My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Για τον απολογισμό του Δήμου Κιλκίς

Για τον πρόσφατο απολογισμό της Διοίκησης του Δήμου Κιλκίς, η Λαϊκή Συσπείρωση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

“Όσο και αν είναι σημαντικό να γίνεται απολογισμός κάθε διοίκησης ενός Δήμου, άλλο τόσο σημαντικό είναι το περιεχόμενο αυτού του απολογισμού. Δεν αρκεί να παρουσιάζονται μια σειρά ενέργειες και έργα του Δήμου ή να δίνονται υποσχέσεις για νέα έργα. Το σημαντικό είναι το έργο της Διοίκησης του Δήμου Κιλκίς να έχει στο επίκεντρό του τους ανθρώπους του, τους δημότες του, τους εργαζόμενούς του.

Το πραγματικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι «Δήμος για ποιον;». Σ’ αυτό το ερώτημα, όσο και αν ο Δήμαρχος λέει ότι είναι «Δήμαρχος όλων των Κιλκισιωτών», η πραγματικότητα τον διαψεύδει.

Σίγουρα κανείς δεν περιμένει μέσα σε 5 μήνες να έρθουν τα πάνω – κάτω. Όμως, επιβεβαιώνεται, σε κάθε βήμα της νέας διοίκησης του Δήμου Κιλκίς και όσων τη στηρίζουν από την αντιπολίτευση, ότι είναι τόσο «νέα» όσο και η προηγούμενη διοίκηση. Ότι για να στηρίξει διάφορα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, βάζει στην άκρη τις ανάγκες του λαού. Το ειδυλλιακό Κιλκίς που παρουσίασε ο Δήμαρχος δεν πείθει κανέναν.

Αλήθεια, για ποια «κανονικότητα» μιλάει ο Δήμαρχος όταν βγάζει από το κάδρο της ζωής του λαού του Κιλκίς τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, τα άδεια μαγαζιά, το ελάχιστο αγροτικό εισόδημα, την εντατικοποίηση της εργασίας, τις ευέλικτες σχέσεις εργασίας, τη μαύρη εργασία, τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα, τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης (που ψηφίζει αυτές τις μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ), τις απαγορεύσεις και την καταστολή που ετοιμάζει με νέο νομοσχέδιο η ΝΔ ενάντια στις κινητοποιήσεις και το εργατικό – λαϊκό κίνημα, τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις;

Αλλά και σε ότι αφορά την Τοπική Κοινωνία, για σε ποια «κανονικότητα» αναφέρεται;

Στα lifting στο οδικό δίκτυο, το οποίο χαλάει την επόμενη μέρα; Στις επί μέρους αναπλάσεις σε πάρκα, οι οποίες είναι σταγόνα στον ωκεανό και γίνονται για τα μάτια του κόσμου; Στα ψίχουλα που δίνει για την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, και την ίδια ώρα διατηρείται ο εμπορευματικός τους χαρακτήρας, με τους πολίτες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μορφώσουν, να ψυχαγωγήσουν, να αθλήσουν τα παιδιά τους;

Όλους αυτούς τους μήνες η Διοίκηση του Δήμου Κιλκίς τι έχει ζητήσει και τι έχει διεκδικήσει από την Κυβέρνηση; Ή μόνο αρέσκεται να εκθειάζει το αντιλαϊκό της έργο;

Ο λαός του Κιλκίς δεν θα ξεχάσει ότι στα έργα και τις ημέρες αυτής της διοίκησης, που ακολουθεί την πολιτική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», έχει καταγραφεί ήδη το ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας (όπως είναι το οικόπεδο Σαμαρά), έχει καταγραφεί ήδη η κατάπτυστη συμφωνία του Δήμου με το ΝΑΤΟϊκό ΠΚΕΕΥΕ που εδρεύει στην Κρηστώνη και πολλά άλλα.

Οι Κιλκιισιώτες και οι Κιλκισιώτισσες γνωρίζουν καλά, ότι παρά τα όσα λέει ο Δήμαρχος:

             Οι δημοτικοί φόροι και τα τέλη παραμένουν στα ύψη.

             Υπάρχουν πολλά νήπια και βρέφη εκτός παιδικών σταθμών και οι γονείς συνεχίζουν να πληρώνουν.

