My Twitter Feed

5 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Για την συνεδρίαση του ΔΣ Κιλκίς

Με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, η Λαϊκή Συσπείρωση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς αναδείχθηκε για ακόμη μία φορά η οργανωμένη προσπάθεια της δημοτικής αρχής να πείσει συμβούλους και λαό ότι όλα όσα κάνει είναι προς όφελος των πολλών, ακόμα και όταν οι αναφορές τους αφορούσαν εργολάβους, έλλειψη προσωπικού και ευλαβική πίστη στους άδικους νόμους, που διαχρονικά έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις.

Φυσικά, όπως συμβαίνει συστηματικά, απέφυγε να απαντήσει σε καίριες επισημάνσεις των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, αναφορικά με μια σειρά ζητήματα! Η διοίκηση του δήμου δεν έκρινε απαραίτητο να απαντήσει αν ο απερχόμενος πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας του δήμου, έχει δικαίωμα να υπογράφει συμβάσεις, με απευθείας ανάθεση, παρά την λήξη της θητείας του και χωρίς να υπάρχει κάποια κανονιστική απόφαση, ως την στιγμή της υπογραφής.

Δεν απάντησαν επίσης στο ερώτημα μας για το πόσο παιδαγωγικά ορθή πρακτική θεωρούν τις απειλές σε μαθητές για μηνύσεις, του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας και διευθυντή του 3ου Γυμνασίου. Στο θέμα της θέρμανσης στα σχολεία του δήμου απάντησαν ότι οι δεξαμενές στα σχολεία έχουν πετρέλαιο και όχι τον λόγο που κρυώνουν οι μαθητές και κινητοποιούνται. Στην παρατήρηση για τους αύλειους χώρους των σχολείων και τις εισόδους τους, απαντούσαν ότι “ο δήμος είμαστε όλοι και ότι πρέπει ο καθένας μας να καθαρίζει το πεζοδρόμιο του”.

Φυσικά, ο αντιδραστικός κανονισμός του δημοτικού συμβουλίου δεν επιτρέπει να δευτερολογούν οι σύμβουλοι. Ακόμα και όταν ο δήμαρχος ανοίγει θέματα που χρήζουν απάντησης και δικαίως οι σύμβουλοι απαιτούν να εκφράσουν την γνώμη τους! Αυτά θα χρειαστεί να τα σκεφτεί καλύτερα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στη λογική του πόσο ευθυγραμμίζονται τέτοιες πρακτικές με τις γενικότερες δημοκρατικές ευαισθησίες που επικαλούνται.

Και το αποκορύφωμα! Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας κουβέντα για όλα αυτά. Αν έχουμε τέτοιους φίλους τι τους θέλουμε τους εχθρούς! Τι να περιμένει κανείς από άτομα που προεκλογικά προέκριναν τη συγγενική και φιλική σχέση τους με τους συνδημότες  και όχι τις θέσεις και προτάσεις τους!

Βέβαια, στο συμβούλιο δεν έλειψαν και οι αβρότητες. Αρχικά μεταξύ δημάρχου και αντιδημάρχων. Καθείς έλεγε τι καλά που κάνει την δουλειά του ο διορισμένος από τον ίδιο! Συγχαρητήρια όμως υπήρξαν στην δημοτική αρχή και από την παράταξη το “Νέο Κιλκίς”, που δεν είδαν μάλλον την κατάσταση στις εισόδους των σχολείων, στους αύλειους χώρους και σε διάφορα άλλα σημεία αρμοδιότητας του δήμου κατά την διαχείριση της πρόσφατης χιονόπτωσης ύψους μόλις 10 εκατοστών και που η “απειρία τους”, τους εμπόδισε να υπολογίσουν το ύψος αυτού, μιας και “στο Κιλκίς τα τελευταία χρόνια δεν χιονίζει”! Στα κομμάτια τα πρωτόκολλα και η διεθνής εμπειρία και φυσικά η δυνατότητα του χλωριούχου νατρίου (κοινώς αλάτι) να κατεβάζει το σημείο τήξης του νερού στους -17C° τουλάχιστον. Θερμοκρασίες που δεν προβλέπονταν στα όρια του δήμου έτσι ώστε να μην ανοίξουν τα σχολεία! Κύριοι της διοίκησης υπάρχει μια ανθρώπινη κατάκτηση που λέγεται επιστήμη. Αξιοποιήστε την!

Στο δια ταύτα όμως! 3 αντιδήμαρχοι ομολόγησαν την έλλειψη ανθρώπινων πόρων (επιμένουμε εμείς να λέμε, ξύλινα όπως πάντα, εργαζόμενους)! Στην περίπτωση αυτή δύο τινά θα συμβούν. Είτε θα βγάζουν φράγκα οι εργολάβοι στις πλάτες του λαού του Κιλκίς για υπηρεσίες που θα κόστιζαν πάμφθηνα με ιδία μέσα του Δήμου (αφού το κόστος είναι ο καημός τους), είτε οι λειψοί εργαζόμενοι του Δήμου θα δουλεύουν σε συνθήκες εκτεταμένης εντατικοποίησης, με τον κίνδυνο του εργοδοτικού εγκλήματος να παραμονεύει! Παράλληλα,  συνειδητά επιλέγουν να μην διεκδικούν την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, απαξιώνοντας έτσι τις υπηρεσίες του υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων! Δήμο που θα είναι “ντήλερ” επιχειρηματικών συμφερόντων, δεν τον έχουμε ανάγκη.

Για την ιστορία, η Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς κατέθεσε έγγραφο, πρωτοκολλημένο από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, για την κατάσταση της σχολικής στέγης στο δήμο Κιλκίς και φυσικά για κάθε αρμοδιότητα του δήμου αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Περιμένουμε εναγωνίως και στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος φυσικά, τις απαντήσεις από τους αρμόδιους.»

Σχολιάστε