My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Για την παραίτηση Π. Τονικίδη

Από το μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παναγιώτη Αμοιρίδη,  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Επειδή ο κ. Τονικίδης επιμένει να πιστεύει ότι μπορεί να υποτιμά τη νοημοσύνη όχι μόνο τη δική μου, αλλά και όλων των Κιλκισιωτών, παραθέτω αυτούσια:

– το Ερώτημα που έγινεπρος την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων-Νομική Υπηρεσία,για την περίπτωση έγγραφης μάλιστα άρνησης όλων των μελών του συνδυασμού του να τον διαδεχθούν και

– την Απάντηση που ήθελε και έλαβε, ότι τότε τη θέση του μπορεί να καλύψει και η αντιπολίτευση, και ο νοών νοείτο για τη διαδικασία που επιχείρησε να δρομολογήσει.

ΕΡΩΤΗΜΑ

                Τέθηκε υπόψη της νομικής υπηρεσίας της ΚΕΕΕ το ακόλουθο ερώτημα:

Σε περίπτωση παραίτησης του Προέδρου του Επιμελητηρίου από την θέση αυτή,

Η συμπλήρωση της κενής θέσης επιβάλλεται να γίνει από το Διοικητικό Συμβούλιο εντός 15 ημερών από υποψήφιο του ιδίου συνδυασμού, στον οποίο ανήκε ο παραιτηθείς Πρόεδρος, κατά το άρθρο 71, παρ. 4, του Νόμου 4497/2017. Προκύπτει, όμως, πρόβλημα πλήρωσης της θέσης αυτής όταν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία ανήκουν στον συνδυασμό του παραιτηθέντος Προέδρου είναι απρόθυμα να υποβάλλουν υποψηφιότητα και καταθέτουν γραπτή δήλωση περί αποποίησης της δυνατότητάς τους αυτής. Ερωτάται, κατά ποίον τρόπο θα γίνει η πλήρωση της θέσης του Προέδρου του Επιμελητηρίου.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

                Κατά συνέπεια, η απάντηση, που πρέπει να δοθεί στο διατυπούμενο στην αρχή της παρούσας ερώτημα, είναι, μετά την παραίτηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου και την έγγραφη άρνηση των υπολοίπων μελών του συνδυασμού του, που αποτελούν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, να υποβάλουν υποψηφιότητα για την εκλογή στην κενωθείσα θέση του Προέδρου, ότι υποψηφιότητα για την εκλογή στη θέση του Προέδρου, έχουν το δικαίωμα, ισοτίμως, να υποβάλουν όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αθήνα, 1 Απριλίου 2019

Νομική Υπηρεσία

Τα λόγια όμως περίσσεψαν.

Παρά τις εξαγγελίες του, ο κ.Τονικίδης δεν είχε παραιτηθεί μέχρι και την 15η Απριλίου από την Προεδρίατης ΕΤΕΑΚ, της εταιρίας του Επιμελητηρίου, από όπου εισπράττει μηνιαίως ένα σταθερό ποσό σαν έξοδα παράστασης.

Εδώ δε χρειάζονται ερωτήματα και ανησυχία για τη διαδοχή του, γιατί θα βρεθεί πολύ ευκολότερα αντικαταστάτης του.”

Σχολιάστε