My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Για το συμφέρον της παράταξης

Του Τάσου Παππά.


«Αντιλαμβάνομαι τις συζητήσεις που γίνονται πέριξ και τους μετά Χριστό προφήτες, αλλά κάποια στιγμή με νηφαλιότητα, με ψυχραιμία πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι είναι ένα εθνικό θέμα που πρέπει όλη η κριτική που υπάρχει να είναι με βάση το πραγματικό αποτέλεσμα». Η δήλωση ανήκει στον Νίκο Χαρδαλιά, ωστόσο παρόμοιες έχουν κάνει ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για τον προϋπολογισμό ήταν χαρακτηριστική. Ακούγοντάς τον αναρωτιόσουν αν αυτός και εσύ κατοικείτε στην ίδια χώρα. Σίγουρα δεν έχετε την ίδια αγωνία για το σήμερα και το αύριο (σε άλλη τάξη αυτός, σε άλλη τάξη εσύ, ναι υπάρχουν ακόμη τάξεις). Σίγουρα δεν έχετε τις ίδιες προσλαμβάνουσες (αυτός ενημερώνεται αποκλειστικά από τους συμβούλους-κόλακες που του κάνουν το μαύρο άσπρο).

Σίγουρα δεν αναλύετε με τα ίδια εργαλεία την πραγματικότητα (αιρετικός όποιος αμφισβητεί το ευαγγέλιο του νεοφιλελευθερισμού). Αλλά διάολε, τόσο μεγάλη απόσταση ανάμεσα στην εικόνα που έχει σχηματίσει για το τι συμβαίνει και σ’ αυτό που βιώνουν οι κοινοί θνητοί; Οι άριστοι που μας κυβερνούν δεν γουστάρουν την κριτική, είναι αλλεργικοί στην αυτοκριτική και διαπρέπουν στην καταστροφολογία για να πλήξουν τους πολιτικούς αντιπάλους τους. Πιστεύουν ότι είναι η καλύτερη κυβέρνηση από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Η πιο αποτελεσματική σε όλη την Ευρώπη στη διαχείριση της πανδημίας. Η πιο γενναιόδωρη στον πλανήτη απέναντι σε όσους πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Είναι μια κυβέρνηση που σέβεται τους θεσμούς, χτυπάει χωρίς έλεος την παραβατικότητα και μάχεται από τα ξημερώματα μέχρι αργά το βράδυ για να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα. Το λένε τα… ανεξάρτητα και… πολυφωνικά μέσα ενημέρωσης. Το επιβεβαιώνουν τα… αντικειμενικά γκάλοπ. Οπότε αφήστε τις γκρίνιες, κόψτε τις μιζέριες, κλείστε τα αυτιά σας στις Σειρήνες του λαϊκισμού, απομονώστε τους δημαγωγούς και στηρίξτε την γιατί το θέμα είναι εθνικό. Περίεργη αντίληψη έχουν οι κυβερνώντες για το τι είναι εθνικό θέμα. Από τη μέχρι τώρα πρακτική τους δίνουν την εντύπωση ότι η έγνοια τους δεν είναι πώς θα υπηρετήσουν το συμφέρον της πατρίδας (έτσι κι αλλιώς προβληματική έννοια), αλλά πώς θα στήσουν ένα καθεστώς που θα ενισχύσει την παράταξή τους.

Απευθείας αναθέσεις σε φίλους επιχειρηματίες, τροπολογίες της νύχτας για να εξυπηρετηθούν κολλητοί και συγγενείς, μετακλητοί με τον σωρό, άλλα σχέδια νόμου μπαίνουν στη διαβούλευση, άλλα κατατίθενται στη Βουλή, νομοθετικές ρυθμίσεις που τσαλαπατούν άρθρα του Συντάγματος, παραπλανητικές αερολογίες για να καλλωπιστούν τα πεπραγμένα υπουργών, συνειδητά ψέματα για να φασκιωθούν οι τρύπες που δημιουργούν οι ιδεοληψίες των τεχνοκρατών που ήρθαν από την αγορά για να βάλουν τάξη και σ’ αυτήν θα επιστρέψουν αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια.

Ανατρέπουν κατακτήσεις στα εργασιακά για να ικανοποιήσουν τον ΣΕΒ. Αρνούνται να επιτάξουν τις ιδιωτικές κλινικές για να μη θίξουν τους ιδιοκτήτες τους. Μοιράζουν επιστρεπτέες προκαταβολές στους πολλούς, κλείνουν τα αυτιά τους στις επίμονες εκκλήσεις για βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ, αδιαφορούν για τα μεσαία στρώματα γιατί λειτουργούν σαν βαρίδια για την οικονομία. Πιέζουν τις τράπεζες να δώσουν δάνεια στους μεγάλους επιχειρηματίες για να κάνουν αυτοί επενδύσεις και να φωτογραφηθούν μαζί τους οι υπουργοί.

Διευκολύνουν τους καναλάρχες που υποτίθεται πως πένονται. Δεν σκοτίζονται για την κατάσταση που επικρατεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία, έσπασαν όλα τα ρεκόρ στις εκκρεμείς συντάξεις, απορρίπτουν μετά βδελυγμίας τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, επιδίδονται σε αμετροεπείς παλικαρισμούς για να συνετίσουν όσους αμφισβητούν τις επιλογές τους, παρουσιάζουν ως άτρωτο μύθο τη θεωρία ότι δεν υπάρχει εναλλακτική, απαιτώντας από τους διαφωνούντες να συνθηκολογήσουν χωρίς όρους. Δείχνουν με τον πιο κραυγαλέο τρόπο τι εννοούν όταν λένε ότι το θέμα είναι εθνικό.

Ανάγωγα

Οι δάσκαλοι εναντίον της Κεραμέως. Οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης εναντίον της Κεραμέως. Οι πρυτάνεις των ΑΕΙ εναντίον της Κεραμέως. Το Τεχνικό Επιμελητήριο εναντίον της Κεραμέως. Το Οικονομικό Επιμελητήριο εναντίον της Κεραμέως. Ζηλευτή επίδοση. Και να πεις ότι όλοι αυτοί είναι ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ ή ρέπουν προς τον αριστερισμό; Κάθε άλλο. Η Δεξιά έχει το πάνω χέρι. Το πρησμένο εγώ της σπάει τα μούτρα του.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε