My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Για την εισβολή Τουρκίας σε Συρία

Από τη δημοτική παράταξη Κιλκίς ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ με επικεφαλής τον Δ. Αγαθόπουλο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία:

Αυτές τις μέρες – σε ένα τοπίο που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σκηνή της ακραίας βίας των φανατικών ισλαμιστών και μιας αιματηρής εμφύλιας σύγκρουσης με πολλαπλά μέτωπα, με βαρύ ανθρώπινο κόστος και με τη δημιουργία ενός ατέλειωτου ρεύματος απελπισμένων προσφύγων – η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε εικόνες κόλασης που δημιουργεί η παράνομη εισβολή της Τουρκίας σε συριακό έδαφος.

Οι πρόσφατες ενέργειες του Ερντογάν, του κόμματός του και των τζιχαντιστών μισθοφόρων τους ενάντια στη Συρία παραβιάζουν όλες τις βασικές αρχές του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και της Οικουμενικής Διακήρυξης των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Η διεθνής κοινότητα αντί να αντιδράσει αποφασιστικά και συγκεκριμένα, είτε έδωσε πράσινο φως και νομιμοποίησε τις επιθετικές ενέργειες Ερντογάν με συμφωνίες μαζί του που αφορούν στο κυρίαρχο έδαφος άλλων χωρών, όπως οι ΗΠΑ, είτε περιορίσθηκε σε φραστικές ενστάσεις, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και με την ανοχή της Ρωσίας.

Το μεγάλο αυτό κενό μπορούν να καλύψουν μόνο οι ίδιοι οι λαοί, με ένα δυναμικό παγκόσμιο κίνημα για οριστικό τερματισμό της τουρκικής εισβολής, για υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Κούρδων και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, για αποτροπή ενός νέου μεγάλου κύματος προσφυγιάς και μετανάστευσης, για ειρήνη στην πολύπαθη από τις επεμβάσεις των ξένων περιοχή.

Κίνημα ειρήνης, στο οποίο ο λαός μας έχει κάθε λόγο να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο γνωρίζοντας ότι αν ο Ερντογάν πετύχει στο εγχείρημα του στα νότια σύνορά του, θα είναι πιο εύκολο να το εφαρμόσει και στα δυτικά. Και τότε δεν θα μπορούμε πλέον να είμαστε ή να μείνουμε απλοί παρατηρητές…

Για λόγους στοιχειώδους ανθρωπισμού, για λόγους υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου και της ακεραιότητας της Συρίας, για λόγους αλληλεγγύης προς τον βασανισμένο κουρδικό λαό, για λόγους αυτοπροστασίας και διαφύλαξης της ειρήνης στην περιοχή μας, σας καλούμε να συμμετέχετε κα να στηρίξετε κάθε δραστηριότητα με στόχο τον τερματισμό των πολέμων και την αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας, σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ.”

Σχολιάστε