My Twitter Feed

18 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κόντρα δήμου με διευθύντρια ΔΕ -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Παππάς: Επικίνδυνη μετεστέγαση -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Κασσελάκη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Έντονο προεκλογικό τριήμερο -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κιλκίς: Αλληλεγγύη στη Παλαιστίνη -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

24ωρη απεργία στα νοσοκομεία -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Για την προεκλογική περίοδο

Του Τάσου Τσακίρογλου.


Ακόμα και τώρα που μετράμε αντίστροφα για τις εκλογές δεν είναι αργά να θυμηθούμε τα λόγια του μεγάλου Γκέτε: «Τίποτα δεν είναι πιο αηδιαστικό από την πλειοψηφία: αποτελείται από λίγους δυναμικούς πρωτοπόρους, από καταφερτζήδες που προσαρμόζονται, από αδύναμους που αφομοιώνονται και από τη μάζα που πιλαλάει πίσω τους χωρίς ούτε στο ελάχιστο να ξέρει τι θέλει».

Σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο η κυβέρνηση παίζει τα ρέστα της! Ρίχνει στη μάχη τους δημοσκόπους που αποτελούν τους «δυναμικούς πρωτοπόρους», τους «καταφερτζήδες» τύπου Αδωνη που προσαρμόζονται σε κάθε περίσταση σαν άλλοι χαμαιλέοντες και ακολουθούν οι «αδύναμοι» ταλαντευόμενοι που πάνε πότε με τον έναν και πότε με τον άλλο, ανάλογα με ό,τι θεωρούν προσωπικό τους συμφέρον.

Τέλος, υπάρχει και μια αδιαφοροποίητη μάζα ψηφοφόρων που στην πραγματικότητα δεν αντιλαμβάνεται ή δεν ενδιαφέρεται να καταλάβει σε τι συνίσταται η διαφορά μεταξύ δύο προγραμμάτων: ενός άγριου νεοφιλελεύθερου και ενός έστω περισσότερο ήπιου ή σοσιαλδημοκρατικού τύπου εάν θέλετε. Βέβαια, για ρήξη ούτε λόγος. Απέχουμε παρασάγγας!

Ο Γκέτε, όμως, λέει και κάτι άλλο μεγαλοφυές: «Γνήσιος σκοταδισμός δεν είναι το να εμποδίζεις να απλωθεί το αληθινό, το ξεκάθαρο και το χρήσιμο, αλλά το να θέτεις σε κυκλοφορία το κίβδηλο». Στην ουσία έδωσε τον ορισμό των fake news σχεδόν δύο αιώνες πριν.

Σήμερα το ψέμα, η παραποίηση, η αλλοίωση και η απόκρυψη των γεγονότων δίνουν και παίρνουν. Και μάλιστα ενόψει εκλογών που θα είναι καθοριστικές για τις επόμενες δεκαετίες. Εάν η Νέα Δημοκρατία επικρατήσει, το σύνολο των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών θα τεθούν άμεσα σε κίνδυνο αφανισμού, με τους πλέον ευάλωτους να είναι αυτοί που θα πληγούν περισσότερο.

Στο πλαίσιο αυτό η Νέα Δημοκρατία αποτελεί έναν μηχανισμό παραγωγής ψεύδους, διαστρέβλωσης των γεγονότων και στρεψοδικίας. Η αρχή λειτουργίας της συνίσταται στο να παραποιεί τις θέσεις του αντιπάλου και να μην ορρωδεί προ ουδενός. Το είδαμε με τις «Δήμητρες» του Βαρουφάκη και με την ασύστολη κινδυνολογία του πρωθυπουργού ότι σε περίπτωση που επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κλείσει τις τράπεζες.

Την ίδια ώρα, το κυβερνών κόμμα συγκαλύπτει σκάνδαλα επί σκανδάλων, με πρώτο και βασικότερο τις υποκλοπές. Δεν πάει να λέει ο διεθνής Τύπος, να μας γίνονται συστάσεις από τις αρμόδιες επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου, αυτοί τον χαβά τους. Δεν ξέρουν, δεν άκουσαν, δεν είδαν. Το παρακράτος με έδρα στο ίδιο το Μαξίμου οργάνωσε και εκτέλεσε –με όργανα τον Δημητριάδη, τον Κοντολέοντα και την ΕΥΠ– ένα βρόμικο πολυπλόκαμο σχέδιο διάβρωσης της δημοκρατίας, κάνοντας μάλιστα και εξαγωγές του Predator σε τρίτες χώρες. Σε μια κρίσιμη για τη χώρα περίοδο και ενόψει εκλογών είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οι εκβιασμοί και οι απειλές θα δίνουν και θα παίρνουν τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε κόμματα. Αλλωστε «η οικογένεια» έχει παράδοση και καλή γνώση του «παιχνιδιού» σε όλα τα πεδία.

Ο σκοταδισμός για τον οποίο προειδοποιούσε ο Γκέτε βρίσκεται ήδη εδώ με παραπληροφόρηση και ψυχολογικές επιχειρήσεις του χειρίστου είδους, τέτοιες που οι Αμερικανοί καλοπληρωμένοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού γνωρίζουν πολύ καλά.

Η διασπορά του φόβου, της αβεβαιότητας και της σύγχυσης είναι βασικά εργαλεία ενός βρόμικου πολέμου που διεξάγουν οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου. Ισως βέβαια (και σε αυτό ελπίζουμε) να βρεθούν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη που θα χαλάσει τα σχέδιά τους και θα λυτρώσει τη χώρα από την πιο ύπουλη και καταστροφική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης!

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε