My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Για την εξάλειψη βίας κατά γυναικών

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Κιλκίς διοργάνωσε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου ημερίδα με θέμα: «Αυτογνωσία vs Κακοποίηση: Διεκδικώντας την αξία της ζωής», που πραγματοποιήθηκε στο ζεστό και φιλόξενο χώρο της Αυστροελληνικής Καπναποθήκης.

tzoura-dimakiΣτόχος της ημερίδας, ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών, τις διάφορες μορφές εκδήλωσής της και την αναζήτηση αποτελεσματικών πολιτικών και πρακτικών για την πρόληψη και καταπολέμησή της.

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Άννα Δημάκη τόνισε πως η πολύμορφη κακοποίηση που ασκείται στις γυναίκες αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα ποιότητας του πολιτισμού μας που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, μια πραγματικότητα που έχουμε χρέος να αλλάξουμε. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η παρέμβαση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών αλλά και σε όλα τα θέματα που αφορούν την ισότητα των φύλων, δεν είναι μόνο επετειακή, αλλά διαρκής, ουσιαστική και χρήσιμη.

Στη συνέχεια τρεις καταξιωμένες επιστήμονες και επαγγελματίες, οι κκ. Ζέφη Δημαδάμα, Μαρία Στύλου και Έφη Τζούρα, ανέπτυξαν τις εισηγήσεις τους κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου και προκάλεσαν μια γόνιμη συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων και θέσεων.

Ευγενικοί υποστηρικτές της ημερίδας ήταν ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς καθώς και ο Σύλλογος Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης».

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν τα έντυπα και ηλεκτρονικά τοπικά ΜΜΕ (Μαχητής του Κιλκίς – Ημερησία, Ειδήσεις – Πρωινή, Πρώτη Σελίδα, GnomiKilkis WebTV, Kilkis Press, Kilkis 24, Κilkis web TV) ενώ η βιντεοκάλυψη έγινε από τον κ. Θεόφιλο Κυριακίδη, ο στολισμός από το Ανθοπωλείο «Ονειροπαγίδα» και ο μπουφές από το ζαχαροπλαστείο «Η Γωνία», το «Κτήμα των Ευχών» και την ευγενική προσφορά κυριών – φίλων της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας.

Εικαστική παρέμβαση στο χώρο έκανε ο ζωγράφος Παναγιώτης Τοπαλίδης με πίνακες ζωγραφικής που απεικόνιζαν εκφάνσεις βίας γυναικών.

Με όραμα την οριστική μετατόπιση των στερεοτυπικών αντιλήψεων που αναπαράγουν τις έμφυλες ανισότητες και την έμφυλη βία και με το μήνυμα «Δεν είσαι μόνη, δεν είσαι η μόνη», η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Κιλκίς καλεί όλες τις γυναίκες που υφίστανται οποιαδήποτε μορφή βίας, να υπερβούν το φόβο τους, να σπάσουν τη σιωπή τους και να απευθυνθούν σε αρμόδιες τοπικές και εθνικές δομές όπως αυτή της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Σχολιάστε