My Twitter Feed

21 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Για την κοινωνική επιχειρηματικότητα

Η κοινωνική επιχειρηματικότητα αποτελεί μία δημιουργική διέξοδο των ανέργων στην οικονομική κρίση, με τα οφέλη της να επιστρέφουν στο κοινωνικό σύνολο. Η ανάπτυξη των  κοινωνικών επιχειρήσεων ενισχύει την τοπική οικονομία, διατηρεί συνεκτικό τον κοινωνικό ιστό, συμβάλλει στη ανάσχεση της ανεργίας και οι λόγοι αυτοί είναι επαρκείς για την ενθάρρυνση δημιουργίας τους. 

Τα παραπάνω τονίστηκαν σε ημερίδα που πραγματοποίησε ο Δήμος Κιλκίς με τη συνεργασία της ”Επιμορφωτικής” μ. ΕΠΕ Κιλκίς με αντικείμενο την κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο υλοποίησης μιας σειράς επιμορφωτικών  σεμιναρίων του Δήμου μέσα στο 2017.

Αναφορά στα σεμινάρια λαϊκής επιμόρφωσης (αγροτική επιχειρηματικότητα, ειδικότητα πιστοποιημένου πωλητή – εξυπηρέτησης πελατών, διαχείριση άγχους στον εργασιακό χώρο, εθελοντισμός και προγράμματα Erasmus plus) που υλοποίησε ο Δήμος Κιλκίς με τη συμμετοχή εβδομήντα πέντε δημοτών έκανε η Ελευθερία Σπανού, προϊσταμένη του τμήματος προγραμματισμού του Δήμου Κιλκίς υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την αξία της διά βίου μάθησης στη σύγχρονη εποχή ενώ παράλληλα ενημέρωσε τους παριστάντες στην ημερίδα για τις πηγές πρόσβασης σε προγράμματα και δράσεις που αφορούν τη διά βίου μάθηση.

Για το θεσμικό πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας μιας κοινωνικής επιχείρησης μίλησε ο οικονομολόγος, εκπαιδευτικός Κώστας Ταλαμπίρης. Αναφέρθηκε στην ευελιξία που

παρουσιάζει αυτή η μορφή της επιχειρηματικότητας καθώς απαιτείται ελάχιστο κεφάλαιο για την ανάπτυξή της και σαφέστατα ευνοϊκότερο φορολογικό καθεστώς σε σχέση με τις συμβατικές επιχειρήσεις, προνόμια που μπορούν να αξιοποιήσουν οι άνεργοι για να επανέλθουν ή να μπουν για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας. Τις καλές πρακτικές κοινωνικών επιχειρήσεων με παραδείγματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανέλυσε στην εισήγησή του ο κ. Μιχάλης Αρκούδας, σύμβουλος επιχειρήσεων οικονομικών επιστημών.

Οι εργασίες της ημερίδας ολοκληρώθηκαν με την απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης σε όσους συμμετείχαν στα σεμινάρια λαϊκής επιμόρφωσης του Δήμου Κιλκίς και πιστοποιήσεων ACTA στους επιτυχόντες στις εξετάσεις παρακολούθησης σεμιναρίων πιστοποίησης.

 Η ημερίδα υλοποιήθηκε με  χρηματοδότηση εσόδων του Προγράμματος Λαϊκής Επιμόρφωσης (πρώην ΝΕΛΕ).

Δελτίο τύπου από Δήμο Κιλκίς

Σχολιάστε