβασμό στη μνήμη των χιλιάδων ηρώων που έπεσαν μαχόμενοι για τα ανώτερα ιδανικά της Πατρίδας, τη λευτεριά, τη δικαιοσύνη, την προάσπιση της ιερής γης της Μακεδονίας μας, τιμούμε φέτος την 106η επέτειο της ιστορικής μάχης του Κιλκίς.

Η επική γιγαντομαχία του Κιλκίς, που καθόρισε εν πολλοίς την έκβαση του β’ βαλκανικού πολέμου, συνιστά ένα ιστορικό αφήγημα που προσφέρεται για βαθιά μελέτη και χρησιμεύει ως φωτεινός φάρος αισιοδοξίας στα χρόνια της ειρήνης.

Η γενναιότητα του ελληνικού στρατού και  δεκάδων εθελοντών, που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο εθνικό προσκλητήριο της Πατρίδας μας αφήνοντας την τελευταία πνοή τους στις πυρωμένες λοφογραμμές του Κιλκίς, αποδεικνύει ότι η ελληνική ψυχή, φτιαγμένη από το άριστο υλικό της αρετής, είναι ικανή να ανατρέψει και τις πιο δυσμενείς συνθήκες και να πετύχει το ακατόρθωτο.

Το μεγαλείο ενός λαού, που όπως εύστοχα επισημαίνει και ο ποιητής, δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του, στεφανώθηκε με κλέος και μεταφέρεται σήμερα και στη δική μας γενιά, με ειρηνικό πρόσημο για να σταθούμε αντάξιοι της μεγάλης θυσίας του 1913 οικοδομώντας έργα προόδου και δημιουργίας στον τόπο μας.

Μήνυμα Κώστα Κιλτίδη 

Τιμούμε την φονικότερη Μάχη των Βαλκανικών πολέμων. Η τριήμερη μάχη του Κιλκίς με την νίκη του Ελληνικού Στρατού, σηματοδότησε την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Σήμερα, Έλληνες πολιτικοί απαξιώνουν και ατιμάζουν την μνήμη ηρώων με συμφωνίες τύπου «Πρεσπών».

Δεν αντέχεται και δεν πρέπει να ξεχαστεί αυτή η εθνική υποχώρηση. Ότι  κατακτήθηκε με αίμα, δεν προδίδεται αναίσχυντα.

Σχολιάστε