             Τα σχολικά κτίρια είναι παλιά, τα μέτρα ενίσχυσης και συντήρησης ελάχιστα, ότι λειτουργεί Νηπιαγωγείο ακόμα και σε κατάστημα οικοδομής.

             Οι σχολικές επιτροπές χρηματοδοτούν ένα μικρό μέρος των δαπανών των σχολείων και τα υπόλοιπα τα βάζουν από την τσέπη τους οι Γονείς και Σύλλογοί τους.

             Οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι «τα φέρνουν ίσα – ίσα βόλτα», γιατί τα οικονομικά τους είναι πενιχρά και αναγκάζονται να «πουλούν ως εμπόρευμα τις παροχές τους» για να λειτουργούν στοιχειωδώς.

             Οι μετακινήσεις εντός του Δήμου αποτελούν ένα Γολγοθά, είτε λόγω του κακού οδικού δικτύου, είτε λόγω των ελάχιστων δρομολογίων του ΚΤΕΛ προς τα χωριά, είτε λόγω των πανάκριβων καυσίμων.

             Το νερό όχι μόνο παρέχεται ως ακριβό εμπόρευμα στους Δημότες, αλλά σε πολλές περιοχές παραμένει ακατάλληλο, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για το άμεσο μέλλον.

             Το προσωπικό του Δήμου δεν είναι επαρκές και εξαντλείται σωματικά και πνευματικά κάτω από την πίεση, τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, τις ελλείψεις σε μέσα, και πολλά ακόμα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς» το είχε δηλώσει τόσο προεκλογικά, όσο και μετά τις εκλογές, ότι θα στηρίξει κάθε μικρή ή μεγαλύτερη κίνηση που θα έχει κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών του λαού του Κιλκίς. Θα συνεχίζει να βρίσκεται, όμως, και απέναντί από κάθε επιλογή της Διοίκησης του Δήμου και όσων πρόθυμων τη στηρίζουν, που δεν υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς» καταθέτει – και με αφορμή το δημόσιο απολογισμό του Δημάρχου – στο λαό του Κιλκίς μια πρόταση αγωνιστικής διεκδίκησης, η οποία είναι ρεαλιστική ακριβώς γιατί πατάει πάνω στις ανάγκες του λαού του Κιλκίς και στην ανάπτυξη των επιστημών, της τεχνολογίας, των ανθρώπινων ικανοτήτων.

             Να μειωθούν οι δημοτικοί φόροι και τα ανταποδοτικά τέλη. Να προστατευτούν οι πιο αδύναμοι, οι άνεργοι και οι απολυμένοι εργαζόμενοι, οι τρίτεκνοι, οι πολύτεκνοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες, τα ΑμΕΑ, οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα.

             Να προσληφθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, να στηριχτεί το προσωπικού του Δήμου.

             Να κατασκευαστεί στην πόλη του Κιλκίς νέο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, ώστε να καλύπτονται οι σημερινές ανάγκες. Να επισκευαστούν τα σχολεία της πόλης και των χωριών.

             Να αυξηθούν τα κονδύλια προς τις σχολικές επιτροπές, ώστε οι γονείς να μην πληρώνουν για τη δημόσια εκπαίδευση.

             Να διευρυνθεί το δίκτυο των παιδικών σταθμών τόσο στην πόλη όσο και στις δημοτικές ενότητες που δεν υπάρχουν παιδικοί σταθμοί, ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες.

             Να μειωθούν τα τιμολόγια του νερού. Να παρθούν μέτρα για την καλή ποιότητα του νερού σε όλο το δήμο. Να κατασκευαστούν οι αναγκαίες υποδομές σε ύδρευση, αποχέτευση και άρδευση.

             Να παρθούν μέτρα για την ουσιαστική και ποιοτική επισκευή και συντήρηση του οδικού και αγροτικού δικτύου, στο οποίο κινούνται καθημερινά οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες, οι μαθητές του δήμου.

             Να σχεδιαστούν τα αναγκαία έργα και να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, όπως πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί, αποκλεισμοί από χιόνια.

             Να ενισχυθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και οι πολιτιστικοί σύλλογοι του δήμου με την απαραίτητη χρηματοδότηση και τις αναγκαίες υποδομές.”

Σχολιάστε