My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Για το νέο ρόλο της Πειραιώς

eve-kilkis1Συνάντηση με ομάδα υψηλόβαθμων στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς είχε στο Επιμελητήριο Κιλκίς την Τρίτη 18 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος και μέλη της διοίκησης του φορέα, με αντικείμενο τον νέο ρόλο της Τράπεζας, ο έλεγχος της οποίας όπως και των άλλων Τραπεζών έχει περιέλθει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της Τράπεζας τόνισα ότι αυτή δεν λειτουργεί πλέον ως ένα απρόσωπο ίδρυμα που χρηματοδοτεί απλά τις επιχειρηματικές δράσεις αλλά και ως σύμβουλος επιχειρείν. Οι δε προτεραιότητες είναι η χρηματοδότηση του Πρωτογενούς Τομέα, η ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας γενικότερα, καθώς και η εξαγωγική διαδικασία  μέσω της εξωστρέφειας. Όσο για τον Πρωτογενή Τομέα, η τράπεζα έχει ήδη προχωρήσει στην χρηματοδότηση της Συμβολαιακής Γεωργίας.

eve-kilkis2Στην δραστική ενίσχυση του Πρωτογενούς Τομέα επικέντρωσε την τοποθέτηση του, ο πρόεδρος  του Επιμελητηρίου. Ο κ. Τονικίδης αναφέρθηκε επίσης στην πρακτική των μέχρι τώρα χρηματοδοτήσεων και δανειοδοτήσεων, την οποία χαρακτήρισε άναρχη. “Αυτή η ανεξέλεγκτη διαδικασία” τόνισε ο κ. Τονικίδης “οδήγησε στο να γίνουν τα δάνεια από ενίσχυση, βρόγχοι θανατηφόροι για την επιχειρηματικότητα”.

Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η συνέχεια των επαφών με τελικό στόχο την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Τράπεζας και Επιμελητηρίου.

Εκτός του κ. Τονικίδη στη συνάντηση συμμετείχαν οι αντιπρόεδροι του Επιμελητηρίου, Ευθύμιος Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος  Σιωνίδης, ο διοικητικός προϊστάμενος Γεώργιος Ηλιάδης και ο αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Επιμελητηρίου Μιλτιάδης Αμανατίδης. Από πλευράς ΑΝΚΙ συμμετείχε ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης.

Σχολιάστε