My Twitter Feed

4 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΚΙΝΑΛ: Ικανοποίηση για εκλογές -

Δευτέρα, 4 Μάρτιος, 2019

Μεγάλο «διπλό» του Αλέξανδρου -

Δευτέρα, 4 Μάρτιος, 2019

«Τέλος εποχής» για Θ. Πασσαλίδη; -

Δευτέρα, 4 Μάρτιος, 2019

Αίας: Στους 16 της χώρας οι Νεάνιδες! -

Κυριακή, 3 Μάρτιος, 2019

«Στο αυλάκι» το νερό από Πάικο -

Σάββατο, 2 Μάρτιος, 2019

Ερώτηση ΚΚΕ για Χειρουργική -

Παρασκευή, 1 Μάρτιος, 2019

ΚΚΕ: Βανδάλισαν τα γραφεία Κιλκίς -

Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος, 2019

«Επαναλειτουργεί η Χειρουργική» -

Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος, 2019

Για τον απολογισμό Σχολικής Επιτροπής

Σχετικά με τον απολογισμό της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παιονίας, από τη Λαϊκή Συσπείρωση εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παιονίας πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο συγκεκριμένος απολογισμός, όσο κι αν φαίνεται άρτιος λογιστικά, δεν μπορεί να κρύψει τη δύσκολη πραγματικότητα την οποία βιώνουν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης της παιδείας τόσο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και άλλων, όσο και από τη σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την πολιτική, δυστυχώς, δεν αντιπολιτεύεται και ανέχεται η Δημοτική Αρχή, αλλά και η αντιπολίτευση, η οποία μπορεί να ανοίγει δευτερεύοντα ζητήματα και να υψώνει τους τόνους της αντιπαράθεσης γι’ αυτά, αλλά για την ουσία δεν λέει κουβέντα.

Στο ερώτημα: «γιατί σήμερα δεν παρέχεται Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά του Δήμου και τι έχει κάνει η διοίκηση του Δήμου Παιονίας γι’ αυτό;» δεν απαντάει κανένας επί της ουσίας.

Η πραγματικότητα στο Δήμο Παιονίας είναι γνωστή σε όλους:

  • Ένα σημαντικό μέρος του καθημερινού κόστους για τη λειτουργία των σχολείων προέρχεται από τις τσέπες των γονιών (κάποιες φορές και των εκπαιδευτικών), και την εθελοντική δράση τους.
  • Σημαντικό μέρος της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων συχνά προκύπτει από διάφορους «ευεργέτες» – επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι απολαμβάνουν σειρά προνομίων από τις κυβερνήσεις (φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις κ.ά.), όπως το Ίδρυμα «Νιάρχος» αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής.
  • Η ανακαίνιση και οι εργασίες συντήρησης των σχολείων δεν αποτελούν προτεραιότητα της Διοίκησης του Δήμου μιας και οι περισσότερες εργασίες δεν πραγματοποιούνται στην ώρα τους. Παράλληλα σοβαρά ζητήματα στατικής επάρκειας και υποδομών παραμένουν μετέωρα.
  • Εδώ και πάνω από έναν χρόνο δεν υπάρχουν παιδικές χαρές και όργανα για δραστηριότητες στις αυλές των Νηπιαγωγείων, ενώ τα κλειστά γυμναστήρια στα Δημοτικά Σχολεία είναι είδος υπό εξαφάνιση.
  • Σήμερα υπάρχει τεράστια ανάγκη από τη λειτουργία νέου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου, όπως και Γυμνασίου και Λυκείου, στο Πολύκαστρο, για να σταματήσει η συγκέντρωση ακόμα και 25 μαθητών στις μικρές τάξεις, για να υπάρξουν ελεύθεροι χώροι που να καθιστούν λειτουργικά τα σχολεία.
  • Την ίδια ώρα κυριαρχούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις στην εκπαίδευση, με τις συμβασιούχες καθαρίστριες και τους σχολικούς τροχονόμους, ενώ πάνω από το 20% των εκπαιδευτικών είναι αναπληρωτές.

Γι’ αυτή την δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν στα σχολεία εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές δεν μιλάει κανένας, ούτε η Διοίκηση ούτε η Αντιπολίτευση.

Η Διοίκηση του Δήμου Παιονίας, εφαρμόζει κατά γράμμα όλα αυτά τα χρόνια τις πολιτικές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τις πολιτικές της ΕΕ, που πετσοκόβουν τη χρηματοδότηση στην παιδεία και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, για να διατηρεί στα ύψη την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής βρίσκεται η πρόταση του ΚΚΕ, η οποία έχει στο επίκεντρό της τις Λαϊκές Ανάγκες, γι’ αυτό και διεκδικεί Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους, μέσα από ένα Σύγχρονο Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο και Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή.

Αυτή την πρόταση υπηρέτησαν οι Δήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπου άσκησαν διοίκηση, οι οποίοι στήριξαν έμπρακτα τα δημόσια σχολεία και ακολούθησαν το δρόμο της διεκδίκησης.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία μπορούν και από την πραγματικότητα που υπάρχει στα δημόσια σχολεία να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, και να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που υπονομεύουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Να κάνουν οι ίδιοι τη διαφορά δυναμώνοντας τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τη μόνη δύναμη που μπορεί να μπει μπροστά για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, στην εργασία, την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και αλλού.

Να δώσουν το παρών στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου, την Κυριακή 17 Μαρτίου, στις 11:00 το πρωί, με ομιλητές τον Τάσο Βασιλακάκη, υποψήφιο Δήμαρχο Παιονίας με τη «Λαϊκη Συσπείρωση» και τον Σωτήρη Αβραμόπουλο, υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκη Συσπείρωση».

Σχολιάστε